StoryEditorOCM
DalmacijaSedam splitskih zala

Maškare zavladale Splitom: smrad 'Krnjepovca' i 'bistra' voda s Jadra glavna tema, pogledajte kako se ekipa zabavljala uz nastupe atraktivnih plesačica 

4. veljače 2018. - 18:43

Maškare su zavladale Splitom! Nova gradska maškarana vlast preuzela je ključeve grada Splita od zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović i obećala da će idućih deset dana muljat i lagat o svemu!

Posebni gosti Splitskog krnjevala bili su imotski pjevač Ante Cash i Martina Mitar, miss Splitsko-dalmatinske županije, koji su se i vjenčali ne bi li naš grad spasili od smrada Krnjepovca, koji je ovogodišnja tema, ali i "bistre" vode s Jadra.

Ante je došao s kuferom punim para na Rivu, što je bilo dovoljno Martini da se odmah zaljubi u njega. Obećala je da će novce koje je dobila pametno razvrstati – na staklo, dakle kupiti si dragulje, na papir, kako bi se vidjela u časopisima, i na plastiku, kako bi naglasila svoje atribute.

Nakon što su obećali da će živjeti u vili na Krnjepovcu, te živjeti u dobru, zlu i mirisima sve dok se ne razvrsta, Sudac ih je vjenčao i proglasio Općom opasnošću u Splitu. Vesela maškarana povorka krenula je potom prema Pjaci, točnije prema Staroj gradskoj vijećnici, odakle se zavijorila karnevalska zastava kao simbol početka njihove vladavine.

Plesno ludilo koje će trajati idućih dana počelo je točno u podne Zumba Love Carnivalom, u kojem su sudjelovali instruktori Centra plesa i gostujućih plesnih klubova. Iako je samo pola sata ranije Rivu okupao pošteni pljusak, vrijeme se ipak smilovalo pa je taman pred početak programa zasjalo sunce. Ipak je Vakula reko da će nedjelja u Dalmaciji biti sunčana!

Maškare su, kako to i priliči, nakon preuzimanja vlasti odradile i prvu konferenciju za novinare. Meštar Ante Cash je samo kratko kazao kako nas idućih dana očekuje sve najbolje, dok nam je Sudac poručio:

– Grad će smrdit ka nikad dosad, ali ne od Karepovca, nego od krnje! Što je pod tim mislio, još uvijek nam nije poznato, ali nadamo se da ćemo znati do utorka, kada će krnje biti tradicionalno spaljen.

Inače, ovogodišnji Splitski krnjeval organizira tvrtka "Split Event" na čelu s Miljenom Chovanom, koji za predstojeće dane najavljuje bogat program – edukativne predstave za djecu o razvrstavanju otpada, zatim radionice, plesne nastupe, koncerte...
Svakako, cijeli program može se pronaći na stranici www.krnjeval.com.


Proglas o sedam splitskih zala:
Smrad s Karepovca ćemo pokrit francuskim parfemom
1. Svečano lažemo da ćemo za vrime Krnjevala očistit šporku vodu Jadra, a za to vrime da će se lokat samo pivo, vinčina i mala pića radi dezinfekcije!
2. Svečano muljamo da ćemo zalipit tunel po dnu mora sve do Brača, a dok ne bude gotov, možete se švercat trajektima!
3. Svečano mažemo da ćemo izgulit sav alepski bor i poslat ga brodon odakle je doša, a posadit na Marjanu onu indijansku konoplju i konačno obogatit i usrićit grad. Zato u vrime Krnjevala niko ne mora ić na posal, nego samo na radne akcije po Marjanu!
4. Svečano mutimo da ćemo istirat Krnju iz Krnjepovca i smrad kojin je infeta cili grad i okolicu pokrit francuskin parfemon!
5. Svečano malverziramo da ćemo onoga šjor Vepra Špira s Marjana postavit za pročelnika za kulturu i obrazovanje bez natječaja i s velikon žderačinon za inauguraciju isprid Krnjevine na zadnji dan od Krnjevala!
6. Svečano varamo da ćemo na Žnjanu uredit plažu za pase i maške, a za gazde kažin; sirotinja i susidi neće imat pristup!
7. Svečano pronevjerujemo sve šolde koje ćemo dobit za Krnjeval, a na vrime ćemo vam dostavit K minus.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2024 23:06