StoryEditorOCM
Obalahrabri ljudi

Bura kod Promajne odnijela na pučinu Čehinju s dvoje male djece, u zadnji čas spasili su ih domaćin i jedan turist

Piše dalmacija sd
6. rujna 2023. - 11:42

Stanovnici makarskog područja, čija mjesta ljeti višestruko uvećaju turisti, u sezoni moraju biti pripravni za različite akcije spašavanja. Kako na obližnjem Biokovu, tako i na moru, i to pofesionalci iz HGSS-a, kao i "obični" građani.

Tako su u utorak popodne u Promajni Ante Ćapin iz Promajne i njegov gost Andrzej Blaszczak spasili majku s dvije djevojčice od tri i pet godina.

- Ležali smo na žalu kad se pojavio muškarac koji se hvatao za glavu trčeći s mula prema gostionici. Vidio sam malu crnu točku kako se brzo gubi u velikim valovima prema Braču. Viknuo sam Andreju: "Brzo pali gliser". Prošlo je par minuta dok ih nismo uočili u vjetrovitom i valovitom moru na dasci za veslanje. Kad smo došli blizu njih, brzo smo ih podignili u gliser i polako se probijajući kroz velike valove i jaki vjetar vratili nazad u lučicu", rekao je Ante Ćapin za Makarsku danas.

Ante i Andrzej su kao simboličnu nagradu za spašavanje majke i dviju djevočica iz Praga dobili bocu vina, ali oni, češka obitelj i šira zajednica dugo neće zaboraviti da su brzom i hrabrom reakcijom spasili tri ljudska života. Svaka čast!

image

Ante Ćapin reagirao je munjevito, angažiravši gosta s gliserom

Ivo Ravlić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 21:19