StoryEditorOCM
OtociOPASNO VRIJEME

Orkansko jugo u Dalmaciji: Pogledajte muku trajekta kod Visa, Torcida s Hvara ne može na derbi!

Piše Karla Zupičić/JL
30. ožujka 2024. - 16:19

Ovogodišnju Veliku subotu na Jadranu je obilježio snažan vjetar. Puše jako i olujno, prema otvorenom moru i orkansko jugo pa je more na otvorenom iznimno valovito. Zbog toga je Državni hidrometeorološki zavod za cijelu hrvatsku obalu izdao žuto, a na moru i narančasto upozorenje što znači da je vrijeme opasno.

Koliko su udari vjetra jaki najbolje pokazuje slučaju trajekta Zadar koji je tek iz drugog pokušaja uspio pristati uz Višku valu. Riječ je velikom trajektu duljine 116 metara i širine 19 metara kojeg slabiji vjetar teško može uzdrmati.

Čitateljica s Visa poslala je snimku na kojoj se može vidjeti kako se trajekt približava obali, ali se zbog teških vremenskih uvjeta ne može usidriti iz prvog pokušaja. Na brodu nije bilo razloga za paniku jer se kapetan dobro snašao i vožnju iz Splita do Visa ubrzo priveo kraju.

Popodnevne linije za Vis i Hvar su otkazane. Odlukom zapovjednika katamarana ‘Naranča’ linija planirana za hvarski Stari Grad iz Splita s polaskom u 22 sata je otkazana što će stvoriti veliki problem navijačima koji su se njome trebali vratiti s derbija na Poljudu koji počinje u 19.30 sati. Navedena linija također je trebala biti posljednja linija za povratak nakon utakmice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2024 16:51