StoryEditorOCM

Kaštela: 'Naša dica sada mogu vježbati'

Piše PSD.
3. lipnja 2011. - 10:10
Da i političari imaju veliko srce kada je u pitanju humanitarno djelovanje, dokazali su vijećnici nezavisne liste gradonačelnika Joška Berketa. Svih devetero koliko ih ima u sazivu Gradskog vijeća, kao i bivši vijećnik Marijan Tadin, zajedno s tvrtkom “Izodal” d.o.o., donirali su Udruzi “Naša dica” gotovo 32 tisuće kuna, te na taj način omogućili djeci s poteškoćama u razvoju kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz poticajne rehabilitacijske i sportske aktivnosti.

Hvalevrijedna gesta, koju je sa šest tisuća kuna potpomogao i Grad Kaštela, malim Kaštelanima omogućila je da dva puta tjedno, u dvije grupe, u prostoru koji im je na korištenje dala župa Kaštel Novi i don Luka Vuco, održavaju grupne sportske aktivnosti uz stručno vodstvo dva kineziterapeuta i tri asistenta.

– Sportske aktivnosti kod djece s posebnim potrebama služe kao aktivno sredstvo za poboljšanje psihomotorike, senzomotorike, komunikacije, socijalizacije i integracije. Ovaj projekt je dio aktivnosti udruge na razvoju mreže podrške djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima. One izravno utječu na inkluziju u životnu sredinu te ukupno poboljšanje kvalitete života cijele obitelji – kazala nam je predsjednica Udruge Gordana Burić.

Prikupljenim novcem kupljene su strunjače i ostali rekviziti koji će djeci biti potrebni prigodom vježbanja, a uz to su osigurana sredstva za isplate honorara stručnih suradnika.

– Roditelji iz Udruge “Naša dica” – dodala je Gordana Burić – ovim putem zahvaljuju donatorima, vijećnicima Berketove liste, Gradu Kaštela i poduzeću “Izodal” iz Kaštel Sućurca, svećeniku Luki Vuci na ustupljenom prostoru, a veliko hvala uputili su i svim pojedincima na iskazanoj želji za volonterskim radom u sportskim, ali i ostalim aktivnostima udruge.

Tekst i snimka Jakov Žarko
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 02:30