StoryEditorOCM
Dalmacijadonacija

Malim trgovcima 40 fiskalnih blagajni

Piše PSD.
16. ožujka 2013. - 09:08
Ivica Jonjić iz Grubina pokraj Imotskog vlasnik je trgovačkog obrta već 21 godinu, a od 1. travnja imat će obvezu uvesti fiskalnu blagajnu. No, Ivan će s još 39 dalmatinskih kolega raditi s darovanom fiskalnom blagajnom.

– Puno mi znači što je nisam morao kupiti, donacija će mi dobro doći – kaže zadovoljni Jonjić, za kojega je blagajnu preuzela kći Bosiljka.

Riječ je o donaciji 40 fiskalnih blagajni malim obrtnicima Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije, koje su podijeljene u četvrtak u Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije.

U toj je akciji uz pomoć tvrtke “Philip Morris” donirano 200 blagajni za male trgovce u cijeloj Hrvatskoj, ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna. Interes za donacije bio je doista velik, pa je samo u Splitsko-dalmatinskoj županiji bilo 526 prijava, potvrđuje nam Marija Crmarić, predsjednica Obrtničke komore.

− Prioritet su imale male trgovine, s malom površinom, prometom i malim brojem zaposlenih, iz ruralnih, a posebno otočnih i brdskih područja. Važno nam je i da nisu u dugu – kaže Crmarić.

O. KOHAREVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:11