StoryEditorOCM

Stipičić: Pročešljat ćemo sve dokumente

Piše PSD.
7. lipnja 2013. - 21:31
Trogirski gradonačelnik Damir Rilje (SDP) i njegovi zamjenici Vedrana Zelalija i Milivoj Šimić u četvrtak su predali vlast novom gradonačelniku HDZ-ovcu Anti Stipčiću te njegovim zamjenicima Filipu Anđeliću (HDZ) i Radovanu Slade-Šiloviću (HDS).

Primopredaji su nazočili kandidati s liste za vijeće koalicije HDZ-HSP dr. Ante Starčević i HDS koja je osvojila 8 vijećničkih mjesta od 17. Rilje je istaknuo kako želi zajedno s vladajućima nastaviti raditi za dobrobit grada. Poručio im je da nastave s realizacijom započetih projekata te ostvare i nove.

- Proračunski gubici iznose 36 milijuna kuna, a nepodmirene obveze 35 milijuna kuna. No, trend blagajne, odnos između prihoda i rashoda, u plusu je za 3,8 milijuna kuna. Što se Holdinga tiče, to poduzeće je na kraju prošle godine bilo u pozitivi od 1,6 milijuna kuna, što ne znači da su se „izbrisale“ obveze, krediti i jamstva.

Stipčić se sa svojim timom upoznao i s djelatnicima gradske uprave koji su im na uvid donijeli i svoju dokumentaciju.

Istaknuo je kako će zatražiti službeni nalaz revizije koja će „pročešljati“ sve papire koji će biti najmjerodavniji u ocjeni kako je radila bivša vlast. Na temelju revizijskog nalaza znat će se koje ćemo poteze „vući“. Nema vremena za čekanje. Već nakon prvih službenih rezultata DIP-a, počeli smo ozbiljno raditi, zaključio je Stipčić.

G. DRAGAN


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:24