StoryEditorOCM
S mora i krajaZLOČIN IZ MRŽNJE

Dvojica Srba urinirala po kultnom Hajdukovom simbolu u torcidaškoj ‘jazbini‘, doznajemo što će odlučiti sudac istrage

Piše DV
29. kolovoza 2023. - 12:23

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku su, uz kaznenu prijavu, privedena dvojica državljana Republike Srbije (1990. i 1991.) zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili po jedno kazneno djelo prijetnje iz mržnje s po jednim kaznenim djelom nasilničkog ponašanja iz mržnje.

Kako neslužbeno doznajemo, dvojac se tereti za uriniranje po kultnom Hajdukovu muralu u konavoskoj Grudi, jednom od poznatih torcidaških središta.

Nakon što je dubrovačko tužiteljstvo predložilo sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, on je svojim rješenjem odbio taj prijedlog te im je odredio mjere opreza zabrane napuštanja boravišta odnosno teritorija Republike Hrvatske, kao i zabranu približavanja te uspostavljanja ili održavanja veze s oštećenim hrvatskim državljaninom.

- Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je podnijelo žalbu protiv navedenog rješenja smatrajući kako ono nije zakonito pa je, povodom te žalbe, vijeće Županijskog suda u Dubrovniku ukinulo rješenje suca istrage i predmet vratilo na ponovno odlučivanje, obrazloživši odluku da sudac istrage nije odredio način na koji će se nadzirati provedba mjere opreza koju je odredio - navodi se u priopćenju Državnog odvjetništva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 01:12