StoryEditorOCM
ObalaTKO ĆE PRIJE?

Zračna luka Sv. Jeronim daje taksi koncesiju po kriteriju ‘najbrži prst‘, prijevoznici ogorčeni: ‘Puno će nas izvisiti‘

Piše DALMACIJA SD
4. ožujka 2024. - 17:38

Zračna luka na Resniku uputila je javni poziv obrtnicima koji obavljaju djelatnost autotaksi prijevoza i koji posjeduju valjanu dozvolu od Grada Kaštela, na podnošenje zahtjeva za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta Zračne luke Sveti Jeronim, piše Portal Grada Kaštela.

Kako stoji na službenim stranicama zračne luke Sveti Jeronim, objavljen je natječaj za izdavanje odobrenja za korištenje autotaksi stajališta zračne luke. Natječaj je otvoren 4. ožujka od 9 sati i traje do 6. ožujka do 12 sati. Zahtjev se podnosi na mrežnom obrascu na objavljenoj poveznici.

- Operator aerodroma će po svakom javnom pozivu izdati onaj broj odobrenja koji je propisan tim javnim pozivom. Odobrenje se izdaje na temelju zahtjeva autotaksi prijevoznika, a operator aerodroma će razmatrati zahtjeve redoslijedom kojim ih je primio - stoji u općim uvjetima.

Iz ovoga je jasno da će se i ove godine pri odlučivanju tko će taksirati na aerodromu primijeniti dugogodišnja praksa "najbrži prst", što dovodi u nezahvalan i nepovoljan položaj stotine kaštelanskih taksista, jer zračna luka treba samo njih najviše 120.

- Zračna luka izdaje koncesije, jer je nemoguće fizički da više od tisuću prijevoznika stane u red. Oni su procijenili da njima treba 120 autotaksi prijevoznika i dali su uvjete prema kojima će odlučivati "najbrži pst". Mi nismo za takvo odlučivanje, jer se na drugim natječajima pokazao da nije dobar. Mi smo za nekakav sustav bodovanja, jer se može dogoditi da je netko pred penziju i da ostane bez koncesije - kazao je Željko Bandić, predsjednik Ceha prijevoznika pri Udruženju obrtnika Kaštela.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 13:25