stdClass Object ( [id] => 1169708 [title] => Na otoku vrije, mladima je prekipjelo zbog pustih problema: Inženjeri su uništili most, na groblju sami nalijevamo ploče, crkvu su smjestili pokraj najvećeg rugla u mjestu...‘ Evo što kaže načelnik [alias] => na-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik [catid] => 250 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Vrbovljani su svoje nezadovoljstvo iskazali transparentima na novom mjesnom mostu koji još uvijek gradi splitska tvrtka "Marconi inženjering", a na njima piše "Umisto ponos i dika, ruglo usrid mista" te "A di je zadilo?", dok je na oglasnoj ploči Doma kulture javno istaknuta kritika na račun aktualne općinske vlasti.

U potpisu je "Mladost Vrboske", koja se potrudila da fotografije stignu i u našu redakciju.

"Pišemo von ovi komad korte nodajuć se da još niko u ovo naše molo misto, našu Varbuosku, našu molu Veneciju penso, ćuti i žive ča i mi ovega momienta. A sad se u sekund podsitimo o čemu svaki don provjomo u kafićima, doma za stoluon, na poslu ili u posteji.

Škier, fabrika, Madeira, tuji brodi koji se raspadodu na stiralo, muost, kapišont, autobusna stanica, skula, vrtić, javna rasvjeta, Crikva, bratimi i tako daje i tako daje", nagovještavaju mještani što ih sve muči, navodeći da pri tome nisu politički instrumentalizirani.

Prema njihovim riječima, tri su glavna problema, o kojima smo i izvještavali posljednjih godina, a to su groblje, most i crkva. Za groblje tvrde da su ga mještani platili svojim novcem, a da se u grobnice neće moći dostojno ni ukopati.

Spominju i nedavne probleme oko ukopa dvoje njihovih mještana, kojima su sami morali nalijevati grobne poklopce, da su s posljednjeg počivališta bili gotovo potjerani te da im se čak prijetilo i policijom, no most im je očito najveći trn u oku.

---

image
Javno istaknuta kritika vlasti na oglasnoj ploči Doma kulture
Mladost Vrboske
---

Narušena vizura

"Muost koji je naruši vizuru jedne uspavane, prekrasne Varbuoske za vike vikova. Čemu tone i tone željeza i betuna za muost priko kojega neće moć pasat auto, jer će zadit zahvaljujući nagibu koji su stručni inžinjeri, da iskužote, posrali.

Pogledajmo onu nalivenu taracu ispod mosta i materijal koji nisu uopće u planu da se razbiju/istučedu, nego će sve tako ostat i sutra niećemo moć pasat brodom ispod. A ne doj Bože da koje dite pade s mosta, ostalo je na misto mortvo. Bageri koji lavuraju puol ure na don, i to ne svaki don, ko da smo mi pizde-šempije da pensomo da se ništo lavuro", pišu kritičari mlađe garde.

Istodobno se žale da se uzor pri izgradnji mosta nije našao u prekrasnom drugom mostu s tri volta, smatraju da je trebalo napraviti nešto slično kao što su to prije radili njihovi stari. Zanimljivo je i da su ispred, po mišljenju mnogih, najozbiljnijega problema u Maloj Veneciji, a to je ruglo od gotovo u potpunosti urušene nekadašnje "fabrike" sardina u centru mjesta, smjestili crkvu.

---

image
Bivša tvornica sardina najveće je ruglo u Vrboskoj
Mladost Vrboske
---

"Crikva, koja je svakon nedijon sve praznija i praznija. Niko od nos ne tvardi da je potriba lizat oltore, ali velika većina nos se deklariro ko karšćani, a jedna od osnovnih obaveza jednega karšćanina je puoć u nediju na misu.

Sad ćemo se izvukovat na popa kojin non ne vajo, ali fola Bogo, imo i drugih crikvih na otoku. Ali ako non već ne vajo, zoč čagod ne poduzmemo, nego svak čeko onega drugega. Lako ćemo, pust ča, ne pensoj, itd.

Koliko smo somo ovo putih čuli i kako non je drogo ovo svima reć. A vjerska atmosfera u mistu je toliko nezdrava da ovo vodi u jedno veliko ništa", objašnjava mladost malog hvarskog mjesta.

Dakle, dotaknuli su se i novog župnika don Antuna Oršolića, kojega ljudi najčešće oslovljavaju s don Toni; izgleda da im ni on nije dobrodošao u mjesto i istodobno naglašavaju da svi u Vrboskoj napokon trebaju biti kao jedan. Dosta je nezdravih ideologija, osobnih interesa, svađe i dišpeta, potrebno je puno više misliti na mlađe generacije i djecu, koji će naslijediti sve ono što je napravljeno i što se u mjestu radi.

Zanimljivo je i to kako objašnjavaju zašto su kritike upućene anonimno i da se konkretno ne zna tko stoji iza njih.

"Kruto je žalosno da ovo moramo činit na ovin nočin, u neka gluha doba noći, a ne da se možemo borit za ovo misto javno, po donu, nego se sakrivat u škuricu iz nikega stroha ča će ovin ili onin reć i hoćemo li čutit sutradon neke posljedice za ono ča želimo, ča izgoro u namin da hoćemo reć.

A virujte non na rič, želimo sve nojboje za ovo misto, za našu dicu koja će se sutra igrat po kolima, šematuorijima, Pjaci, Podvi, Zoglovu, Žardilu, Veloj i Moloj Bondi, Bonskemu Duolcu, Vlaški i svim drugin štacijama naše Varbuoske", ističu autori javno istaknute kritike.

Produljenje roka

Zatražen je komentar i od Nikše Peronje, načelnika općine Jelsa, kojoj pripada i Vrboska. Ovaj put se odlučio za neuobičajenu varijantu odgovora, oglasio se tonskim zapisom na svojem profilu na Facebooku, što su Vrbovljani pratili s velikom pažnjom, čak i na TV ekranima u lokalnim kafićima.

– Donekle i razumijem negodovanje zbog produženja rokova na izgradnji mosta, ali s tim je sve u redu, bit će završen u roku od oko dva mjeseca. U svakom slučaju prije Uskrsa, tako je dogovoreno s izvođačem, projektantima i ostalim sudionicima koji sudjeluju u realizaciji najvećeg projekta u našoj Općini od osamostaljenja hrvatske države, vrijednog više od četiri milijuna kuna.

Produženje roka uvjetovano je nizom problema koji su se pojavili prilikom izvođenja radova, no u konačnici ćemo imati lijep most s uređenim okolišem, nagib će biti ublažen, dubina ispod mosta barem dva metra, a gradimo i obalni zid u dužini od 50 metara. Treba samo malo strpljenja – rekao je Peronja.

---

image
Nikša Peronja: Most je najveći projekt u Općini od osamostaljenja Hrvatske
Mirko Crnčević
---

Most će biti primjereno osvijetljen, u neposrednoj blizini gradit će se i novi Trg Fabriotovih, u koji će se uložiti još oko milijun kuna, a malo dalje i nova zgrada Ribarskog muzeja. O odabiru projekta mosta nije odlučivao on, ustvrdio je načelnik, nego komisija od sedam članova, među kojima su četvorica bila upravo iz mjesta Vrboske, a članica je i Anita Gamulin, predstavnica Konzervatorskog odjela u Splitu.

– Što se tiče groblja, potrebno je naglasiti da na početku mog mandata nismo imali gotovo ništa, krenuli smo iz početka – radili smo izmjenu i dopunu Urbanističkog plana, otkupili smo zemljište za izgradnju groblja i mrtvačnice, izradili smo svu potrebnu dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu.

Groblje je u najvećem dijelu već izgrađeno, preostalo je još opločenje, koje će se početi uskoro raditi i to bi također trebalo biti gotovo do Uskrsa. U ovoj godini bit će gotova i mrtvačnica, vrijedna oko 300 tisuća kuna, dijelom već prije ljeta – naveo je Peronja i zaključio kako su grobnice identične onima u Jelsi, normalne veličine.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pobuna u Maloj Veneciji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 545 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => JELSA (545) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => Pobuna u Maloj Veneciji 545 2 0 2 545 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-02-05 10:10:22 [created_by] => 3184 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-02-22 09:22:50 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2022-02-22 09:22:50 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 1 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 55 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 250 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti s dalmatinskih otoka. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, dalmacija, otoci [secure] => 0 [page_title] => Otoci [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/02\/05\/21029130.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/05\/20790616.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/05\/20790606.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/05\/20790624.jpg","\/images\/slike\/2022\/02\/05\/20790640.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Mladost Vrboske","Mladost Vrboske","Mladost Vrboske","Mirko Crn\u010devi\u0107","Mladost Vrboske"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["Novi most je osvanuo s transparentima kojima se kritizira aktualna vlast Op\u0107ine Jelsa","Javno istaknuta kritika vlasti na oglasnoj plo\u010di Doma kulture","","Nik\u0161a Peronja: Most je najve\u0107i projekt u Op\u0107ini od osamostaljenja Hrvatske","Biv\u0161a tvornica sardina najve\u0107e je ruglo u Vrboskoj"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1439x880","hd_21029130_1920.jpg":"1920x1080","k_21029130_1280.jpg":"1280x1280","k_21029130_1024.jpg":"1024x1024","k_21029130_640.jpg":"640x640","k_21029130_480.jpg":"480x480","k_21029130_340.jpg":"340x340","k_21029130_220.jpg":"220x220","o_21029130_1280.jpg":"1280x782","o_21029130_1024.jpg":"1024x626","o_21029130_640.jpg":"640x391","o_21029130_480.jpg":"480x293","o_21029130_340.jpg":"340x207","o_21029130_220.jpg":"220x134","h_21029130_1280.jpg":"1280x854","h_21029130_1024.jpg":"1024x683","h_21029130_640.jpg":"640x427","h_21029130_480.jpg":"480x320","h_21029130_340.jpg":"340x227","h_21029130_220.jpg":"220x147","pp_21029130_1280.jpg":"1006x1280","pp_21029130_1024.jpg":"805x1024","pp_21029130_640.jpg":"503x640","pp_21029130_480.jpg":"377x480","pp_21029130_340.jpg":"267x340","pp_21029130_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_20790616_1920.jpg":"1920x1080","k_20790616_1280.jpg":"1280x1280","k_20790616_1024.jpg":"1024x1024","k_20790616_640.jpg":"640x640","k_20790616_480.jpg":"480x480","k_20790616_340.jpg":"340x340","k_20790616_220.jpg":"220x220","o_20790616_1280.jpg":"1280x960","o_20790616_1024.jpg":"1024x768","o_20790616_640.jpg":"640x480","o_20790616_480.jpg":"480x360","o_20790616_340.jpg":"340x255","o_20790616_220.jpg":"220x165","h_20790616_1280.jpg":"1280x854","h_20790616_1024.jpg":"1024x683","h_20790616_640.jpg":"640x427","h_20790616_480.jpg":"480x320","h_20790616_340.jpg":"340x227","h_20790616_220.jpg":"220x147","pp_20790616_1280.jpg":"1006x1280","pp_20790616_1024.jpg":"805x1024","pp_20790616_640.jpg":"503x640","pp_20790616_480.jpg":"377x480","pp_20790616_340.jpg":"267x340","pp_20790616_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1600x1200","hd_20790606_1920.jpg":"1920x1080","k_20790606_1280.jpg":"1280x1280","k_20790606_1024.jpg":"1024x1024","k_20790606_640.jpg":"640x640","k_20790606_480.jpg":"480x480","k_20790606_340.jpg":"340x340","k_20790606_220.jpg":"220x220","o_20790606_1280.jpg":"1280x960","o_20790606_1024.jpg":"1024x768","o_20790606_640.jpg":"640x480","o_20790606_480.jpg":"480x360","o_20790606_340.jpg":"340x255","o_20790606_220.jpg":"220x165","h_20790606_1280.jpg":"1280x854","h_20790606_1024.jpg":"1024x683","h_20790606_640.jpg":"640x427","h_20790606_480.jpg":"480x320","h_20790606_340.jpg":"340x227","h_20790606_220.jpg":"220x147","pp_20790606_1280.jpg":"1006x1280","pp_20790606_1024.jpg":"805x1024","pp_20790606_640.jpg":"503x640","pp_20790606_480.jpg":"377x480","pp_20790606_340.jpg":"267x340","pp_20790606_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x2560","hd_20790624_1920.jpg":"1920x1080","k_20790624_1280.jpg":"1280x1280","k_20790624_1024.jpg":"1024x1024","k_20790624_640.jpg":"640x640","k_20790624_480.jpg":"480x480","k_20790624_340.jpg":"340x340","k_20790624_220.jpg":"220x220","o_20790624_1280.jpg":"1280x1706","o_20790624_1024.jpg":"1024x1365","o_20790624_640.jpg":"640x853","o_20790624_480.jpg":"480x640","o_20790624_340.jpg":"340x453","o_20790624_220.jpg":"220x293","h_20790624_1280.jpg":"1280x854","h_20790624_1024.jpg":"1024x683","h_20790624_640.jpg":"640x427","h_20790624_480.jpg":"480x320","h_20790624_340.jpg":"340x227","h_20790624_220.jpg":"220x147","pp_20790624_1280.jpg":"1006x1280","pp_20790624_1024.jpg":"805x1024","pp_20790624_640.jpg":"503x640","pp_20790624_480.jpg":"377x480","pp_20790624_340.jpg":"267x340","pp_20790624_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1440","hd_20790640_1920.jpg":"1920x1080","k_20790640_1280.jpg":"1280x1280","k_20790640_1024.jpg":"1024x1024","k_20790640_640.jpg":"640x640","k_20790640_480.jpg":"480x480","k_20790640_340.jpg":"340x340","k_20790640_220.jpg":"220x220","o_20790640_1280.jpg":"1280x960","o_20790640_1024.jpg":"1024x768","o_20790640_640.jpg":"640x480","o_20790640_480.jpg":"480x360","o_20790640_340.jpg":"340x255","o_20790640_220.jpg":"220x165","h_20790640_1280.jpg":"1280x854","h_20790640_1024.jpg":"1024x683","h_20790640_640.jpg":"640x427","h_20790640_480.jpg":"480x320","h_20790640_340.jpg":"340x227","h_20790640_220.jpg":"220x147","pp_20790640_1280.jpg":"1006x1280","pp_20790640_1024.jpg":"805x1024","pp_20790640_640.jpg":"503x640","pp_20790640_480.jpg":"377x480","pp_20790640_340.jpg":"267x340","pp_20790640_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 250 [name] => Otoci [alias] => otoci [description] => [parent] => 246 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 5 [params] => {"inheritFrom":"0","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"1","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Medium","itemRelatedIntrotext":"0","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38299337 Threads: 5 Questions: 7091496196 Slow queries: 3298782 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608187903 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 53 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /dalmacija/otoci ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 250 [name] => Otoci [alias] => otoci [parent] => 246 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /dalmacija/otoci ) ) [link] => /dalmacija/otoci/na-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik-1169708 [printLink] => /dalmacija/otoci/na-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik-1169708?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 418430 [name] => Hvar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hvar [link] => /tag/hvar ) [1] => stdClass Object ( [id] => 472981 [name] => Jelsa [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => jelsa [link] => /tag/jelsa ) [2] => stdClass Object ( [id] => 203996 [name] => vrboska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => vrboska [link] => /tag/vrboska ) [3] => stdClass Object ( [id] => 668177 [name] => mladost vrboske [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2022-02-22 10:23:10 [main_article_id] => 0 [alias] => mladost-vrboske [link] => /tag/mladost-vrboske ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pobuna u Maloj Veneciji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [City] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 545 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => JELSA (545) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Na otoku vrije, mladima je prekipjelo zbog pustih problema: Inženjeri su uništili most, na groblju sami nalijevamo ploče, crkvu su smjestili pokraj najvećeg rugla u mjestu...‘ Evo što kaže načelnik [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3184 [name] => Mirko Crnčević [username] => mirko-crn-evi [email] => mirko-crn-evi@sd.hr [password] => $2y$10$AsMxLAGfIyblCEZCDofnse7HyLoVj48aPwmPBsauixTy6WxsPVSni [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/mirko-crncevic-3184 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1702 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/3fc1599a05eda5429b66186aedb85cfc?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/21029130.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Mladost Vrboske [mainImageDesc] => Novi most je osvanuo s transparentima kojima se kritizira aktualna vlast Općine Jelsa [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/21029130.jpg [title] => Novi most je osvanuo s transparentima kojima se kritizira aktualna vlast Općine Jelsa Mladost Vrboske ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/20790616.jpg [title] => Javno istaknuta kritika vlasti na oglasnoj ploči Doma kulture Mladost Vrboske ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/20790606.jpg [title] => Mladost Vrboske ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/20790624.jpg [title] => Nikša Peronja: Most je najveći projekt u Općini od osamostaljenja Hrvatske Mirko Crnčević ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/02/05/20790640.jpg [title] => Bivša tvornica sardina najveće je ruglo u Vrboskoj Mladost Vrboske ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Vrbovljani su svoje nezadovoljstvo iskazali transparentima na novom mjesnom mostu koji još uvijek gradi splitska tvrtka "Marconi inženjering", a na njima piše "Umisto ponos i dika, ruglo usrid mista" te "A di je zadilo?", dok je na oglasnoj ploči Doma kulture javno istaknuta kritika na račun aktualne općinske vlasti.

U potpisu je "Mladost Vrboske", koja se potrudila da fotografije stignu i u našu redakciju.

"Pišemo von ovi komad korte nodajuć se da još niko u ovo naše molo misto, našu Varbuosku, našu molu Veneciju penso, ćuti i žive ča i mi ovega momienta. A sad se u sekund podsitimo o čemu svaki don provjomo u kafićima, doma za stoluon, na poslu ili u posteji.

Škier, fabrika, Madeira, tuji brodi koji se raspadodu na stiralo, muost, kapišont, autobusna stanica, skula, vrtić, javna rasvjeta, Crikva, bratimi i tako daje i tako daje", nagovještavaju mještani što ih sve muči, navodeći da pri tome nisu politički instrumentalizirani.

Prema njihovim riječima, tri su glavna problema, o kojima smo i izvještavali posljednjih godina, a to su groblje, most i crkva. Za groblje tvrde da su ga mještani platili svojim novcem, a da se u grobnice neće moći dostojno ni ukopati.

Spominju i nedavne probleme oko ukopa dvoje njihovih mještana, kojima su sami morali nalijevati grobne poklopce, da su s posljednjeg počivališta bili gotovo potjerani te da im se čak prijetilo i policijom, no most im je očito najveći trn u oku.

---

image
Javno istaknuta kritika vlasti na oglasnoj ploči Doma kulture
Mladost Vrboske
---

Narušena vizura

"Muost koji je naruši vizuru jedne uspavane, prekrasne Varbuoske za vike vikova. Čemu tone i tone željeza i betuna za muost priko kojega neće moć pasat auto, jer će zadit zahvaljujući nagibu koji su stručni inžinjeri, da iskužote, posrali.

Pogledajmo onu nalivenu taracu ispod mosta i materijal koji nisu uopće u planu da se razbiju/istučedu, nego će sve tako ostat i sutra niećemo moć pasat brodom ispod. A ne doj Bože da koje dite pade s mosta, ostalo je na misto mortvo. Bageri koji lavuraju puol ure na don, i to ne svaki don, ko da smo mi pizde-šempije da pensomo da se ništo lavuro", pišu kritičari mlađe garde.

Istodobno se žale da se uzor pri izgradnji mosta nije našao u prekrasnom drugom mostu s tri volta, smatraju da je trebalo napraviti nešto slično kao što su to prije radili njihovi stari. Zanimljivo je i da su ispred, po mišljenju mnogih, najozbiljnijega problema u Maloj Veneciji, a to je ruglo od gotovo u potpunosti urušene nekadašnje "fabrike" sardina u centru mjesta, smjestili crkvu.

---

image
Bivša tvornica sardina najveće je ruglo u Vrboskoj
Mladost Vrboske
---

"Crikva, koja je svakon nedijon sve praznija i praznija. Niko od nos ne tvardi da je potriba lizat oltore, ali velika većina nos se deklariro ko karšćani, a jedna od osnovnih obaveza jednega karšćanina je puoć u nediju na misu.

Sad ćemo se izvukovat na popa kojin non ne vajo, ali fola Bogo, imo i drugih crikvih na otoku. Ali ako non već ne vajo, zoč čagod ne poduzmemo, nego svak čeko onega drugega. Lako ćemo, pust ča, ne pensoj, itd.

Koliko smo somo ovo putih čuli i kako non je drogo ovo svima reć. A vjerska atmosfera u mistu je toliko nezdrava da ovo vodi u jedno veliko ništa", objašnjava mladost malog hvarskog mjesta.

Dakle, dotaknuli su se i novog župnika don Antuna Oršolića, kojega ljudi najčešće oslovljavaju s don Toni; izgleda da im ni on nije dobrodošao u mjesto i istodobno naglašavaju da svi u Vrboskoj napokon trebaju biti kao jedan. Dosta je nezdravih ideologija, osobnih interesa, svađe i dišpeta, potrebno je puno više misliti na mlađe generacije i djecu, koji će naslijediti sve ono što je napravljeno i što se u mjestu radi.

Zanimljivo je i to kako objašnjavaju zašto su kritike upućene anonimno i da se konkretno ne zna tko stoji iza njih.

"Kruto je žalosno da ovo moramo činit na ovin nočin, u neka gluha doba noći, a ne da se možemo borit za ovo misto javno, po donu, nego se sakrivat u škuricu iz nikega stroha ča će ovin ili onin reć i hoćemo li čutit sutradon neke posljedice za ono ča želimo, ča izgoro u namin da hoćemo reć.

A virujte non na rič, želimo sve nojboje za ovo misto, za našu dicu koja će se sutra igrat po kolima, šematuorijima, Pjaci, Podvi, Zoglovu, Žardilu, Veloj i Moloj Bondi, Bonskemu Duolcu, Vlaški i svim drugin štacijama naše Varbuoske", ističu autori javno istaknute kritike.

Produljenje roka

Zatražen je komentar i od Nikše Peronje, načelnika općine Jelsa, kojoj pripada i Vrboska. Ovaj put se odlučio za neuobičajenu varijantu odgovora, oglasio se tonskim zapisom na svojem profilu na Facebooku, što su Vrbovljani pratili s velikom pažnjom, čak i na TV ekranima u lokalnim kafićima.

– Donekle i razumijem negodovanje zbog produženja rokova na izgradnji mosta, ali s tim je sve u redu, bit će završen u roku od oko dva mjeseca. U svakom slučaju prije Uskrsa, tako je dogovoreno s izvođačem, projektantima i ostalim sudionicima koji sudjeluju u realizaciji najvećeg projekta u našoj Općini od osamostaljenja hrvatske države, vrijednog više od četiri milijuna kuna.

Produženje roka uvjetovano je nizom problema koji su se pojavili prilikom izvođenja radova, no u konačnici ćemo imati lijep most s uređenim okolišem, nagib će biti ublažen, dubina ispod mosta barem dva metra, a gradimo i obalni zid u dužini od 50 metara. Treba samo malo strpljenja – rekao je Peronja.

---

image
Nikša Peronja: Most je najveći projekt u Općini od osamostaljenja Hrvatske
Mirko Crnčević
---

Most će biti primjereno osvijetljen, u neposrednoj blizini gradit će se i novi Trg Fabriotovih, u koji će se uložiti još oko milijun kuna, a malo dalje i nova zgrada Ribarskog muzeja. O odabiru projekta mosta nije odlučivao on, ustvrdio je načelnik, nego komisija od sedam članova, među kojima su četvorica bila upravo iz mjesta Vrboske, a članica je i Anita Gamulin, predstavnica Konzervatorskog odjela u Splitu.

– Što se tiče groblja, potrebno je naglasiti da na početku mog mandata nismo imali gotovo ništa, krenuli smo iz početka – radili smo izmjenu i dopunu Urbanističkog plana, otkupili smo zemljište za izgradnju groblja i mrtvačnice, izradili smo svu potrebnu dokumentaciju i ishodili građevinsku dozvolu.

Groblje je u najvećem dijelu već izgrađeno, preostalo je još opločenje, koje će se početi uskoro raditi i to bi također trebalo biti gotovo do Uskrsa. U ovoj godini bit će gotova i mrtvačnica, vrijedna oko 300 tisuća kuna, dijelom već prije ljeta – naveo je Peronja i zaključio kako su grobnice identične onima u Jelsi, normalne veličine.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Mladost Vrboske Mladost Vrboske Mladost Vrboske Mirko Crnčević Mladost Vrboske
Mladost Vrboske
Novi most je osvanuo s transparentima kojima se kritizira aktualna vlast Općine Jelsa
Mladost Vrboske
Javno istaknuta kritika vlasti na oglasnoj ploči Doma kulture
Mirko Crnčević
Nikša Peronja: Most je najveći projekt u Općini od osamostaljenja Hrvatske
Mladost Vrboske
Bivša tvornica sardina najveće je ruglo u Vrboskoj
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/dalmacija/otoci/na-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik-1169708 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=87af8c8d3a79ba13b5546c160c10d949599305e8 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Na+otoku+vrije%2C+mladima+je+prekipjelo+zbog+pustih+problema%3A+In%C5%BEenjeri+su+uni%C5%A1tili+most%2C+na+groblju+sami+nalijevamo+plo%C4%8De%2C+crkvu+su+smjestili+pokraj+najve%C4%87eg+rugla+u+mjestu...%E2%80%98+Evo+%C5%A1to+ka%C5%BEe+na%C4%8Delnik&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fna-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik-1169708 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fdalmacija%2Fotoci%2Fna-otoku-vrije-mladima-je-prekipjelo-zbog-pustih-problema-inzenjeri-su-unistili-most-na-groblju-sami-nalijevamo-ploce-crkvu-su-smjestili-pokraj-najveceg-rugla-u-mjestu-evo-sto-kaze-nacelnik-1169708 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => Pobuna u Maloj Veneciji [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 10 [name] => City [value] => 545 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 3 [alias] => City ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => JELSA (545) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
OtociPobuna u Maloj Veneciji

Na otoku vrije, mladima je prekipjelo zbog pustih problema: Inženjeri su uništili most, na groblju sami nalijevamo ploče, crkvu su smjestili pokraj najvećeg rugla u mjestu...‘ Evo što kaže načelnik

22. veljače 2022. - 10:22

Vrbovljani su svoje nezadovoljstvo iskazali transparentima na novom mjesnom mostu koji još uvijek gradi splitska tvrtka "Marconi inženjering", a na njima piše "Umisto ponos i dika, ruglo usrid mista" te "A di je zadilo?", dok je na oglasnoj ploči Doma kulture javno istaknuta kritika na račun aktualne općinske vlasti.

U potpisu je "Mladost Vrboske", koja se potrudila da fotografije stignu i u našu redakciju.

"Pišemo von ovi komad korte nodajuć se da još niko u ovo naše molo misto, našu Varbuosku, našu molu Veneciju penso, ćuti i žive ča i mi ovega momienta. A sad se u sekund podsitimo o čemu svaki don provjomo u kafićima, doma za stoluon, na poslu ili u posteji.

Škier, fabrika, Madeira, tuji brodi koji se raspadodu na stiralo, muost, kapišont, autobusna stanica, skula, vrt...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 20:14