StoryEditorOCM

HNS-ovka Ane Brničević nova nada za novi Dugi Rat

Piše PSD.
7. travnja 2013. - 17:43

Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati na vlast u Dugome Ratu namjerava se vratiti uz pomoć Ane Brničević, 49-godišnje diplomirane pravnice i kandidatkinje za općinsku načelnicu, koja na predstojeće lokalne izbore izlazi sa sloganom “Nova nada za novi Dugi Rat”.

Na svečanom predstavljanju u općinskoj vijećnici, prigodno okićenoj narančastim bojama, Brničević je istaknula kako će se kao načelnica posebno zauzimatii za dovršetak kanalizacijskog sustava na području cijele općine, a učinit će i sve što bude u njezinoj moći da se prostor nekadašnje tvornice ferolegura napokon privede svrsi, odnosno da se otpetlja čvor nastao na relaciji između države i stranog investitora.

- Kao osoba čije generacije žive na području Orija i Dugoga Rata, rješenja za nagomilane probleme vidim i u poštovanju naše ponosne tradicije i nedovoljno poznate baštine, a turizam, uređenje luke na Krilu, informatička pismenost lokalne uprave, te razvitak kulturnih, sportskih i udruga civilnoga društva samo su neka od rješenja i projekata koje nudim - kaže Brničević, dodajući kako su pri sastavljanju liste za Općinsko vijeće posebno pazili na zastupljenost žena, a priliku za društveni angažman dali su i nestranačkim osobama.

Prvi korak nakon dolaska na vlast, navodi Brničević, bit će donošenje rodnog i socijalno osviještenog proračuna, odnosno preraspodjela novca kojim Općina raspolaže, u svrhu pomoći nezaposlenima, mladima, ženama i invalidnim osobama. A s njome se složio i Josip Mrkonjić, predsjednik dugoratske podružnice HNS-a, te kandidat za zamjenika načelnika općine.

V. VUKOVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 03:06