StoryEditorOCM
Dalmacijaprihvaćen povijesni dokument, uz protivljenje samo jednogA općinskogA vijećnika

Baška Voda: prostorni plan bez ‘događanja naroda’

Piše PSD.
2. travnja 2009. - 21:01

Iako je bilo najavljeno događanje naroda pa čak i policijsko osiguranje izvanredne sjednice Općinskog vijeća Baške Vode ništa od toga se nije dogodilo, već je Prostorni plan općine izglasan sa sedam ruku “za” i jednim “protiv”.

Osim vijećnika prisustvovali su i dr. Zrinka Rudež i Jure Marić, ispred izrađivača plana IGH Zagreb. Napadi oporbenog vijećnika Matejasa Josipovića, česti na sjednicama Općinskog vijeća, radi kojih je u više navrata pozivana policija, sada su bili uglavnom upereni na dr. Rudež. Josipović, naime, smatra da je plan krajnje loš i štetan za Baškovođane.

To je dokazivao tumačenjem određenih osoba iz županijskog Ureda za urbanizam. Čak je predložio jednu od djelatnica i to Kseniju Granić koja živi u Baškoj Vodi da sudjeluje na Vijeću prigodom izglasavanja Prostornog plana, što nije prihvaćeno.

Sva su njegova konfuzna izlaganja išla u smjeru uvjeravanja izrađivača plana kako su postupili glupo, nestručno, neznalački i loše. Stoga je prilikom izlaganja dr. Rudež kazala da takve neugodnosti nije doživjela u 30 godina svoga rada i izlaganja planske dokumentacije u raznim vijećima.

Uglavnom, opovrgla je Josipovićeve primjedbe, kazala kako možda referendima nije u interesu donošenje planova, jer onda imaju više posla u izdavanju dozvola.

Naglasila je kako zbog nedostatka i nepoštivanja planske dokumentacije u Baškoj Vodi nije ni jedna kuća legalno izgrađena, jer nisu postojali PUP-ovi, stoga je Prostorni plan u četvrtak usvojen povijesni dokument za Bašku Vodu.

Što se tiče nerazriješene granice između naselja Brela i Baške Vode, dr. Rudež je rekla da ona nije bitna za plan dok je načelnik Joško Roščić kazao kako je državna geodetska uprava uočila pogrešku te da će kroz mjesec dana crtu razgraničenja Brela i Baške Vode ispraviti.

Bila je to ujedno posljednja sjednica Općinskog vijeća Baške Vode pred izbore.

Ana Dragičević / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 11:33