stdClass Object ( [id] => 161380 [title] => PREMLATILI STUDENTE IZ DALMACIJE Zagrepčanka tijelom branila onesviještenog prijatelja iz Šibenika [alias] => premlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika [catid] => 243 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Kaj je, tovari? Kaj radite tu? Derbi? Idete li na sutrašnji derbi, pi..e tovarske? − izvikivala je skupina nasilnih huligana u subotu u gluho doba noći na zagrebačkoj Jarunskoj cesti dok su, ničim izazvani, brutalno mlatili trojicu studenata Dalmatinaca na očigled njihove zagrebačke prijateljice, ne bi li im tako pokvarili dobro raspoloženje koje su netom prikupili na koncertu “Magazina” u obližnjem klubu “Roko & Akademija”.

Posljedica obračuna u tri sata ujutro teške su ozljede − prijelom ključne kosti s pomakom koji je zadobio Šibenčanin J. M. (23), dok su njegovi prijatelji, Makaranin M. M. (24, na slici) i Splićanin I. S. (23), prošli s lakšim ozljedama. Prava drama odvijala se pred očima njihove prijateljice Zagrepčanke I. P. B. (22) koja je u jednom trenutku svojim tijelom prekrila onesviještenog Šibenčanina i preklinjala napadače da ga ne tuku.

Južnjake koji su, kao još nekolicina Dalmatinaca, u posljednje vrijeme na vlastitoj koži osjetili netrpeljivost huligana taksist je odvezao u Kliniku za traumatologiju, gdje su se liječnici, vidjevši ih krvave, izobličene i s vidljivim prijelomima, uhvatili za glavu i brzo prionuli na sanaciju ozljeda.

‘Pogrešan’ naglasak

− Nema drugog razloga napada osim činjenice da smo Dalmatinci. Kao da je bila postavljena sačekuša... tko prvi naiđe s “naglaskom” − navali! Prijateljica Zagrepčanka koja se vraćala s nama s koncerta “Magazina” kao da je naslutila nevolju. Dok smo hodali prema okretištu kod Studentskog doma i Jadranskog mosta, vidjeli smo skupinu od možda pet mladića oko parkiranog golfa tamne boje, a ona je odmah rekla: “Dečki, mogli bismo mi produžiti korak.“

- Nismo se ni snašli, a dvojica mladića s kapuljačama na glavama već su mi tukla prijatelje. I. S. je odletio tri metra u stranu nakon što je dobio nogom u glavu. Pao je na zemlju i još su ga barem pet puta nogom cipelarili. Istodobno su tukli po glavi J. M. Ja sam hodao na metar ispred njih i, čim sam se okrenuo čuvši komešanje, noga jednog od njih završila mi je u licu.

- Prave batine sam dobio kad me je jedan uhvatio s leđa za ruke, a drugi, kojega sam ja do tada udarao šakama, navalio je na moju glavu. Ne znam uopće kako sam se uspio osloboditi i otrčati po pomoć − ispričao nam je, još uvijek pod šokom, makarski student ekonomije M. M. koji već punih pet godina živi u metropoli.

Krvave glave otrčao je do obližnjeg Casina, gdje je neočekivano naišao na živi zid.

− Ispred je stajao redar − izbacivač koji je vidio da sam pretučen, da krv teče na sve strane i da mi je oko skroz zatvoreno, ali mi je rekao da mi ne može pomoći jer to nije njegov posao i da ne smije. Gledao me je mrtav hladan. Šokiran, vratio sam se na mjesto obračuna i vidio prijatelje kako leže na tlu i prijateljicu s njima. Prijatelji se ni ne sjećaju napada, pretrpjeli su strašne bolove.

Lice izobličeno od udaraca

Prijatelju iz Šibenika stršala je ključna kost koja je išla preko druge kosti, dok su se I. S. spojila dva kralješka. Da su ih dalje tukli, mogli su ostati paralizirani. Hitnu nismo htjeli zvati, nego nam je obližnji taksist pritekao u pomoć, posjeo nas u automobil i odvezao na Hitnu u Draškovićevoj. Meni su neki dijelovi tog događaja još uvijek u magli, ne sjećam se ni jesmo li tom taksistu uopće platili prijevoz. Od silne boli nisam prvo ni bio svjestan koliko je krvarenje. U bolnici su liječnici mislili da sam ja najgore prošao, lice mi je bilo izobličeno i krvavo − dodao je makarski student, požalivši što se kobnog petka navečer dao nagovoriti na izlazak u “dalmatinski raj u kojem u posljednje vrijeme zabavu traži puno mlađa ekipa“.

Iako je u posljednje vrijeme često odlazio u taj klub, M. M. kaže da će ga od sada zaobilaziti u širokom luku, ali da će i dalje, kad bude prilike, na nekim drugim lokacijama slušati glazbu koju želi.

Iako je svjestan da policijska istraživanja u povodu prijašnjih napada na Dalmatince nisu baš urodila plodom jer se, kao i u ovom slučaju, huligani dobro maskiraju, student ekonomije iz Makarske nada se da će pravda biti zadovoljena.

U sjedištu Krim-policije u Heinzelovoj ulici pregledao je više od 500 fotografija starih kršitelja zakona, od kojih su velika većina, doznajemo, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysi, no opis kojim raspolažu poprilično je štur jer su napadači svaki put kapuljaču vraćali natrag kad bi im tijekom tučnjave skliznula s glave.

Tko je jedan od dvojice mladića s bradicom i upečatljivim plavim očima, a koji se netom prije bijega osmjehnuo i namignuo 22-godišnjoj Zagrepčanki, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi obradom koja je u tijeku.

piše HAJDI KARAKAŠ-JAKUBIN
SNIMIO DAMIR KRAJAČ /CROPIX

MILARDOVIĆ: Ovo je nasilje, a ne sukob sjevera i juga

− Osuđujem svaki oblik nasilja, bez obzira na to temelji li se na regionalno-dijalektalnim razlikama ili nekom drugom tipu identiteta. Bit je takvog ponašanja čisto nasilje i o tome trebaju voditi računa roditelji, škole i druge ustanove. O cijelom problemu te umjetno iskonstruirane podjele između sjevera i juga mediji svojim izvještavanjem samo dolijevaju ulje na vatru. Ta podjela nije realna te se preko medija potiče na takvo ponašanje. Rješenje je isključivo u socijalizaciji unutar obitelji i u školskom odgoju. Treba se poštovati pravo na razliku i da ona ne smije biti problem, no zar bi po svemu ovome doista trebali zaratiti sjever i jug? Pa nismo mi SAD! − objašnjava dr. Anđelko Milardović, znanstveni savjetnik u Institutu za migracije i narodnosti te utemeljitelj Centra za politološka istraživanja.

H.K.J.

Potraga za ‘golfom’

U PU zagrebačkoj potvrdili su nam napad, za koji su doznali dva dana nakon što su napadnuti bili u bolnici. Za napadačima se traga, a kako doznajemo, policija “češlja” arhiv s više od 900 registriranih “golfova”, kojim su počinitelji pobjegli nakon iživljavanja.

ŠAKOM U GLAVU

Veljača 2012. - Jelačićev trg

Desetak je huligana u pola bijela dana na glavnom zagrebačkom trgu pretuklo dvojicu vaterpolista dubrovačkoga kluba “Bellevue“ Tina Cvjetkovića i Pavu Zonića, i to nakon što su ih upitali odakle su. Misleći da su navijači Hajduka, koji je toga dana igrao protiv Zagreba, huligani su lakše ozlijedili mlade sportaše.

Travanj 2010. - Koturaška ulica

Šibenčanin A.G. (25) pretučen je i izboden nožem u pola bijela dana u zagrebačkoj Koturaškoj ulici dok je hodao kroz park. Huligani su istrčali iz auta, psovali mu “majku tovarsku” na dan utakmice Dinamo − Hajduk, ozlijedili ga i pobjegli.

Travanj 2008. - Studentski dom

Nepoznata je skupina od 15-ak pripadnika BBB-a ispred “Roka”, uz Studentski dom “Stjepan Radić”, u gluho doba noć pretukla I.R. (20) iz Opuzena i E.S. (20) iz Zenice. Policijska ophodnja zatekla ih je krvavih glava na ulici. Motiv − dalmatinski naglasak.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mladići s kapuljačama na glavama tukli su prijatelje. I.S. je odletio tri metra u stranu nakon što je dobio nogom u glavu... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-03-22 14:40:06 [created_by] => 29 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-03-23 00:09:09 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-03-22 21:50:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 29116 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 243 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz crne kronike. [menu-meta_keywords] => vijesti, crna kronika, nesreće, tragedije [secure] => 0 [page_title] => Crna kronika [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 0 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 1 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2012/03/22/AAA/pretuceni_mm-210312.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x471" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 243 [name] => Crna kronika [alias] => crna-kronika [description] => [parent] => 119 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 4 [params] => {"inheritFrom":"119","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"1","itemRelatedLimit":"2","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"1","itemRelatedImageSize":"Small","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"1","itemRelatedAuthor":"1","itemRelatedMedia":"1","itemRelatedImageGallery":"1","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 4274084 Threads: 8 Questions: 132101129 Slow queries: 56865 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 3977981 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front04 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /vijesti/crna-kronika ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /vijesti/crna-kronika/premlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika-161380 [printLink] => /vijesti/crna-kronika/premlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika-161380?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 440286 [name] => huligani [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => huligani [link] => /tag/huligani ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [Subtitle] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mladići s kapuljačama na glavama tukli su prijatelje. I.S. je odletio tri metra u stranu nakon što je dobio nogom u glavu... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => PREMLATILI STUDENTE IZ DALMACIJE Zagrepčanka tijelom branila onesviještenog prijatelja iz Šibenika [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-13-13-42-47-29 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/22/AAA/pretuceni_mm-210312.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/22/AAA/pretuceni_mm-210312.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Kaj je, tovari? Kaj radite tu? Derbi? Idete li na sutrašnji derbi, pi..e tovarske? − izvikivala je skupina nasilnih huligana u subotu u gluho doba noći na zagrebačkoj Jarunskoj cesti dok su, ničim izazvani, brutalno mlatili trojicu studenata Dalmatinaca na očigled njihove zagrebačke prijateljice, ne bi li im tako pokvarili dobro raspoloženje koje su netom prikupili na koncertu “Magazina” u obližnjem klubu “Roko & Akademija”.

Posljedica obračuna u tri sata ujutro teške su ozljede − prijelom ključne kosti s pomakom koji je zadobio Šibenčanin J. M. (23), dok su njegovi prijatelji, Makaranin M. M. (24, na slici) i Splićanin I. S. (23), prošli s lakšim ozljedama. Prava drama odvijala se pred očima njihove prijateljice Zagrepčanke I. P. B. (22) koja je u jednom trenutku svojim tijelom prekrila onesviještenog Šibenčanina i preklinjala napadače da ga ne tuku.

Južnjake koji su, kao još nekolicina Dalmatinaca, u posljednje vrijeme na vlastitoj koži osjetili netrpeljivost huligana taksist je odvezao u Kliniku za traumatologiju, gdje su se liječnici, vidjevši ih krvave, izobličene i s vidljivim prijelomima, uhvatili za glavu i brzo prionuli na sanaciju ozljeda.

‘Pogrešan’ naglasak

− Nema drugog razloga napada osim činjenice da smo Dalmatinci. Kao da je bila postavljena sačekuša... tko prvi naiđe s “naglaskom” − navali! Prijateljica Zagrepčanka koja se vraćala s nama s koncerta “Magazina” kao da je naslutila nevolju. Dok smo hodali prema okretištu kod Studentskog doma i Jadranskog mosta, vidjeli smo skupinu od možda pet mladića oko parkiranog golfa tamne boje, a ona je odmah rekla: “Dečki, mogli bismo mi produžiti korak.“

- Nismo se ni snašli, a dvojica mladića s kapuljačama na glavama već su mi tukla prijatelje. I. S. je odletio tri metra u stranu nakon što je dobio nogom u glavu. Pao je na zemlju i još su ga barem pet puta nogom cipelarili. Istodobno su tukli po glavi J. M. Ja sam hodao na metar ispred njih i, čim sam se okrenuo čuvši komešanje, noga jednog od njih završila mi je u licu.

- Prave batine sam dobio kad me je jedan uhvatio s leđa za ruke, a drugi, kojega sam ja do tada udarao šakama, navalio je na moju glavu. Ne znam uopće kako sam se uspio osloboditi i otrčati po pomoć − ispričao nam je, još uvijek pod šokom, makarski student ekonomije M. M. koji već punih pet godina živi u metropoli.

Krvave glave otrčao je do obližnjeg Casina, gdje je neočekivano naišao na živi zid.

− Ispred je stajao redar − izbacivač koji je vidio da sam pretučen, da krv teče na sve strane i da mi je oko skroz zatvoreno, ali mi je rekao da mi ne može pomoći jer to nije njegov posao i da ne smije. Gledao me je mrtav hladan. Šokiran, vratio sam se na mjesto obračuna i vidio prijatelje kako leže na tlu i prijateljicu s njima. Prijatelji se ni ne sjećaju napada, pretrpjeli su strašne bolove.

Lice izobličeno od udaraca

Prijatelju iz Šibenika stršala je ključna kost koja je išla preko druge kosti, dok su se I. S. spojila dva kralješka. Da su ih dalje tukli, mogli su ostati paralizirani. Hitnu nismo htjeli zvati, nego nam je obližnji taksist pritekao u pomoć, posjeo nas u automobil i odvezao na Hitnu u Draškovićevoj. Meni su neki dijelovi tog događaja još uvijek u magli, ne sjećam se ni jesmo li tom taksistu uopće platili prijevoz. Od silne boli nisam prvo ni bio svjestan koliko je krvarenje. U bolnici su liječnici mislili da sam ja najgore prošao, lice mi je bilo izobličeno i krvavo − dodao je makarski student, požalivši što se kobnog petka navečer dao nagovoriti na izlazak u “dalmatinski raj u kojem u posljednje vrijeme zabavu traži puno mlađa ekipa“.

Iako je u posljednje vrijeme često odlazio u taj klub, M. M. kaže da će ga od sada zaobilaziti u širokom luku, ali da će i dalje, kad bude prilike, na nekim drugim lokacijama slušati glazbu koju želi.

Iako je svjestan da policijska istraživanja u povodu prijašnjih napada na Dalmatince nisu baš urodila plodom jer se, kao i u ovom slučaju, huligani dobro maskiraju, student ekonomije iz Makarske nada se da će pravda biti zadovoljena.

U sjedištu Krim-policije u Heinzelovoj ulici pregledao je više od 500 fotografija starih kršitelja zakona, od kojih su velika većina, doznajemo, pripadnici navijačke skupine Bad Blue Boysi, no opis kojim raspolažu poprilično je štur jer su napadači svaki put kapuljaču vraćali natrag kad bi im tijekom tučnjave skliznula s glave.

Tko je jedan od dvojice mladića s bradicom i upečatljivim plavim očima, a koji se netom prije bijega osmjehnuo i namignuo 22-godišnjoj Zagrepčanki, istražitelji intenzivno nastoje utvrditi obradom koja je u tijeku.

piše HAJDI KARAKAŠ-JAKUBIN
SNIMIO DAMIR KRAJAČ /CROPIX

MILARDOVIĆ: Ovo je nasilje, a ne sukob sjevera i juga

− Osuđujem svaki oblik nasilja, bez obzira na to temelji li se na regionalno-dijalektalnim razlikama ili nekom drugom tipu identiteta. Bit je takvog ponašanja čisto nasilje i o tome trebaju voditi računa roditelji, škole i druge ustanove. O cijelom problemu te umjetno iskonstruirane podjele između sjevera i juga mediji svojim izvještavanjem samo dolijevaju ulje na vatru. Ta podjela nije realna te se preko medija potiče na takvo ponašanje. Rješenje je isključivo u socijalizaciji unutar obitelji i u školskom odgoju. Treba se poštovati pravo na razliku i da ona ne smije biti problem, no zar bi po svemu ovome doista trebali zaratiti sjever i jug? Pa nismo mi SAD! − objašnjava dr. Anđelko Milardović, znanstveni savjetnik u Institutu za migracije i narodnosti te utemeljitelj Centra za politološka istraživanja.

H.K.J.

Potraga za ‘golfom’

U PU zagrebačkoj potvrdili su nam napad, za koji su doznali dva dana nakon što su napadnuti bili u bolnici. Za napadačima se traga, a kako doznajemo, policija “češlja” arhiv s više od 900 registriranih “golfova”, kojim su počinitelji pobjegli nakon iživljavanja.

ŠAKOM U GLAVU

Veljača 2012. - Jelačićev trg

Desetak je huligana u pola bijela dana na glavnom zagrebačkom trgu pretuklo dvojicu vaterpolista dubrovačkoga kluba “Bellevue“ Tina Cvjetkovića i Pavu Zonića, i to nakon što su ih upitali odakle su. Misleći da su navijači Hajduka, koji je toga dana igrao protiv Zagreba, huligani su lakše ozlijedili mlade sportaše.

Travanj 2010. - Koturaška ulica

Šibenčanin A.G. (25) pretučen je i izboden nožem u pola bijela dana u zagrebačkoj Koturaškoj ulici dok je hodao kroz park. Huligani su istrčali iz auta, psovali mu “majku tovarsku” na dan utakmice Dinamo − Hajduk, ozlijedili ga i pobjegli.

Travanj 2008. - Studentski dom

Nepoznata je skupina od 15-ak pripadnika BBB-a ispred “Roka”, uz Studentski dom “Stjepan Radić”, u gluho doba noć pretukla I.R. (20) iz Opuzena i E.S. (20) iz Zenice. Policijska ophodnja zatekla ih je krvavih glava na ulici. Motiv − dalmatinski naglasak.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/crna-kronika/premlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika-161380 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=dff935fd11a4ee157acc3208c5a265594ac8ef7e [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=PREMLATILI+STUDENTE+IZ+DALMACIJE+Zagrep%C4%8Danka+tijelom+branila+onesvije%C5%A1tenog+prijatelja+iz+%C5%A0ibenika&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fpremlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika-161380 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fvijesti%2Fcrna-kronika%2Fpremlatili-studente-iz-dalmacije-zagrepcanka-tijelom-branila-onesvijestenog-prijatelja-iz-sibenika-161380 )
Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 1 [name] => Subtitle [value] => Mladići s kapuljačama na glavama tukli su prijatelje. I.S. je odletio tri metra u stranu nakon što je dobio nogom u glavu... [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 1 [alias] => Subtitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

PREMLATILI STUDENTE IZ DALMACIJE Zagrepčanka tijelom branila onesviještenog prijatelja iz Šibenika

Piše PSD.
22. ožujka 2012. - 22:50

Kaj je, tovari? Kaj radite tu? Derbi? Idete li na sutrašnji derbi, pi..e tovarske? − izvikivala je skupina nasilnih huligana u subotu u gluho doba noći na zagrebačkoj Jarunskoj cesti dok su, ničim izazvani, brutalno mlatili trojicu studenata Dalmatinaca na očigled njihove zagrebačke prijateljice, ne bi li im tako pokvarili dobro raspoloženje koje su netom prikupili na koncertu “Magazina” u obližnjem klubu “Roko & Akademija”.

Posljedica obračuna u tri sata ujutro teške su ozljede − prijelom ključne kosti s pomakom koji je zadobio Šibenčanin J. M. (23), dok su njegovi prijatelji, Makaranin M. M. (24, na slici) i Splićanin I. S. (23), prošli s lakšim ozljedama. Prava drama odvijala se pred očima njihove prijateljice Zagrepčanke I. P. B. (22) koja je u jednom t...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. svibanj 2024 15:42