StoryEditorOCM
DalmacijaBEZ NADZORA I BRNJICE

Dječaka za nogu ugrizao necijepljeni pas, policajci podnijeli optužni prijedlog protiv vlasnika

4. listopada 2016. - 19:44
pseto.JPG

U sinjskom naselju Karakašici, pas bez nadzora i brnjice, navodno u vlasništvu 57-godišnjeg mještanina, ugrizao je jedanaestogodišnje dijete. Djetetu je u Sinju pružena liječnička pomoć. Pas je ugrizao dijete za nogu, a liječnici su ocijenili da je riječ o lakšoj ozljedi.

Informaciju o psećem ugrizu dobila je policija, koja je o svemu obavijestila Komunalno redarstvo grada Sinja, a oni su angažirali djelatnike azila za životinje. Na dojavu policije reagirao je komunalni redar Damir Domazet.

- Kako se nisam zatekao u Sinju, nisam mogao na mjesto događaja, ali sam odmah nakon dobivanja informacije nazvao djelatnike tvrtke "AS-Eko" koja ima koncesiju za područje grada Sinja i oni su izišli na teren – kaže Damir Domazet iz Komunalnog redarstva grada Sinja.

Iz tvrtke "AS-Eko" na terenu je bio Domagoj Žugec.

-  Karakašici nisam preuzeo samo jednog psa, koji je ugrizao dijete, već njih pet. Svih pet pasa odvezao sam u naš azil u Šibeniku i oni se tamo i sada nalaze. Radi se o životinjama starim godinu dana i više. Ni jedan pas nije čipiran, što automatski znači da nije ni cijepljen. Nije mi poznato tko je vlasnik tih pasa. Mi smo ih službeno evidentirali kao pse lutalice. Kad sam preuzimao pse, tamo je bio čovjek za kojega se govorilo da je njegov pas ugrizao dijete i bio je vrlo susretljiv – kazao nam je Žugec.

Policajci su protiv 57-godišnjaka iz Karakašice, navodnog vlasnika psa koji je ugrizao dijete, podnijeli optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira. Slučaj time nije završen jer će dijete zbog ugriza necijepljenog psa imati poseban zdravstveni tretman, a promatrat će se i psa koji ga je ugrizao.

O svemu će biti upućena pisana obavijest veterinarskoj inspekciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 12:33