StoryEditorOCM
DalmacijaNOVOSAGRAĐENI HOTEL U DUGOPOLJU NE MOŽE PRIMATI GOSTE

Sanitarni inspektor zaustavio Katarinu

Piše PSD.
29. kolovoza 2009. - 22:09

Kako neslužbeno doznajemo, novosagrađeni hotel Katarina u Dugopolju, sa četiri zvjezdice, koji je u građevinskom smislu u potpunosti dovršen, ne može početi primati prve goste jer mu to ne dozvoljava sanitarni inspektor.

Prema nepotvrđenim, ali dobro obaviještenim izvorima, doznajemo da sanitarni inspektor iz Splita ne želi potpisati rješenje s kojim bi hotel mogao otvoriti svoja vrata, budući da objekt nije spojen na kanalizacijski sustav, koji, gle čuda, i ne postoji u Dugopolju. Istovremeno, hotel je ispunio sve uvjete Ministarstva turizma za kategorizaciju, no ni to mu očigledno nije dovoljno da primi svoje prve goste.

Tehnički pregled hotela obavljen je prije nekih mjesec i pol dana, te tada nije odobreno njegovo otvaranje zbog kanalizacijskog sustava. Istovremeno, prije početka gradnje hotela investitori su dobili urednu građevinsku dozvolu u kojoj otvaranje hotela nije uvjetovano spajanjem na kanalizacijski sustav.

U međuvremenu su vlasnici hotela u radni odnos primili 40-ak ljudi koji su završetkom izgradnje hotela trebali početi s radom, a koji će sada, vjerojatno, početi s radom kada u Dugopolju bude provedena kanalizacija “za nekoliko godina?!”.

O ovom nevjerojatnom i nemilom događaju pokušali smo doznati nešto više od direktora hotela Katarina, koji nije bio spreman za razgovor s medijima već je samo rekao kako će “sve biti obznanjeno na konferenciji za medije koju ćemo organizirati idući tjedan”.

Ivica MARKOVIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 05:27