StoryEditorOCM
OtociMUKO MOJA...

Zagrepčanka zazidala more na korak od Splita! Pitali smo inspektore jesu li bili na terenu, njihov odgovor je - čudo

Piše Sandra Barčot
29. lipnja 2023. - 19:07

U svezi devastacije pomorskog dobra u uvali Koška kod Stomorske na otoku Šolti, o čemu smo nedavno pisali, tražili smo očitovanje Državnog inspektorata (DIRH) o tome što se poduzelo.

Naime, komunalni redar je još u travnju obavio očevid i utvrdio kako se u granicama javne (pri)obalne zone betonira stubište do mora, te se gradi betonsko sunčalište površine oko 20 četvornih metara.

No, kako već u Hrvatskoj obično biva, odgovornost je prebačena na drugu instituciju bez da je išta napravljeno na terenu, a beton se već odavno – osušio! U odgovoru iz DIRH-a navodi se ovo:

image
Snimio čitatelj

- Obavještavamo vas kako je temeljem Zakona o općem upravnom postupku i Zakona o Državnom inspektoratu, prijava na koju se odnosi vaše pitanje proslijeđena Lučkoj kapetaniji Split na nadležno postupanje.

Poslali smo pitanje Kapetaniji, pa čekamo njihov odgovor što se poduzelo u konkretnom slučaju na otoku.

Ujedno smo doznali kako je cijela priča oko devastacije pomorskog dobra koju provodi Sandra Miletić, Zagrepčanka s trenutnom švedskom adresom, već putem aplikacije "Pomorsko je dobro" čiji je nositelj Županija splitsko-dalmatinska, također prijavljena svim odgovornim institucijama.

No, nitko od njih do sada očito još nije reagirao...

ISPRAVAK:

‘Sandra Miletić nikad nije inicirala i financirala izgradnju navedenih betonskih stuba i sunčališta na pomorskom dobru‘

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 18:42