StoryEditorOCM

Neorić: teško ga ozlijedio metalnom polugom i uzeo 2000 kuna

Piše PSD.
23. veljače 2015. - 19:09
18.11 - Uhićen je muškarac u dobi od 32 godine, koji se dovodi u svezu s počinjenjem kaznenog djela. 32-godišnjak se sumnjiči da je navedenog dana ušao u kuću 52-godišnjaka, te ga teško ozlijedio uz uporabu metalne poluge, štapa i tjelesne snage, prijetio mu smrću, a zatim mu otuđio novac u iznosu od oko 2000 kuna, nakon čega se udaljio s mjesta događaja. 

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga prostorija koje koristi osumnjičenik, a kojom prilikom je pronađeno sredstvo izvršenja kaznenog djela (metalna poluga).

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičenik će, uz odgovarajuću kaznenu prijavu, biti doveden pritvorskom nadzorniku, javlja PU SD.


13.59 - Policija je tijekom ponedjeljka uhitila 32-godišnjaka sa šireg solinskog područja te ga je prijavila za kazneno djelo razbojstva nad 52-godišnjakom iz Neorića. Napadač je kako neslužbeno doznajemo iz isto mjesta kao i napadnuti.

Podsjetimo, uhićeni muškarac usred bijela dana u nedjelju oko 12.45 sati u Neoriću je ušao u kuću 52-godišnjaka, kojeg je tjelesno napao iteško ozlijedio, te mu otuđio novac.

Napadnuti je bio sam u kući i to jenapadač sigurno znao, a prije nego ga je opljačkao nanio mu je teške tjelesneozljede u vidu prijeloma rebara i ozlijeda glave.  Oštećenom je pruženaliječnička pomoć te je zadržan na liječenju u KBC Split.

Ukradeni je iznos nešto manji od tisuću i po kuna.

Sama spoznaja daselima Dalmatinske  zagore hodaju takvi besprizorni likovi je zastrašujućapogotovo kad se zna da  policija još nije razriješila razbojstvo u susjednomGizdavcu sredinom lipnja prošle godine kada je razbojnički dvojac u dva sataiza ponoći upao u kuću 77-godišnjeg Ivana Šunjića i njegove 78-godišnjesupruge Nevenke te uz prijetnju sile uzeo oko deset tisuća kuna.

Ni tadakao ni u nedjelju nije bilo nikog u blizini da žrtvama pomogne.

M. DIDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 01:29