StoryEditorOCM

Imoćani: Ne gradimo brlog već prozor u svijet

Piše PSD.
13. travnja 2013. - 10:43

Rastu tenzije na relaciji Banski dvori-Imotska krajina i Imoćani. Posebice sada kada je došlo do otvorene konfrontacije Imoćana s odlukom Vlade da se naplaćuje tunelarina za prolaz kroz Tunel “Sveti Ilija”. Sve u svemu, jedinstveni su i u tome da je premijer Milanović izgubio kompas jer njegova posljednja izjava kako je “privatni koncesionar iskopao rupu, dakle brlog, a ne tunel…” primljena je kao uvreda Imoćanima, iako mnogi od njih i nisu bili voljni za neke komentare, pa ni uzvraćanje premijeru.

- Ne bih komentirao, a niti sam čitao ni čuo što je premijer rekao, no ja bih samo odgovorio da nismo namjeravali graditi nikakav brlog, već tunel i prozor u svijet Imoćanima, ali i ljudima s Makarskog primorja. Umjesto odgovora, moj prijedlog Vladi da dade moratorij od pet godina i da se ne naplaćuje tunelarina, a za to vrijeme će se, nadam se, poboljšati situacija u Hrvatskoj, riječi su prvog koncesionara i čovjeka koji je počeo probijati tunel Ljube Grepe.

- Mislim da je, ma u kakvom kontekstu izrekao premijer tu riječ “brlog” neprimjerna za pučanstvo Imotske krajine. Jer, to treba znati, i za taj, kako kaže premijer “brlog”, trebalo je ishodovati sve potrebne dozvole u skladu s važećim zakonima Republike Hrvatske, platilo se u državni proračun i za lokacijsku i za ostale dozvole.

Za jedan brlog se to ne radi, jer brlog rade životinje da bi u njemu živjele. A naš narod Zabiokovlja od tunela će živjeti, neće u njemu stanovati, riječi su načelnika općine Zagvozd Miroslava Gaće . Ako je Milanović nakon izrečenih riječi o Špičkovini odmah požurio u nedaleko Zagorje, ostaje vidjeti, hoće li nakon ovoga doći u Imotski i vidjeti da ne postoji nikakav brlog u Biokovu.

Braco Ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 23:22