StoryEditorOCM
Obalazakasnio s dozvolom

Halid o vili koju gradi na Pelješcu: ‘Ulažem novac u Hrvatskoj i onda me prozivaju. Bit će gotovo do ljeta iduće godine‘

Piše Dalmacija SD
19. veljače 2024. - 17:50

Nije za pohvalu što se tiče te dozvole, ali umjesto da se izda za mjesec dana, to se čeka dvije godine, rekao je u telefonskom razgovoru za 24sata pjevač Halid Bešlić (70), nakon što je sredinom siječnja u medije procurila informacija da je u općini Drače na poluotoku Pelješcu prvo počeo graditi kuću, a tek onda tražio građevinsku dozvolu.

- Postavlja se krivica na stranu onih koji nisu krivi. Ulažem novac u Hrvatskoj i onda me neki mediji žele prozvati. Nitko nije našao pare na putu, ne kužim u kakve afere me žele staviti - komentirao nam je Halid.

U vlasničkom listu navodi se da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren još 16. kolovoza 2022. godine, a dokumenti za uknjiženje primljeni su 23. siječnja prošle godine. Početkom prosinca 12 luksuznih vila bilo je izgrađeno gotovo do krova, ali većina bez građevinske dozvole. Prva dozvola izdana je 20. prosinca, i to Halidu Bešliću. O njegovoj bespravnoj gradnji prvi je pisao portal Imperijal.

‘Mala Bosna‘ na Pelješcu - vila Halida Bešlića je legalna, a šest ih još čeka na dozvolu. Inspekcija je izašla na teren

image





 

Nikola Vilić/Cropix

- Na dva gradilišta nisu utvrđene povrede zakona, za jedno gradilište utvrđeno je kako se radovi izvode bez građevinske dozvole, dok je za ostalih sedam utvrđeno da se izvode bez izvršne građevinske dozvole. Sukladno čl. 119. St. 3 Zakona o Državnom inspektoratu, obustavljeno je daljnje građenje postavljanjem posebnog službenog znaka ‘Zatvoreno gradilište‘ - odgovorili su nam u siječnju - poručili su u siječnju za 24sata iz Državnog inspektorata.

No izgleda da su papirologiju sad riješili jer Bešlić za 24sata kaže da je nastavio gradnju svoje oaze mira.

- Sad je sve regularno, gradi se polako i nema nikakvih problema - rekao je pjevač i dodao:

‘Sve se oduljilo, ali bit će gotovo do ljeta iduće godine i onda ću se tamo odmarati‘.

Obišli smo mjesto na Pelješcu u kojem niče kompleks luksuznih vila poznatih i imućnih faca iz BiH. Izgledat će sjajno!

image




 

Nikola Vilić/Cropix

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 22:07