StoryEditorOCM
DalmacijaNa repu zbivanja

Vrgorac i dalje bez nogometnog terena

Piše PSD.
1. lipnja 2011. - 10:18
Vrgorac će vjerojatno još jedno vrijeme biti jedini grad u Hrvatskoj koji nema svoje nogometno igralište. Naime, Grad Vrgorac uputio je dopis HNS-u i HOO-u, u kojem traži pomoć od njih za dovršetak nogometnog terena u Banji.

Međutim, očito u ovim institucijama nemaju sluha za vrgoračke probleme. Iako je ovaj kraj dao desetak prvoligaških igrača, među kojima je najpoznatiji proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac Alen Bokšić, u HNS-u se još nisu udostojili odgovoriti na molbu.

HOO je odgovorio Vrgorčanima te naveo kako nemaju mogućnosti financirati ovakve projekte mimo postojećih programa, te je uputio lokalne čelnike na dva programa koja provodi Ured za programe lokalnog športa, a to su “Aktivna zajednica” i “Od športske škole do Olimpijskih igara”.

Međutim, maksimalan iznos koji se može dobiti preko tih programa, ako prođu na natječaju, jest 50 tisuća kuna.

Za stavljanje u funkciju nogometnog terena u Banji, potrebno je napraviti drenažu i postaviti travu, ako bi se išlo na umjetnu travu, troškovi bi iznosili negdje oko 1,5 milijuna kuna. Prema toj računici, Vrgorac bi preko pomoći iz programa HOO-a točno za 30 godina dobio nogometno igralište.

 - Moram priznati da sam očekivao puno više od HNS-a i HOO-a. No, očito je da ćemo se morati okrenuti sami sebi i uz pomoć nekih drugih institucija staviti u pogon sportski centar u Banji, kako naša djeca ne bih trebala putovati u 36 kilometara udaljenu Makarsku na treninge, rekao je vrgorački gradonačelnik Boris Matković.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 20:06