StoryEditorOCM
Dalmacijaizmjene gup-a

Prosvjedovali stanovnici Kampusa: Tko im daje za pravo da nam uništavaju živote i imovinu?!

Piše J.Dr.
4. studenog 2016. - 13:38
kampus_prosvjed5-041116

Nakon što je rektor Splitskog sveučilišta prof. dr. Šimun Anđelinović na prošlotjednoj press-konferenciji upozorio kako će predložene izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana na Visokoj značiti trenutačnu smrt Kampusa, te uputio apel gradskoj vlasti da odustane od legalizacije tamošnjih bespravnih objekata kako Sveučilište ne bi izgubilo oko 40 tisuća kvadrata i vlasnici privatnih kuća najavili su prosvjed.

– Sveučilišni rektor Šimun Anđelinović nije upućen u stanje s privatnim posjedima i obiteljskim kućama u prostoru oko Kampusa – kazao je "u glavu" u svom priopćenju grupa vlasnika privatnih kuća i čestica uz rubne dijelove Kampusa, koje su poslali potaknuti rektorovim navodima vezanim uz predložene izmjene GUP-a, tvrdeći kako žele pojasniti kako stoje stvari po tom pitanju.

Stoga su u petak, 4. studenoga, s početkom u 11 sati, na sjevernom parkiralištu FESB-a organizirali prosvjed jer ih se nepravedno proziva da "oduzimaju" čak 20 posto prostora za daljnje širenje Sveučilišnog kampusa.

- Nije točno da se oduzima 20 posto Kampusa jer to uopće nije njihovo vlasništvo! Izmjenama GUP-a omogućila bi se legalizacija postojećih objekata koji zauzimaju površinom tek tri posto zemljišta na kojem se planira gradnja Kampusa.

Nitko ne može graditi na tuđem zemljištu, nitko ne može raspolagati tuđom imovinom i budućnošću. Tko i kome daje za pravo, pa i znanstvenoj zajednici, da uništavaju živote i imovinu već desetljećima, pitaju se stanovnici Kampusa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 10:50