StoryEditorOCM
ObalaSREĆA U NESREĆI

Kaštelanska SDP-ovka otkriva dosad nepoznat detalj o napadu u Štafiliću: ‘U pucnjavi su zamalo stradali žena i dijete!‘

Piše Dalmacija SD
3. travnja 2024. - 11:45

U vezi napada stanovnika Kaštel Štafilića na svojicu svojih sugrađana, koje je šokiralo javnost u cijeloj Hrvatskoj, priopćenjem se javnosti obratila Ivana Perišin, predsjednica kaštelanskog SDP-a.

- Zar se stvarno treba dogoditi tragedija sa smrtnom posljedicom kako bi hrvatska policija i Državno odvjetništvo i sudovi iskoristili svoje ovlasti kako bi oslobodili mještane Kaštel Štafilića višegodišnjeg terora koji nad njima provodi njihov susjed?! U slučaju ranjavanja pripadnika HGSS-a vatrenim oružjem, koji uopće nije bio njegova ciljana nego slučajna meta, te udarcem sjekirom po glavi čovjeka koji mu je pritekao u pomoć, samo pukim slučajem nije se dogodila daleko veća tragedija.

image

Ivana Perišin, predsjednica SDP-a Kaštela

Božidar Vukičević/Cropix

Konkretno, višestruko ubojstvo u kojem bi među žrtvama bili i malo dijete i majka. Radilo se, prema našim saznanjima, o nekoliko minuta razlike, jer je majka s djetetom prošla mjestom incidenta samo nekoliko minuta prije nego što je napadač nasumice ispalio više metaka još iz ulaza u svoju kuću, mogao je ubiti doslovno bilo koga.

Uz to, agresivni susjed je, koliko nam je poznato, prijavljivan policiji nakon svakog agresivnog ispada, pa tako i dva dana prije nemilog događaja, kada je na policiji samo dao izjavu. Broj njegovih nedjela, od nasilja, do oštećivanja vozila, prilično je velik i njegovo haračenje po Kaštel Štafiliću traje niz godina.

Kad bi agresivnog susjeda iz Kaštel Štafilića ruka pravde i dohvatila, uglavnom bi ga blago pomilovala simboličnom novčanom kaznom - tvrdi Perišin i naglašava:

- Umjesto da "institucije pravne države" godinama otaljavaju svoj posao, trebale bi ga konačno početi ozbiljno raditi, a ne ići linijom manjeg otpora i skrivati se iza floskula. Opasne nasilnike treba staviti iza brave kako se mještani Kaštel Štafilića više ne bi bojali za svoje živote.

Treba li se stvarno dogoditi višestruko ubojstvo, koje je u ovoj situaciji slučajno izbjegnuto, pa da se policija i pravosuđe trgnu iz letargije i maknu ljude opasne po okolinu s naših ulica!? Zakone treba mijenjati.

Ne može se i ne smije dopustiti da osoba koja je prijavljivana mnogo puta, koja ima kriminalnu prošlost (najdraža fraza nam je "počinitelj otprije poznat policiji"), u koje je već nađen arsenal oružja, da slobodno šeta, uznemiruje susjede i prolaznike.

Kada će sudovi početi vaditi spise iz ormara i svakom od njih se posvetiti dovoljno vremena kada trebaju? Zašto se gospoda na vlasti ne pobrine da program "Policija u zajednici" u praksi počne provoditi, već kao i većina predmeta u sustavu sve samo stoji u ladicama, a ne provodi se tamo gdje treba?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 19:37