StoryEditorOCM

Klinci iz ‘Maestrala’ pod jedrima HRM-a

Piše PSD.
31. srpnja 2013. - 18:02
Udruga dragovoljaca HRM-a iz Domovinskog rata, zahvaljujući potpori Ministarstva obrane RH, organizirala je niz jednodnevnih izleta za djecu i mlade Dječjeg doma “Maestral” na jedrilicama HRM-a.

Suradnja UDDHRM-a i “Maestrala”, na inicijativu predsjednika Udruge Roberta Kramarića, počela je prije sedam godina organizacijom tečajeva ronjenja u Bolu, koje je postalo tradicionalno, te drugim aktivnostima, u ljetnom i zimskom razdoblju (zimovanje na Bjelolasici).

Posada “Maestrala”, pod paskom iskusnih skipera Nevena Katića i Slavka Vrlića, isplovila je prošloga vikenda s dvije jedrilice u smjeru Krknjaša na Drveniku velom, a nakon kupanja zaputili su se na otok Šoltu, u uvalu Šešula, gdje su ih nakon kupanja u restoranu ugostili ljubazni domaćini, bračni par Tihana i Dino Glavurtić.

- Vozio sam jako važne osobe iz Hrvatske i svijeta, ali ovo mi je jedna od najznačajnih zadaća do sada - kazao je Neven Katić, kapetan fregate.

A Slavko Vrlić, iskusni jedriličar i skiper, također aktivni zaposlenik HRM-a i suradnik Udruge, nadodao je kako među djecom ima ozbiljnih kandidata koji bi se mogli pridružiiti na regati, jer su do sada na izletima pokazali kako žele biti dio posade.

- Projekt jedrenja nastavak je suradnje s Udrugom koja je započela sramežljivo projektom ronjenja, zahvaljujući članovima Udruge, posebno njenom predsjedniku Kramariću, a nastavila se nizom aktivnosti, a mi već planiramo što organizirati za vrijeme zimskih školskih praznika. Zahvaljujemo MORH-u i ministru Kotromanoviću koji su sada, baš kao i u nekim prijašnjim našim projektima, pokazali veliko razumijevanje za Dječji dom “Maestral”. Hvala i našim domaćinima u Šešuli - kazala je ravnateljica “Maestrala” Edita Maretić.

J. ŽARKO


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 06:58