StoryEditorOCM
DalmacijaEU parlamentarci posjetili CEMEX

Malcolm Harbour: Ulazak RH u EU bit će koristan za gospodarstvo

Piše PSD.
7. travnja 2013. - 10:00

U sklopu boravka u Hrvatskoj, članovi delegacije Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, koju predvodi predsjednik Odbora Malcolm Harbour, posjetili su Split, te tom prigodom, zajedno s direktoricom splitskog ogranka Hrvatske udruge poslodavaca Vesnom Ivić-Šimetin, obišli CEMEX-ovu tvornicu “Sv. Juraj” u Kaštel Sućurcu, priopćeno je iz CEMEX-a Hrvatska.

U razgovoru s vodstvom tvrtke bilo je riječi o ulasku Hrvatske na europsko tržište i prilagodbama koje će domaći proizvođači morati poduzeti kako bi bili konkurentni s ostalim sudionicima. CEMEX-ovi predstavnici istaknuli su dugogodišnje iskustvo u izvozu, ali i zabrinutost zbog različitih davanja koje snose hrvatski proizvođači cementa, a koja podižu cijenu domaćeg proizvoda čime ih se stavlja u nepovoljan položaj u odnosu na konkurenciju iz Europe.

“Vjerujem da će pristupanje Hrvatske EU-u i rad na velikom europskom tržištu imati pozitivan učinak na domaće gospodarstvo. Ovdje smo kako bismo doznali koja pitanja najviše zabrinjavaju hrvatske gospodarstvenike te kako bismo ih pripremili za sve mogućnosti koje im jedinstveno europsko tržište pruža”, rekao je Malcolm Harbour, predsjednik Odbora pri Europskom parlamentu.

Branko Mozara, direktor odnosa s javnošću CEMEX-a, naglasio je da ga raduje što je delegacija Europskog parlamenta prepoznala upravo CEMEX kao jedan od velikih i važnih gospodarskih subjekata u županiji. “Mi već sada u svom poslovanju zadovoljavamo sve standarde EU-a, a nadamo se da će ulaskom Hrvatske na to jedinstveno tržište naša konkurentnost biti poboljšana jer bi se na više područja trebali primjenjivati europski zakonski okviri i prakse”, kazao je.

Odbor za unutarnje tržište i zaštitu potrošača jedan je od specijaliziranih odbora Europskog parlamenta, koji se bavi upravo regulativom funkcioniranja tržišta Europske unije i zaštitom potrošača prije nego se ona prepusti parlamentu na glasovanje. Odbor je zadužen za područja slobodnog kretanja roba i usluga, carine, sigurnost proizvoda, nadzor tržišta te zaštitu potrošača.

J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:40