StoryEditorOCM
Dalmacijapismo iz zagreba

Ivana Milan: Iz Zagreba ću u Vrliku putovati autobusom i o svomu trošku

Piše PSD.
3. travnja 2013. - 01:53
Ivana Milan, Vrličanka iz Zagreba, reagirala je na tekst objavljen u “Slobodnoj Dalmaciji” pod naslovom “U Upravno vijeće Centra u Vrlici imenovana i gospođa koja živi i radi u Zagrebu“.

“Ovim putem šaljem odgovor na članak u kojemu sam direktno prozvana od vrličkoga gradonačelnika. Reakcija gradonačelnika Vrlike u duhu je dosadašnje politike neprestanog i dugogodišnjeg marginaliziranja mladih i stručnih ljudi, politike koja je otjerala mlade ljude iz vrličkoga kraja, kako bi gradonačelnik i nekompetentna gradska uprava mogli neometano ne raditi ništa, a za to biti debelo plaćeni iz gradskog proračuna.

Na ‘zabrinutost’ predsjednika vrličkog HDZ-a, a ujedno i gradonačelnika grada Vrlike, o načinu mojeg dolaska na sjednice Upravnog vijeća Centra u Vrlici, gradonačelnik može biti spokojan budući da ću putovati, kao i do sada, o vlastitom trošku autobusom kojim uvijek putujem. Spomenutim avionom ne bih putovala sve kada bi aerodrom u Resniku, koji je udaljen od Vrlike 90 kilometara, bio usred pustog vrličkoga polja. Neću žaliti ni vremena ni truda vezanog uz moj angažman u radu Upravnog vijeća, kao ni izdvajanja vlastitih sredstava za troškove vezane uz taj angažman.

Po primitku rješenja iz Ministarstva o mojem imenovanju, pismenim sam se putem odrekla financijske naknade u korist Centra u Vrlici. Ono za čim iskreno žalim su sredstva koja se odvajaju i iz moje plaće (po osnovi poreza i prireza) za punjenje gradskog proračuna iz kojega plaću prima i gradonačelnik i njegova neefikasna gradska uprava. Na nejasnu sugestiju gradonačelnika Ćorića ‘bilo bi bolje da su opremili jedan paviljon štićenicima’, kao direktorica firme koja se bavi pisanjem projekata za povlačenje sredstava Europske unije, u planu je besplatno savjetovanje, kao i sve moguće aktivnosti vezane uz poboljšanje ekonomičnosti i budućeg održivog razvitka Centra, ali i šireg vrličkoga kraja.

Obrazloženje za ovakvu smjenu članova Vijeća je samorazumljivo i donosi novu inicijativu i perspektivu za budućnost Centra i Vrlike. Ja nisam ‘gospođa iz Zagreba’, nego sam rođena Vrličanka, odrasla i ostala uvijek vezana uz svoju Vrliku”, zaključuje u pismu diplomirana politologinja Ivana Milan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 05:56