StoryEditorOCM
Dalmacijaizmjene i dopune Prostornog plana

Gradsko vijeće Sinja: u Kuli 300 hotelskih kreveta

1. ožujka 2016. - 14:55
sinj_vojarna10701-pok

Gradsko vijeće Sinja donijelo je izmjene i dopune Prostornog plana grada. Iako su kao bitni razlozi navedeni izmjena trase odvodnje otpadnih voda buduće aglomeracije Sinj od pročistača do rijeke Cetine, a po prijedlogu Hrvatskih voda, manje korekcije građevinskih područja naselja te ispravak uočenih pogrešaka u važećem planu, pojedine odredbe uvrštene u prihvaćene izmjene i dopune za mnoge su predstavljale iznenađenje.

U prvom redu to se odnosi na bivšu vojarnu "Petar Berislavić", odnosno Kulu. Taj bivši vojni kompleks vrijednih građevina i infrastrukturnih sadržaja rasprostranjenih na 9 hektara na svega 200-300 metara udaljenosti od najužeg centra grada, koji je proglašen neperspektivnim za HV i MORH, u prihvaćenom prostorno-planskom dokumentu "prenamjenjuje se u zonu ugostiteljsko turističke namjene – hotel, s naglaskom na zdravstveni turizam".

Prihvaćeni plan definira da je u Kuli dozvoljena gradnja smještajnih kapaciteta "do maksimalno 300 kreveta" i pratećih sadržaja te "komunalnih, poslovnih, servisnih i ostalih sadržaja".

Na izraze čuđenja vijećnika i upite imaju li poznatog investitora kad tako usko definiraju namjenu Kule, a ne omogućuju, na primjer, prenamjenu za odgojno-obrazovne ili druge društvene namjene, pročelnica Ankica Panza kazala je da je prijedlog za ugostiteljsko-turističke namjene bivše vojarne stigao od DUUDI-ja.

Takav prijedlog stigao je još za vrijeme bivše Vlade. Na upit vijećnika hoće li nova Vlada imati s Kulom druge planove izostao je odgovor jer takav upit nitko iz Sinja novoj Vladi nije postavio.

Gradnju hotelskih sadržaja u Kuli, kako je to definirano dopunama Prostornog plana, Sinjani će sigurno prihvatiti s odobravanjem. Sve je puno bolje od nebrige o bivšoj vojarni i prepuštanja njenih objekata devastiranju, što se upravo događa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 01:44