StoryEditorOCM

Ožić Bebek: Kako mogu nuditi dame, kada za to uopće ne znam

Piše PSD.
3. kolovoza 2011. - 18:50

Makarski HDZ je u utorak sazvao tiskovnu konferenciju. Gradonačelnik i predsjednik HDZ-a dr. Marko Ožić Bebek rekao je kako komentarima na tekst o višku gostiju nije kraj pritiscima na grad Makarsku.

- Novinar Večernjaka je bio dobro instruiran, ali slabo informiran, pa je u tekstu, koji je u najvćem dijelu izmišljen, puno pogrešaka. U tekstu nema deset posto istine. Istinita je slika da sam se sastao sa “šeikom” - zaključio je Bebek.

Na najčešća novinarska pitanja hoće li tužiti novinara zbog izmišljene priče šrekao je da ne može naprečac donijeti odluku. Najveći argument za tužbu je to što se na kraju razgovora novinar nije kao službenoj osobi prestavio i rekao da nije šeik nego novinar. Sada se perje prosulo, ima ga puno i teško ga je pokupiti, odgovorio je gradonačelnik. Bio je uvjerenja da je Večernjak ozbiljna novina i tim više je nasjeo naglasio je.

Kako mogu nuditi dame, kada za to uopće ne znam, dodao je.

I na tiskovnoj konferenciji se otvorila priča o tekstu o “višku gostiju”, o lančanoj reakciji. Podsjeća me na pisanje medija o ukastim križevima u školi, kada sam stao branio djecu, jer su napadi bili žestoki, a priča dijelom iskrivljena. Put takvom pisanju uvijek ide od lokalane novine preko T-portala, objašnjava Bebek.

“Pod krinkom nezavisnog novinarstva pokušava se kreirati poltika grada, pa je tema najprije bila kak “puca” HDZ, traži se moja ostavka, onda se piše o poremećenim odnosima sa središnjicom stranke. Kada se sve to pokaže neistinitim onda se konstruiraju afere. Dolaze izbori i jedino oružje našim političkim konkurentima je izmišljanje hajki na štetu Makarske, Na jesen idemo s veliki oprojektima lukobrana, POS-ovih stanova i raskršća”, kaže Bebek.

a. dragičević
foto. ivo ravlić / cropix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 22:28