StoryEditorOCM
DalmacijaSPOR SINDIKALACA I VLASNIKA

Mate Jujnović traži izuzeće svih sudaca Općinskog suda!

Piše PSD.
6. travnja 2012. - 22:23
Vlasnik “Prometa Makarska” Mate Jujnović u četvrtak je, kao tuženik, na prvom ročištu sazvanom po privatnoj tužbi sindikalista Joze Marića, županijskog povjerenika HUS-a, i Veljka Nasića, predsjednika Podružnice toga sindikata u “Autoprijevozu Sinj”, preko svojeg odvjetnika Dragana Mioča zatražio izuzeće suca Željka Gusića i svih sudaca Općinskog suda Sinj, uključujući i predsjednicu Natašu Delongu.

Marić i Nasić tužili su Jujnovića zahtijevajući obeštećenje za pretrpljene duševne boli zbog povrede časti i ugleda jer ih je Vlasnik “Prometa” u kolovozu prošle godine na zboru zaposlenika “Autoprijevoza Sinj” javno optužio da su od njega tražili novac, a da zauzvrat neće provoditi sindikalne akcije.

Tužitelji tvrde da je to gnusna laž Mate Jujnovića, koji je i na taj način neuspješno pokušao otupiti oštricu sindikalne borbe za minimalna prava radnika “Autoprijevoza Sinj” koja Jujnović i njegovi poslušnici na dužnostima direktora svakodnevno krše.

Marić i Nasić navode da je Jujnović preko “žutog” Novog sindikata u “Autoprijevozu” na dan prošlogodišnje Alke 7. kolovoza sazvao skup zaposlenika.

Na skupu su se pojavili predstavnici i drugih sindikata koji djeluju u “Autoprijevozu”. Kad ih je vidio, Mate Jujnović najprije ih je, vele Marić i Nasić, žestoko verbalno napao, a potom pred nazočnim radnicima optužio da su od njega tražili novac u zamjenu za obustavu sindikalnih akcija.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 15:33