StoryEditorOCM
OtociVELA LUKA

Država dala milijune eura za specijalnu dalmatinsku bolnicu za rehabilitaciju, dobit će 90 kreveta s četiri zvjezdice...

Piše Sandra Barčot, Dalmacija SD
19. ožujka 2024. - 16:43

 

Ugovor za projekt rekonstrukcije, prenamjene i uređenja kompleksa specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju "Kalos" u funkciju lječilišnog i wellness turizma, vrijedan 9,1 milijuna eura, potpisan je u utorak u Veloj Luci na Korčuli. Na ovaj način "Kalos" će, između ostaloga, dobiti 90 kreveta s četiri zvjezdice, tematski park i obnoviti vanjski bazen.

image
Vojko Bašić/Cropix

Ugovor su na svečanosti u toj velolučkoj bolnici potpisale ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac i ravnateljica Specijalne bolnice Damira Bojić, a nazočni su bili i potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić te župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

image
Ministarstvo turizma i sporta

- Prvi put Vlada je za razvoj zdravstvenog turizma iz EU sredstava i državnog proračuna osigurala bespovratna sredstva veća od 130 milijuna eura i to za 13 projekata diljem Hrvatske.

image

Obnovit će se i vanjski bazen

Zadovoljstvo mi je što se na toj karti projekata našao i projekt Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju "Kalos". Izgradnjom novog lječilišnog hotela i dodatnih sadržaja podići će kvalitetu pružanja medicinskih usluga i stvoriti kvalitetnije uvjete rada za sve zaposlenike. Projekt će doprinijeti i novoj reprezentativnijoj vizuri Vela Luke, čime postajemo konkurentniji i kao turistička destinacija - rekla je ministrica Brnjac.

image

‘Kalos‘ će dobiti novi izgled

Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju "Kalos" počela je s radom 1972. kao Zavod za medicinsku rehabilitaciju, a 1994. postaje Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju i kao takva je jedina na području Dalmacije. Ima prostorne i kadrovske uvjete te razrađene programe za medicinsku rehabilitaciju teže pokretnih i nepokretnih bolesnika i cerebralno oštećene djece, navode iz Ministarstva.

Rekonstrukcijom postojećeg objekta, bolnica "Kalos" će dobiti lječilišni hotel sa svim sadržajima potrebnim za kategorizaciju četiri zvjezdice, uz predviđene tzv. inteligentne sobe, novu kuhinju, restoran, rekonstrukciju vanjskog bazena i drugo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 08:42