StoryEditorOCM
DalmacijaOBMANA IZ ARGENTINE

Ostavili ‘polovnu’ travu i nestali iz Dugog Rata

Piše PSD.
26. siječnja 2014. - 23:53

Baš nekako u ovo vrijeme, pa neka je srce zime, nogometni klub Orkan trebao je uživati u svojem proljeću. 

Iz Argentine je, tako se barem hvalio, ljetos stigao gazda hrvatskog podrijetla s vrećom novca, iz Argentine je stigao i trener, igrom slučaja gazdin otac, s vrećom taktičkih zamisli koje su, govorio je, trebale zauvijek promijeniti poimanje nogometa u Hrvata, a iz Argentine su stigla i pojačanja, igrom slučaja gazdina braća, koja su olinjalog četvrtoligaša iz Dugoga Rata trebali lansirati sve do, tako su govorili, Prve lige.

Od svega, međutim, neće biti ništa. Nogometaši Orkana krenuli su u pripreme za nastavak sezone bez gazde, bez trenera i bez glavnih igrača. 

Gazda je, navodno, otišao u Argentinu još početkom prosinca i od tada se nikome nije javio, trener se nije pojavio na prozivci jer, navodno, ne može izdržati pritisak kojemu je izložen još otkako je preko stranica Slobodne Dalmacije najavio da će na Orkanovu igralištu vodu pretvarati u vino, a igrači ne treniraju jer čekaju da vide što će im reći otac i brat kad se pojave.

Uglavnom, pompozno najavljeni projekt ulaska Orkana u Prvu ligu zapeo je već na prvoj stepenici. Mlađahni Jadranko Vladušić pojavio se kao biznismen s dobrim vezama u krugovima uokolo Zdravka Mamića, te je s orkanašima ušao u partnerski odnos. 

Koji je uključivao da njegov otac Antonio Esteban sjedne na Orkanovu klupu, a za cilj imao klub koji će u rekordnom roku postati elitno trgovačko društvo za proizvodnju i prodaju nogometaša.

U Orkanu, razumljivo, nisu voljni komentirati novonastalo stanje. Predsjednik Josip Tomić tek nam je kratko poručio da treninge do daljnjega vodi “jedan član uprave”.

– Ugovor s našim poslovnim partnerima nije raskinut, to je sve što vam sada mogu kazati – veli Tomić.

No, Dugi Rat već bruji o kraju poslovne suradnje, koja Orkanu, osim velikih riječi i polovne (!?) umjetne trave na pomoćnom terenu, ionako ništa nije donijela. 

Na ljestvici zaostaju četiri boda za vodećom Mladosti iz Prološca, a baš nekako u ovo vrijeme, pa neka je srce zime, trebali su uživati u obećanom proljeću.

V. VUKOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 19:11