StoryEditorOCM
DalmacijaPLANIRANo JOŠ U AUSTRO-UGARSKOJ

Za cestu Ravča - Drvenik 11 milijuna kuna

Piše PSD.
11. ožujka 2014. - 09:50
Vlada još podgrijava nadu stanovnicima Vrgoračke krajine, srednjodalmatinskih otoka, ali i južnog djela Makarskog primorja da će jednoga dana početi gradnja brze ceste Ravča - Drvenik, koja bi sigurno otvorila brojne mogućnosti za razvoj stanovnicima na tom području. Naime, Vlada je donijela odluku da se izdvoji 10.825.000 kuna za ovaj projekt, u razdoblju od 2013. do 2016. godine.

Treba istaknuti kako je izgradnja tunela Ravča - Drvenik, planirana još za vrijeme Austro-Ugarske, međutim realizacija nikako da krene. Nešto se počelo raditi na tome 2009. Bageri su iskopali stotinjak metara brda i na tome je sve stalo....Međutim, glavni problem je što u državnoj blagajni nema novca za ovaj projekt koji je “težak“ oko 135 milijuna eura, zbog toga je sve kandidirano za pretpristupne fondove EU-a.

Zanimalo nas je u što će se utrošiti gotovo 11 milijuna kuna odobrenih za ovaj projekt, pa smo kontaktirali HAC-ov Ured za odnose s javnošću, da nam kaže nešto više o tome.

- Predviđeni iznos planiran je izradu projektne dokumentacije i studija - kazala nam je Kata Kuprešak, glasnogovornica HAC-a.

Koliko Vrgorčani žele da končano krene izgradnja ove brze ceste, koja se sastoji od nekoliko tunela, dovoljno govori podatak kako je diplomirani novinar Joško Radonić 2003. godine nakon stalnih najava i obmana da će početi probijane tunela zasukao rukave i uzeo u ruke mašklin te počeo kopati tunel.

- Da mi se tada pridružilo još nekoliko ljudi, vjerujem da bismo nešto napravili, više nego ovi danas. To je bio performans, s kojim sam htio ukazati na konstatno ignoriranje i zaobilaženje ovoga projekta i kraja - kazao nam je Radonić, koji je tada privukao pozornost brojnih medija.
MATE PRIMORAC
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 16:48