StoryEditorOCM
DalmacijaIMOTSKI

Šminkanje bisera: uređuje se okoliš Crvenog i Modrog jezera

Piše PSD.
3. travnja 2015. - 01:03
U punom su tijeku radovi na uređenju infrastrukture te izgradnji novih sadržaja u blizini imotskih prirodnih bisera, Modrog i Crvenog jezera.

Kao što je poznato, uz angažiranje Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima naše županije i investicijom Svjetske banke, projekt pod nazivom “Poučna staza Modro jezero – Gaj” predviđa potpuno nove sadržaje oko imotskih jezera, koji će itekako koristiti turistima i posjetiteljima.

Riječ je o izgradnji novih sanitarnih uređaja, sjenica za odmor, vidikovaca, parkirališta, info-punktova... U okružju Crvenog jezera izgrađeno je i novo okretište i parkiralište za autobuse, te priključne staze.

– Radovi se odvijaju svojim tijekom i nadam se da će biti dovršeni u predviđenom roku, krajem travnja, kako bi ova dva bisera bila spremna primiti prve goste – rekao je ravnatelj Javne ustanove Ivana Gabelice.

Imoćani mnogo toga dobroga očekuju od ovog projekta, ponajprije nove sanitarne sadržaje, koje dosad nisu imali. Time se otvara i mogućnost sustavnijeg bavljenja turizmom u gradu. No, i tu ima velikih nedostataka, ponajprije u gastronomskoj ponudi, jer Imotski je bez restorana, bez autohtone konobe s domaćim jelima, a osim razgledanja jezera, nema dodatnih sadržaja za goste. Ipak, završetkom ovog projekta otvaraju se mnoge mogućnosti koje treba iskoristiti.

B. ĆOSIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 12:02