StoryEditorOCM
DalmacijaŠIRI SE POPIS IMOVINE

Grad Kaštela kupio vinariju Šimeta za 1,9 milijuna kuna

Piše PSD.
19. listopada 2013. - 17:11
U popis svoje imovine Grad Kaštela uvrstio je još jedno nekretninu. Naime, jednoglasnom odlukom 22 gradska vijećnika prihvaćen je prijedlog odluke o pravu prvokupa zgrade nekadašnje vinarije obitelji Šimeta iz 19. stoljaća, a koja se na bubnju našla u sklopu stečajnog postupka “Dalmacijavina”.

Grad će za kupnju navedene nekretnine, površine 1402 metra četvorna, izdvojiti 1.950.000 kuna, a kupljeni prostori obuhvaćaju, uz zgradu vinarije, i vinski podrum s ugrađenih 12 velikih betonskih cisterni, 18 drvenih badnjeva i 30 bačava za čuvanje vina i alkoholnih pića, a u južnom dijelu se nalaze kotlovi za pečenje rakije.

Na upit SDP-ovca Filipa Plečaša za što će se koristiti kupljeni prostor, gradonačelnik Ivan Udovičić je kazao kako sigurno neće ležati neiskorišten kao što su trenutno neki gradski prostori.

- Imamo prostora koje do sada nismo iskoristili, no ovaj prostor neće biti neiskorišten. Namjera nam je to komercijalizirati, baš kao i neke druge prostore koji do sada nisu stavljeni u funkciju. Do sada smo prostore davali raznim udrugama, no ubuduće će ih se iznajmljivati, a Grad će od toga imati koristi. Ako će nam gradski prostori propadati, onda nam ni ne trebaju, a u slučaju novokupljenog prostora to neće biti slučaj - kazao je Udovičić.

Na temelju izglasane odluke, Vijeće je izglasalo i prvi rebalans proračuna. Nezavisna Marinka Parčina kazala je kako se ne treba žuriti s proračunom jer Grad u roku od dva-tri mjeseca neće izdvajati sredstva: SEnD Imamo porez i komunalnu naknadu koje ćemo dobiti od prodaje “Adriachema”, a i Zračna luka bi sigurno mogla avansno uplatiti dio komunalnog doprinosa za projekt koji namjeravaju realizirati.

Pročelnik za financije Anđelko Drnasin odgovorio je kako je na temelju savjeta gradskog odvjetnika i pripremio rebalans, te kako nekretninu koju je Grad kupio valja platiti u roku od mjesec dana. Gradu će, dodao je Udovičić, pozajmicu od 800 tisuća kuna dati Turistička zajednica, a dio će se namaknuti od komunalnog doprinosa, od projekata koji idu u realizaciju.

- Novac od Turističke zajednice riješit ćemo ili vlastitim sredstvima ili će oni dobiti neki prostor - dodao je Udovičić.

jakov žarko, foto: mario todorić / cropix

Vijećnička pitanja: Grad stoji iza Marine Kaštela

Gradski vijećnik SDP-a Matko Kuzmanić pitao je gradonačelnika stoji li Grad iza Marine Kaštela, i kada će se Marina legalizirati.

- To je najbolji projekt u gradu u zadnjih 20 godina, i zanima me ima li itko ovdje išta protiv njega - pitao je Kuzmanić. Gradonačelnik Udovičić dodao je kako Grad u potpunosti stoji iza tog projekta, dodajući kako Grad nema u okviru svojih odredbi ništa s legalizacijom.

- Legalizacija nije pitanje grada. Mi ne donosimo odluku o lokacijskoj dozvoli. Osobno ću se zauzimati da se pitanje legalizacije riješi što prije SEnD zaključio je Udovičić.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. svibanj 2024 11:11