StoryEditorOCM
Dalmacijapreskupi halo

"HT nas obasipa lažima, svi prelazimo na Eronet!"

Piše PSD.
6. studenog 2013. - 00:28
Stanovnici Stilja i Kašča, mjesta u vrgoračkom kraju, gotovo puno desetljeće dobivaju obećanja iz Hrvatskog telekoma da će im njihova tehnička služba uskoro postaviti odašiljač kako bi mogli imati domaći signal na svojim mobitelima. No, godina za godinom prolaze, a od odašiljača ništa.

Ovaj problem muči pedesetak kućanstava jer su praktički non-stop u roamingu, a nekima od njih koji su na pretplati počeli su stizati ogromni računi za mobitel pa su bili prisiljeni raskinuti ugovore.

No, sada im dolaze podjednako visoki telefonski računi, u prosjeku od 600 do 1000 kuna, jer tri četvrtine poziva odlazi prema mobilnoj mreži. Pokušali su skrenuti pažnju odgovornih na svoj problem dopisima, pa i prosvjedom, ali zasad im ništa nije urodilo plodom. Čim bi malo više podigli glas i izišli u javnost s ovim problemom, iz HT-a bi im uvijek stigao isti odgovor, koji bi ih donekle umirio.

‘Njih zanima samo dobit, za nas očito ne mare’

“Repetitor je ušao u investicijski plan za ovu godinu”, glasio bi odgovor iz HT-a. A drugi put onaj podjednako isprazan: “U ovoj godini planiramo postaviti dodatnu opremu kako bismo navedeno područje kvalitetnije pokrili signalom.”

No, uvidjevši da od takvih obećanja nema ništa, odnosno da ih već godinama vuku za nos, mještani Stilja i Kašča došli su na zanimljivu ideju.

− Bojkotirat ćemo usluge HT-a, razmišljamo o tome da prestanemo koristiti usluge njihove fiksne mreže te da svi prijeđemo na usluge bosanskohercegovačkog mobilnog operatera Eroneta, koji u ovom kraju ima dobar signal. Izgleda da HT-u odgovora ova situacija, jer ljudi plaćaju visoke račune za mobitele i telefone iz mjeseca u mjesec. Zašto bi oni nešto mijenjali? Njih zanima samo novčana dobit i njima je u ovom slučaju dobro. No, mi ćemo im pokušati odgovoriti na ovaj način kad nas toliko zavlače − kazao nam je Josip Granić, vrgorački gradski vijećnik iz Kašča.

Napisao i snimio Mate Primorac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 00:41