StoryEditorOCM

Kaštelani bijesni: Trogirani nam zbog svog stadiona uništavaju turizam

Piše PSD.
10. srpnja 2008. - 16:12

Drugu godinu zaredom Kaštelanin Živko Mioč, koji se dugi niz godina bavi turizmom, muke muči s građevinskim radovima koji se neprestano odvijaju u samoj blizini njegove obiteljske kuće u Divuljama, a zbog čega je u proteklom mjesecu izgubio gotovo 20.000 kuna prihoda, jer su ga gosti napustili.

- Pusta obećanja trogirske vlasti, koja tvrdi da se svi građevinski radovi zabranjuju u razdoblju od 15. lipnja do 15. tujna obične su dezinformacije, jer stanje na terenu daje potpunu drukčiju sliku. Bageri koji ruju na izgradnji novog trogirskog stadiona iz dana u dan ravno na moje apartmane nanose oblake zemljane prašine radi čega sam posljednjih tjedana izgubio goste. Od pet bračnih parova jedni su otišli nakon svega par dana, a ovi drugi, poučeni iskustvom prvih, uopće nisu došli – žali se Mioč i pita čemu se donose odluke o zabrani gradnje tijekom turističke sezone.

- Trogirske vlasti štete kaštelanskom turizmu, jer mjesto na kojemu mehanizacija radi iskope za izgradnju novog stadiona ne smeta njihovim gostima. Umjesto da se ispriča dogradonačelnik Trogira Vinko Brkan u telefonskom razgovoru čak me optužio i kazao kako sam ja iznajmljivač na crno te kako bi mi trebalo zabraniti dovoditi goste. Sramotne, ali istinite izjave čovjeka koji vodi UNESCO-ov grad, međutim, ne i iznenađujuće – kaže Mioč ističući kako to nije jedini problem.

Radovi na izgradnji eko-projekta s južne strane njegove kuće odvijaju se u posljednjih 15-ak dana, a kako doznajemo od izvođača, nastavit će se i cijelo ljeto.

- Cijelu zimu radili su na pola kanala, a sada tijekom sezone došli su s građevinskom mehanizacijom na samu plažu. Svjedok sam kako radnici “Konstruktora” nisu odradili niti jednu radnu subotu, da i ne spominjem koliko se radnih dana pretvorilo u neradne povezujući ih s blagdanima bilo državnim ili crkvenim. Da nije bilo tako, možda danas ovih problema ne bi ni bilo – upozorava Mioč napominjući kako je dopise upozorenja poslao na više adresa, počevši od Eko-agencije, gradskih vlasti Kaštela i Trogira, Konstruktora te belgijske tvrtke koja radi na “Eku”, međutim, odgovora od nikoga nije dobio.
Da ne bi krenuo dalje od nadležnih zahtijeva da poduzmu korake te da građevinsku mehanizaciju, cijevi s plaža i drugi materijal udalje kako turisti i dalje sa svojih ljetnih odredišta za odmor ne bi bježali.

Jakov ŽARKO / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 20:25