StoryEditorOCM
Dalmacijalete visoko

Omiški mladi 'Galebovi' pobjednici nacionalnog kviza 'Ponos domovine'

Piše PSD.
3. svibnja 2014. - 14:14
Martina Pezo, Jure Stanić i Ivo Jerčić, učenici Srednje škole 'Jure Kaštelan' iz Omiša, pobjednici su nacionalnog kviza 'Ponos domovine'.

Trodnevni finale održao se od 30. travnja do 2. svibnja u Zagrebu, a omiški 'Galebovi', kako su se Pezo, Stanić i Jerčić nazvali, osvojili su prvo mjesto u konkurenciji osam tročlanih ekipa pristiglih iz raznih krajeva Hrvatske i BiH.

'Ponos domovine' srednjoškolsko je natjecanje u formi kviza, kojim se provjerava znanje vezano uz Domovinski rat, hrvatsku povijest i zemljopis, ekologiju, religiju, moral i etiku. Isto tako, natjecatelji se sučeljavaju u nekoliko sportskih disciplina (skok u dalj, kolutovi, slobodna bacanja, pikado, medicinka, sprint na 25 metara).

Uz 'Galebove', svoje mjesto u finalu izborile su i još dvije ekipe iz Srednje škole 'Jure Kaštelan'. 'Vlaji' (Ivan Petričević, Bruno Raljević i Marko Čorić) osvojili su peto mjesto, dok su 'Afrodite' (Josipa Vlahov, Nera Bilić i Tončica Klarić) bile šeste.

Svečano proglašenje pobjednika i dodjela velike zlatne plakete ministra znanosti, obrazovanja i sporta dr. sc. Željka Jovanovića održano je jučer u Uredu predsjednika RH Ive Josipovića, a društvo 'Galebovima' pri susretu s predsjednikom pravile su mentorica Silvija Mrkonjić, pedagoginja Tereza Srdelić i ravnateljica Ada Kuvačić.

Uz plakete i fotografije, omiške srednjoškolce zasigurno će razveseliti i treća nagrada koju su svojim znanjem osvojili - put Frankfurt i posjet laboratoriju poznatog hrvatskog znanstvenika prof. dr. Ivana Đikića.

V. VUKOVIĆ, foto: facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:09