StoryEditorOCM

Milijan Brkić u Trilju: HDZ-ovi dužnosnici, budite sluge svom narodu

Piše PSD.
20. veljače 2015. - 23:37
Svečanom sjednicom Gradskog odbora triljski HDZ u petak navečer obilježio je 25. obljetnicu osnutka. U prepunoj kino-dvorani uz lokalne HDZ-ovce i stranačke simpatizere nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, obitelji poginulih, čelnici gradskih i općinskih organizacija HDZ-a s područja srednje Dalmacije i susjedne BiH.

Glavni gost slavljenika bio je glavni tajnik Milijan Brkić, a uz njega članovi Predsjedništva Josipa Rimac i Ante Sanader, predsjednik HDZ-ove mlađeži Josip Bilaver, župan splitsko-dalmatinski Zlatko Ževrnja i drugi.

Domaćin slavlja predsjednik Gradskog odbora Ivan Šipić istaknuo je da je svih proteklih 25 godina HDZ u Trilju na vlasti. Kolinda Grabar Kitarović u Trilju je osvojila 81 posto glasova. Takvu potporu HDZ dobiva, kazao je Šipić, zato što su stranci uvijek na prvom mjestu građani. Aktualnu Vladu nazvao je antihrvatskom i najavio veliki doprinos Triljana u njenoj smjeni.

Župan Ževrnja suradnju Trilja i županije ocijenio je sjajnom. Podsjetio je na rekonstrukciju ceste Bisko-Prisika u što se ulaže 18,5 milijuna kuna, županija je pomogla u dobivanju 15,2 milijuna kuna iz EU fondova za širenje radne zone u Čaporicama, najavio je skori početak radova na cesti Gaz-Grab te gradnju nove zgrade osnovne škole u Košutama. Izlaganje je zaključio tvrdnjom da Vlada kroz 3 godine na području županije nije osmislila ni izvela niti jedan projekt.

Ante Sanader, predsjednik Županijskog odbora, kazao je da je HDZ prije 25 godina proglašen opasnim zato jer je stvarao Hrvatsku. Za Trilj je kazao da je među najboljim područjima županije. Pozvao je na mobilizaciju za parlamentarne izbore.

Vi ste naš temelj, mudrost i savjest. Tim riječima se Milijan Brkić obratio osnivačima HDZ-a Trilja, a u nastavku je, uz ostalo, rekao:

Ostvarili smo sve strateške ciljeve. Hrvatska nije nikakva slučajna država. U Domovinskom ratu nismo vodili nikakvi građanski rat već smo se obranili od napada srbočetničke jugoarmade. Ne smijemo nikada zaboraviti da je među nama koji smo 90-te krenuli u prvi postrojbama bilo preko 60 posto ljudi podrijetlom iz BiH. Kad dođe u priliku HDZ će omogućiti Hrvatima u BiH i diljem iseljeništva da mogu glasovati tamo gdje žive, a ne da budu diskriminirani.

Kad smo kroz proteklih 25 godina mi bili dobri Hrvatska je išla naprijed. Kad smo pokleknuli, kada su se u redovima HDZ-a dogodile neke devijacije, Hrvatska je išla dolje. Nisu ovi na vlasti jer su bolji od nas nego zato što su pogriješili neki koji su bili među nama. Nadam se da takvih devijacija kod nas nikada više neće biti.

Dužnosnici HDZ-a nisu da bi vladali već da bi služili, niste da biste docirali i zapovijedali već da biste slušali svoj narod od kojega se nikada više ne smijemo odvojiti. Pogledajte kakvu vlast danas imamo. Njima su se snovi srušili 90., a nama su se ostvarili. Ja vas molim da im ponovno srušimo snove ove godine, da ih pobjedimo da ih više ni u tragovima nema u Republici Hrvatskoj. Izaberimo najbolje i najkvalitetnije među nama da Hrvatsku izvuku iz ove krize.

Otvorimo prostor mladima, obrazovanima, ženama. Predsjedništvo je zaključilo da će na listama biti 25 do 30 posto novih mladih ljudi. Prepoznajte ih, ne bojte se, mnogi nisu vjerovali da ćemo pobijediti ovog malog miša, kako ga ja zovem. Vjerujte u sebe, vjerujte u HDZ, ne može nas nitko pobijediti.

Domaćin Šipić među gostima je posebno pozdravio Marka Perkovića Tomphsona koji je bio sa skupinom svećenika predvođenih župnikom Čavoglava fra Ilijom Mikulićem, Šipićevim osobnim prijateljem.

Toni Paštar
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 07:32