StoryEditorOCM
Dalmacija"Cvit razgovora"

Imoćani digli čaše u čast dobre kapljice, a Gangster otkrio recept: Uz vino se vidi i pravi karakter žena

Piše PSD.
14. kolovoza 2014. - 01:30
Imotski je večeras bio u opojnom mirisu vina, i to ponajprije svoga - kujundžuše.

Deseta po redu manifestacija "Cvit razgovora" ili imotska fešta vina, u organizaciji istoimene udruge vinara i vinogradara Imotske krajine okupila je nekoliko tisuća ljudi iz cijele Hrvatske.

Jer, ne biti na već kultnoj smotri imotskih vina, kao da i niste bili u Imotskom.

Festival kujundžuše otvorio je predsjednik udruge Ferdo Puljić istaknuvši da su imotska vina već naveliko prepoznata na izbirljivom tržištu, a da je kujundžuša deveta sorta po zastupljenosti u Hrvatskoj, a Imotsko vinogorje s površinom od tisuću hektara jedno od najvinorodnijih u nas.

Brojne goste pozdravio je i direktor TZ Imotski Luka Kolovrat.

A gostiju je bilo napretek. Otac Vedrana Mlikote, Ante rezao je pršute, sin Vedran mu ih je u društvu kipara Ivana Kujundžića kušao, kako bi mogao ići u degustaciju. Pršuti su nestali odmah, a dakako, zalijevani su vinom.

Uz dobro vino, bilo je i mnogo lijepih žena, svirke banda Timbar, pjesme i zafrkancije. S čašom u ruci, ali s očima na lijepim ženama patrolirao je i ljubavni posrednik Nedjeljko Babić, poznati Gangster.

- Ja i večeras radim. Uz vino se vidi i pravi karakter žena. A, fala Bogu ima ih napretek. Evo sada prilike imotskim momcima da uz čašicu započnu razgovor. Malo priče, malo vina, glazba, lijepa večer, a blizu je i Modro jezero, mrak i tišina. Što vam više treba, veli Nedjeljko.

Na štandovima imotskih vinara nudile su se litre kvalitetnih vina, a najviše se pila autohtona kujundžuša, koja je i dobila status vrhunskog vina. No kušao se i sivi pinot, merlot, cabernet sauvignon, chardonnay, vranac.

TEKST I SNIMKE: BRACO ĆOSIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:03