StoryEditorOCM
ObalaKAZNENO PRIJAVLJEN

Drama u Kaštelima: tijekom noći zaprijetio policajcima da će ih - napasti zoljom!? Doznajemo što se događa u toj kući

Piše Dalmacija SD
14. studenog 2023. - 09:44

Kaštelanski policajci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjakom za kojeg je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je svojim ponašanjem ostvario obilježje kaznenog djela lažne uzbune.

Kako doznajemo u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj, on je u nedjelju, 12. studenoga, tijekom noći nazvao operativno-komunikacijski centar policije i počeo s bezrazložnim vrijeđanjem policijskih službenika, te je naveo da "u kući ima pušku, bombe i zolju i da će izvršiti napad".

- Policijski službenici upućeni su na adresu njegova stanovanja gdje je muškarac pronađen i utvrđeno je da se nalazi u vidno alkoholiziranom stanju. Doveden je u službene prostorije i pri tom je odbijao svaku suradnju s policijskim službenicima i nije želio obaviti alkotestiranje.

Odveden je na liječnički pregled s obzirom na stanje u kojem se nalazio, te je nakon toga smješten u prostoriju za zadržavanje do otriježnjenje. Budući da je izjavljivao da posjeduje oružje, temeljem sudskog naloga obavljena je pretraga doma i vozila u vlasništvu 57-godišnjaka, ali oružje nije pronađeno - naglašavaju iz policije.

Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Također, protiv njega će nadležnom općinskom prekršajnom sudu biti podnesen i optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 10:40