StoryEditorOCM
Dalmacijaizgorjelo oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja

Požar u Dugom Ratu je podmetnut: obranjene kuće, stigao kanader, vatra pod kontrolom

Piše PSD.
31. srpnja 2013. - 12:57
NAJNOVIJE

Lokaliziran je veliki šumski požar koji je jutros u 5,20 sati buknuo na području Duća, a da požar stave pod kontrolu i obrane kuće u Dugom Ratu vatrogascima su uvelike pomogao jedan kanader.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izjavio je Hini kako su požar, koji se uz jaku buru približio kućama u Dugom Ratu, gasitelji pod kontrolu stavili nešto prije 11 sati.

Drugi kanader poslan je u Staniće.

U oba ta požara do sada je izgorjelo oko 50 hektara borove šume i niskog raslinja

Lokaliziran je i treći požar na širem splitskom području koji je jutros u 6,20 sati izbio u Ljubitovici kod Trogira.

Posljednje informacije govore kako je požar kod Dugog rata podmetnut na više mjesta.

V. V.

RANIJE

Veliki šumski požar buknuo je jutros u 5,20 sati na području Duća, te se uz pomoć vjetra sve više približava kućama u Dugom Ratu zbog čega u ovim trenutcima glavnina vatrogasaca radi na gašenju, doznaje se od županijskog vatrogasnog zapovjednika Dražena Glavine.

"Za sada nemamo pomoći iz zraka jer puše jak vjetar, pa se moramo snalaziti na terenu. Puno je vatrogasaca trenutno ovdje. Trudimo se čim prije obuzdati vatru", kratko je za Hinu kazao zapovjednik Glavina.

Požar gasi 200 vatrogasaca.

Osim ovoga požara još su dva aktivna na širem splitskom području. Prvi u Čelinama kod Stanića, nedaleko Omiša koji je buknuo noćas u 2,17 sati, te u Ljubitovici kod Trogira gdje se vatrogasci bore sa vatrom od 6,20 sati. Na svim tim mjestima gori borova šuma i nisko raslinje.

(H)
FOTO: ANTE ČIZMIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 01:15