StoryEditorOCM
DalmacijaPočele gužve na dalmatinskim ulicama - traže se vodiči

Visoka škola Aspira školuje vodiče i voditelje poslovnice

Piše PSD.
26. travnja 2013. - 10:03
 Kad počne sezona turistički vodiči u Splitu imaju posla od jutra do mraka. Njih 150 premalo je za odgovore na sva pitanja i zahtjeve turista

Čini se kako je u špici turističke sezone najtraženije zanimanje u Dalmaciji turistički vodič ili voditelj poslovnice turističke agencije. Za oba zanimanja potrebna je najmanje srednja stručna sprema i aktivno znanje najmanje jednog svjetskog jezika te položen stručni ispit.

Seminare za stručne ispite za rad u četiri dalmatinske županije provodi Odjel za cjeloživotno učenje Visoke škole za menadžment Aspira iz Splita. Tamo za ispit za turističkog vodiča trebate izdvojiti 6.480 kuna, dok ispit za voditelje poslovnica stoji 4.440 kuna. Želite li pohađati oba seminara ostvarujete popust pa je za oba ispita potrebno izdvojiti 8.990 kuna. Uz mogućnost plaćanja do 12 rata, osim predavanja u cijenu su uključeni pomoćni materijali za lakše svladavanje gradiva i dva termina za izlazak na ispit. Pravo na deset posto popusta na opći i posebni dio programa imaju studenti i alumniji ASPIRE te pravne osobe koje prijave dva ili više kandidata.

Nakon završenih predavanja u trajanju tri tjedna polaže se ispit pred komisijom koju imenuje resorno ministarstvo. Predavači su stručnjaci s Visoke škole Aspira, Uprave za zaštitu kulture i kulturne baštine, Ministarstva turizma, Udruge turističkih vodiča kao i UHPA-e i njen direktor Željko Trezner. Stručni ispit znači licencu za rad u jednoj od četiri dalmatinske županije, ovisno o tome za koju se županiju polaže stručni ispit. Požurite, upisi traju do 29. travnja. A.R.
www.aspira.hr

sponzorirani članak
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 14:08