StoryEditorOCM
Dalmacijažestoki sukob HDZ-ovih stranačkih kolega na tematskoj sjednici kaštelanskog gradskog vijeća

PRENAMJENA JUGOVINILA Biočić: Namećete stanogradnju; Rošin: Zločesto mi podmećete

Piše PSD.
7. travnja 2011. - 15:21

Verbalni okršaj stranačkih kolega,HDZ-ovaca dr. Mihovila Biočića i saborskog zastupnika Jerka Rošina obilježio je tematsku sjednicu kaštelanskog Gradskog vijeća na kojoj se raspravljalo o privođenju svrsi prostora nekadašnjeg Jugovinila, danas u vlasništvu Lavčevića i zagrebačkog Kemokompleksa.

Prezentirajući vijećnicima prostorno-plansku studiju koju je izradio Studio “R”, Rošin je prvi put u javnost plasirao informaciju kako od turističkih sadržaja koji su se planirali realizirati na gotovo 24 hektara zemljišta zapravo neće biti - ništa.

- Ukoliko prostor nekadašnjeg Jugovinila ostane zona T1 (turistička namjena) na njemu se nikada ništa neće dogoditi. I narednih pedeset godina na njemu će biti stanje kao što je danas jer se u tom slučaju ne pružaju razvojne mogućnosti. Nema kapitala, a ni investitora koji bi na tolikoj površini ulagao samo u turizam i stoga smatram da je najprihvatljivije da se taj prostor prenamijeni u M-zonu (mješovita namjena).

U sklopu mješovite zone na tom bi se prostoru prema prostorno-programskoj studiji gradila marina sa 400 vezova, 880 parkirnih mjesta, veliki park sa ostalim zelenim sadržajima,hotelski sadržaji na 138.390,69m2, društveni sadržaji na površini od 32.000m2 ,sportsko-rekreacijska zona te poslovno-stambena zona na zemljišnoj površini od oko 102 tisuće m2 ... - kazao je Rošin.

 Jerko Rošin                          Mihovil Biočić 
I na sam spomen stanogradnje izazvao je “paljbu” iz redova - svoje stranke.

- Ne vjerujem kada Rošin kaže da su vlasnici ovoga prostora tražili samo naše mišljenje što bi na prostoru trebalo biti. Njihova traženja nama su dobro poznata. Najprije su htjeli izgradnju lučice i hotela i u tome smo im udovoljili. Bili smo sretni jer smo se riješili nesretne industrije...Kad su kupovali zemljište znali su za koju ga namjenu kupuju. Plaćali su ga po 24 eura a danas od nas traže prenamjenu prostora kako bi se domogli lake zarade preprodavajući ga.

To je najočitiji primjer korupcije i HDZ u tome neće sudjelovati. Hoteli im se ne isplate jer će 25 godina vraćati uloženo a na stanovima koje planiraju odmah bi zaradili. Ako žele prenamjenu prostora neka plate kvadrat po 800 eura a novac će ići gradu i ljudima kojima je ta zemlja nekada i oteta... - poručio je Biočić.

‘Govorite neistine’

- Vi govorite neistine i nije pristojno da pričate o stanogradnji kakvu ja uopće nisam spomenuo. Ja sam govorio o stanovima koji bi bili u funkciji gospodarstva a vi zloupotrebljavajući moje izjave spominjete prodaju. Imputirati meni provlačenje stanogradnje je zločesto... - uzvratio je Rošin vijećniku Biočiću.

Također, i iz redova SDP-a protive se bilo kakvoj stanogradnji.

- Pričamo ovdje o nečemu što nam je već poznato. Ovo nema smisla, gdje su vlasnici prostor? Nema ih nigdje, a gradu su preko vas ponudili nešto što grad ne želi... - poručio je SDP-ovac Dražen Đaković Jerku Rošinu.

JAKOV ŽARKO
SNIMIO: JOŠKO ŠUPIĆ / CROPIX

Maglica jedini bez primjedbi

Osim HDZ-a i SDP-a protv Rošinovog prijedloga o prenamjeni prostora Jugovinila i protiv izgradnje stanova bili su i u klubu vijećnika Berketove nezavisne liste, HSLS-ovac Branko Radačić i HSP-ov Karmelo Milanović dok je jedini vijećnik koji se nije usprotivio prijedlogu nezavisni Stjepan Maglica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 03:28