StoryEditorOCM
Dalmacijaneumjereni u porocima, makar IH JE većina bez posla

Za drogu i kocku Imoćani godišnje potroše više od 20 milijuna kuna

Piše PSD.
11. siječnja 2009. - 22:32
Svojedobno je dr. Slavko Sakoman izjavio da se od prodaje droge u Imotskom obrne 10 milijuna kuna, a ništa manje Imoćani ne potroše u ukupno 10 gradskih kladionica

Gospodarski razorena Imotska krajina oslanja se tek na nekolicinu privatnih poduzetnika i obrtnika koji uglavnom krpaju kraj s krajem. Dvadesetak posto Imoćana, sretnika koji imaju zaposlenja, grade svoju budućnost na rodnom ognjištu, dok je, nažalost, većina osuđena na iseljavanje.

Postoje i oni treći, s najtužnijom životnom pričom, koji sreću nerijetko traže u pijanstvima i kocki.

Dr. Slavko Sakoman je svojedobno izjavio da je “prodavati drogu u Imotskom kućna radinost, a godišnji prihod od prodaje iznosi 10 milijuna kuna”. Nitko ga poslije nije demantirao.

Međutim, na druge poroke današnjice, a njih je s vremenom sve više, Imoćani također troše velike novce. Kao, na primjer, na kockanje.

SUPER_SPORT2-300508
Foto: Ante Čizmić / CROPIX

Dnevni promet po kladionici iznosi oko 3000 kuna

Djelatnik iz jedne od deset imotskih sportskih kladionica koji, naravno, želi anonimnost, kazao nam je da je u njegovoj poslovnici prosječni dnevni promet oko 3000 kuna.

Zbrojeno na godinu dana to je gotovo milijun kuna. Ako svaka poslovnica radi sličan promet, znači da desetak milijuna kuna Imoćani troše godišnje u klađenja na sportske rezultate.

Ovaj iznos znatno se uvećava kada mu se dodaju loto, bingo i kockarnice. Teško je kazati otkuda Imoćanima toliki novac koji bespovratno odlazi u vjetar, ali zasigurno su rijetke imotske tvrtke koje se mogu pohvaliti takvim prometom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 22:25