stdClass Object ( [id] => 1326046 [title] => Nevjerojatna životna priča bivšeg hajdukovca: prošlu godinu ležao je u bolnici, a sada o njemu priča cijela Europa... [alias] => nevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa [catid] => 277 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Heroj. Junak. Kreator epskog preokreta. Igrač tjedna. Sve je to prošlih dana bio Zvonimir Kožulj. Lice s naslovnice. Navijači, mediji, struka, komentatori... kao da su se utrkivali tko će potegnuti zvučniji hvalospjev kojim će opjevati ono što je 29-godišnji veznjak napravio u čudesnom europskom preokretu i uspjehu Zrinjskog.

Znate već svi, Mostarci su 0:3 s poluvremena protiv moćnog AZ Alkmaara u nastavku okrenuli na 4:3. Naš sugovornik zabio je prvi i četvrti gol, asistirao za drugi, u igru ušao tek drugo poluvrijeme. Dovoljno da ga UEFA proglasi igračem tjedna, odnosno najboljim igračem 1. kola Konferencijske lige.

Čuo sam se sa Zvonimirom iza utakmice, javio se debelo iza ponoći, 2.30 je bilo, zamolio me da popričamo sutradan. No problem, pa moraju ljudi proslaviti. Tek što su postali prvi klub Bosne i Hercegovine u skupini nekog od europskih kupova već su ispisali novo čudo.

Zovem ja sutradan, kontam da Zvone još dolazi sebi od sreće i slavlja, da ga puca adrenalin, euforija, da će ga pucati još dugo. Takve utakmice pamte se cijeli život. Sigurno sad vrti film utakmice, pomislih, vraća u mislima i gleda negdje svaki gol po sto puta, svaki potez, da su mu "u glavi avioni".

Zvone, di si, jel još ludilo?

- Evo šetam psa.

Ček, nismo se dobro čuli, jel još ludilo tu?

- Šetam u prirodi sa psom.

I stvarno, u slušalici mir i tišina. Junak, heroj, tvorac epskog preokreta, igrač tjedna... šeta psa negdje u prirodi, sam. Nigdje euforije, adrenalina, brčenja...

Koja je pasmina?

- Mops.

Eno na. Potpuno opuštanje uz mirnicu i pseću "lijenčinu" kao što je mops. Zvone, nismo očekivali takvu nirvanu nakon svega što se dogodilo. Svu pričaju o tebi.

- Cura je, dvije i po godine. Vazda je nešto bolesna, uvijek neki problemi s njom. Evo i sad ima neku plastiku na njušci. Stalno je po veterinarima, ali ne smeta, previše je volimo.

Barem ne morate trčat‘ za njom.

- Ha, ha, baš tako. Kad se zavali na kauč, ne miče se.

Kalvarija u Turskoj, bolnica u Poljskoj

Pustimo mi nju da odmara, vratimo se nogometu. Naš heroj, junak, tvorac epskog preokreta i igrač tjedna Konferencijske lige prošle je godine ležao u bolnici s neizvjesnom sudbinom karijere. Ozlijedio se na prvom treningu svog novog kluba (!), poljske Termalice, završio "pod nož".

"Na žalost, ova sezona je za mene gotova. Jako je frustrirajući način na koji je ozljeda nastala i činjenica da sljedećih šest mjeseci neću moći raditi ono što najviše volim. Međutim, već sam jednom išao tim putem i ovaj dugi proces oporavka gledam kao još jedan izazov u karijeri. Hvala svima, vratit ću se" - napisao je tada ispod fotografije na kojoj leži u bolničkom krevetu.

I vratio se. Taj iz bolnice danas je heroj. Igrač tjedna u Europi. U godinu i po od dna do vrha i slave. Život...

 ---

---

A prije te fatalne ozljede prošao je "tursku kalvariju" u Gaziantepu i Eyusporu, more problema. S Turcima se rastao tužbom arbitraži FIFA-i zbog neisplaćenih plaća.

-Trebalo mi je ovo nakon svega. Loša iskustva iz Turske i Poljske, pa duga rehabilitacija... Sve ovo sad je lijepo, ali život ide dalje, čekaju nas tri utakmice sljedeći tjedan.

Al‘ život obično vrati. Turska avantura i poljske bolnice prošlost su za igrača o kojem sada priča Europa. Dva gola i asistencija jakom AZ Alkmaaru u samo 45 minuta, pa sve to umotano u celofan čudesne pobjede Zrinjskog...

"Ubio si" Dicka Advocaata.

- A vidio sam da su i europski mediji prenijeli tu njegovu izjavu. Što reći, nek‘ se on sada nosi s tim. Kad nas je već išao potcjenjivati drago mi je da smo ga stavili gdje mu je mjesto.

Za one koji, možda, ne znaju, slavni Nizozemac je na poluvremenu utakmice, ono kad je AZ vodio 3:0, izjavio da je "sramota da momčadima kao što je Zrinjski UEFA uopće dopušta da igraju u Europi". I postao predmet sprdnje diljem te iste Europe. Ne može se reći da čovjek ne zna nogomet, prošao je sve i svašta, veliki je trener, legenda, ali dogodi se. Nije pametno uvijek istrčavati se, bolje lagano u leru, nekad dignit‘ ručnu...

I TV-komentator na Areni je početak nastavka najavio riječima "hoće li se Nizozemci zadovoljiti pobjedom od 3:0 ili će ganjati još veću razliku". Ali, kakav bi ovo svijet bio kad bi sve unaprijed bilo nacrtano? Zato je uspjeh Mostaraca odjeknuo nadaleko.

 ---

image

Nezapamćeno slavlje u Mostaru

Profimedia
---

Nego, daj nam otkrij što se dogodilo na poluvremenu? Kakva je atmosfera bila u svlačionici, koji je dogovor pao? Jurnuti po čudo ili ne primiti još kojega? Što vam je trener Rendulić rekao? Jeste li taj povijesni nastavak odigrali po dogovoru ili je tvoj gol iz slobodnjaka odmah na početku sve nekako stihijski pokrenuo?

- Ja sam bio na zagrijavanju pa ne znam, ha, ha! Ali znam da su ovo sve karakterni momci, da sigurno nisu izašli pognutih glava "ajmo ne primit još koji i da utakmica šta prije završi". Nisam bio tu, ali to mogu garantirat. Da je tako ne bi bili prvaci dvije godine za redom i ne bi napravili sve ovo.

A dogovor prije utakmice?

- Idemo uživat‘. Znali smo da razlika u vrijednosti i kvaliteti objektivno postoji, ali i da nitko nije nepobjediv. Dogovor i motivacija bili su nam u skladu s mogućnostima.

Imao si i prije dobrih utakmica, davao važnih golova, no, ova je baš posebna. I zbog tvoje igre i čudesne pobjede kluba. Je li ovo tvoja utakmica karijere? Ili bar najdraža? Sve se poklopilo.

- S obzirom na težinu natjecanja, protivnika i sve okolnosti... reći ću da jest. Ali, ne dajem tome posebnu važnost, ne gledam sebe, podređen sam maksimalno ekipi, nije fraza. Ovo su momci šampioni, klub nam je najvažniji.

Ti i Hrvanović, obojici vam je prvi dodir s loptom na utakmici bio - gol. I on je zabio čim je ušao u igru.

- Treba i trenera pohvaliti, pogodio je.

Tvoj slobodnjak je bio čudo, ne bi ga tri vratara obranila. Snažan šut, oštra lopta, centimetar od stative.

- Gledao sam njihovog vratara, vidio da se sprema izaći na centaršut. Već sam u Poljskoj zabio isti gol. Ali, treba to pogodit‘. Ni lijevo ni desno, ili će u stativu ili će on pokupiti. Samo sam gledao sam da mu ničim ne dam do znanja da ću tuć na gol, ni pogledom, ni kretnjama...

Kako se proslavilo?

- Ništa posebno, ostali smo malo duže u svlačionici i to je bilo sve. Imamo tri utakmice u prvenstvu u sedam dana, nemamo vremena za slavlja.

Dvije su već riješili, u Mostaru je pao Željo, opet – preokretom. Gubio je Zrinjski sve do 78. minute i onda okrenuo na 2:1, ovaj pobjednički dali su u 92. minuti. Mostarskim čudima nema kraja.

A onda su dobili i Tuzla City u gostima (4:2), grabe Mostarci prema vrhu.

Zrinjski prvi, Aston Villa zadnja

Nego, jesi li "izrezao tablicu iz novine", kako se to u šali kaže? Zrinjski prvi, Aston Villa zadnja!? Nestvarno.

- Jesam, ha, ha! Ali, promjenivo je to.

Pusti ti to, pokazivat ćeš je ti djeci za dvadeset godina... "Kad smo bili prvi, a Aston Villa zadnja".

Nego, ko kaže da Hajduka nema u Europi? Kožulj, Kiš, Tičinović, Bradarić, Balić, Radić, Batarelo, Maglica - svi u dresu Zrinjskog. Plus trener Rendulić.

- Daaa, ha, ha, devet komada! I dosta ekipe nas dolazi gledat‘ iz Splita. I navijača i novinara, zanimljivi smo im.

---

image

Kožulj dok je igrao u Hajduku

Danijel Bartolic/Cropix/Slobodna Dalmacija
---

Dvije sezone odigrao je Zvonimir u Hajduku. Sreću je sada pronašao u Zrinjskom iz kojega je i krenuo u svijet. Krug se uvijek nekako zatvori. Sportski i životni. Još nam je u očima lanjska fotografija kako leži u bolničkom krevetu dok čeka operaciju i u pogledu mu vidimo "sezona je gotova, što će biti s mojom karijerom". Danas je heroj, junak, UEFA-in igrač tjedna... O kojem se govori.

Iz njegove priče svi možemo puno naučiti. On šuti i radi, ide dalje još jače, svim problemima usprkos. Ne slavi, ne leti, ne brči se, šeta svoju mopsicu u tišini i miru prirode i sprema se za novi trening.

Čestitke... i sretno dalje, Zvonimire!

---

image

pao je AZ Alkmaar!

Anp/Ddp Usa/Profimedia
---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KAKVA IGRAČINA! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [extra_fields_search] => KAKVA IGRAČINA! 2 0 7695 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2023-09-27 13:18:29 [created_by] => 3173 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2023-09-27 17:37:58 [modified_by] => 3173 [publish_up] => 2023-09-27 17:32:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 277 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o stranom nogometu. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, nogomet, strani nogomet [secure] => 0 [page_title] => Strani nogomet [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Nevjerojatna životna priča bivšeg hajdukovca, prošlu godinu ležao u bolnici, a sada o njemu priča cijela Europa [metakey] => Zvonimir Kožulj, zrinjski mostar, HAJDUK, Konferencijska liga, az alkmaar, Premijer liga BiH, nogomet [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25720638.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25720631.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25720621.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25720628.jpg","\/images\/slike\/2023\/09\/27\/25685193.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Anp\/Ddp Usa\/Profimedia","Profimedia","Anp\/Ddp Usa\/Profimedia","Anp\/Ddp Usa\/Profimedia","Danijel Bartolic\/Cropix\/Slobodna Dalmacija"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Zvonimir Ko\u017eulj (lijevo) slavi svoj gol<\/p>","

Nezapam\u0107eno slavlje u Mostaru<\/p>","

pao je AZ Alkmaar!<\/p>","

Za povijest<\/p>","

Ko\u017eulj dok je igrao u Hajduku<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1280","hd_25720638_1920.jpg":"1920x1080","k_25720638_1280.jpg":"1280x1280","k_25720638_1024.jpg":"1024x1024","k_25720638_640.jpg":"640x640","k_25720638_480.jpg":"480x480","k_25720638_340.jpg":"340x340","k_25720638_220.jpg":"220x220","o_25720638_1280.jpg":"1280x853","o_25720638_1024.jpg":"1024x682","o_25720638_640.jpg":"640x426","o_25720638_480.jpg":"480x320","o_25720638_340.jpg":"340x226","o_25720638_220.jpg":"220x146","h_25720638_1280.jpg":"1280x854","h_25720638_1024.jpg":"1024x683","h_25720638_640.jpg":"640x427","h_25720638_480.jpg":"480x320","h_25720638_340.jpg":"340x227","h_25720638_220.jpg":"220x147","pp_25720638_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720638_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720638_640.jpg":"640x814","pp_25720638_480.jpg":"480x611","pp_25720638_340.jpg":"340x432","pp_25720638_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1341","hd_25720631_1920.jpg":"1920x1080","k_25720631_1280.jpg":"1280x1280","k_25720631_1024.jpg":"1024x1024","k_25720631_640.jpg":"640x640","k_25720631_480.jpg":"480x480","k_25720631_340.jpg":"340x340","k_25720631_220.jpg":"220x220","o_25720631_1280.jpg":"1280x894","o_25720631_1024.jpg":"1024x715","o_25720631_640.jpg":"640x447","o_25720631_480.jpg":"480x335","o_25720631_340.jpg":"340x237","o_25720631_220.jpg":"220x153","h_25720631_1280.jpg":"1280x854","h_25720631_1024.jpg":"1024x683","h_25720631_640.jpg":"640x427","h_25720631_480.jpg":"480x320","h_25720631_340.jpg":"340x227","h_25720631_220.jpg":"220x147","pp_25720631_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720631_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720631_640.jpg":"640x814","pp_25720631_480.jpg":"480x611","pp_25720631_340.jpg":"340x432","pp_25720631_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1280","hd_25720621_1920.jpg":"1920x1080","k_25720621_1280.jpg":"1280x1280","k_25720621_1024.jpg":"1024x1024","k_25720621_640.jpg":"640x640","k_25720621_480.jpg":"480x480","k_25720621_340.jpg":"340x340","k_25720621_220.jpg":"220x220","o_25720621_1280.jpg":"1280x853","o_25720621_1024.jpg":"1024x682","o_25720621_640.jpg":"640x426","o_25720621_480.jpg":"480x320","o_25720621_340.jpg":"340x226","o_25720621_220.jpg":"220x146","h_25720621_1280.jpg":"1280x854","h_25720621_1024.jpg":"1024x683","h_25720621_640.jpg":"640x427","h_25720621_480.jpg":"480x320","h_25720621_340.jpg":"340x227","h_25720621_220.jpg":"220x147","pp_25720621_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720621_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720621_640.jpg":"640x814","pp_25720621_480.jpg":"480x611","pp_25720621_340.jpg":"340x432","pp_25720621_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1279","hd_25720628_1920.jpg":"1920x1080","k_25720628_1280.jpg":"1280x1280","k_25720628_1024.jpg":"1024x1024","k_25720628_640.jpg":"640x640","k_25720628_480.jpg":"480x480","k_25720628_340.jpg":"340x340","k_25720628_220.jpg":"220x220","o_25720628_1280.jpg":"1280x852","o_25720628_1024.jpg":"1024x682","o_25720628_640.jpg":"640x426","o_25720628_480.jpg":"480x319","o_25720628_340.jpg":"340x226","o_25720628_220.jpg":"220x146","h_25720628_1280.jpg":"1280x854","h_25720628_1024.jpg":"1024x683","h_25720628_640.jpg":"640x427","h_25720628_480.jpg":"480x320","h_25720628_340.jpg":"340x227","h_25720628_220.jpg":"220x147","pp_25720628_1280.jpg":"1280x1628","pp_25720628_1024.jpg":"1024x1303","pp_25720628_640.jpg":"640x814","pp_25720628_480.jpg":"480x611","pp_25720628_340.jpg":"340x432","pp_25720628_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2754","hd_25685193_1920.jpg":"1920x1080","k_25685193_1280.jpg":"1280x1280","k_25685193_1024.jpg":"1024x1024","k_25685193_640.jpg":"640x640","k_25685193_480.jpg":"480x480","k_25685193_340.jpg":"340x340","k_25685193_220.jpg":"220x220","o_25685193_1280.jpg":"1280x1836","o_25685193_1024.jpg":"1024x1468","o_25685193_640.jpg":"640x918","o_25685193_480.jpg":"480x688","o_25685193_340.jpg":"340x487","o_25685193_220.jpg":"220x315","h_25685193_1280.jpg":"1280x854","h_25685193_1024.jpg":"1024x683","h_25685193_640.jpg":"640x427","h_25685193_480.jpg":"480x320","h_25685193_340.jpg":"340x227","h_25685193_220.jpg":"220x147","pp_25685193_1280.jpg":"1280x1628","pp_25685193_1024.jpg":"1024x1303","pp_25685193_640.jpg":"640x814","pp_25685193_480.jpg":"480x611","pp_25685193_340.jpg":"340x432","pp_25685193_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 3 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7743663 Threads: 1 Questions: 1631530509 Slow queries: 4848461 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111281873 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 49 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 277 [name] => Strani nogomet [alias] => strani-nogomet [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/strani-nogomet ) ) [link] => /sport/strani-nogomet/nevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa-1326046 [printLink] => /sport/strani-nogomet/nevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa-1326046?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 250093 [name] => Zvonimir Kožulj [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => zvonimir-kozulj [link] => /tag/zvonimir-kozulj ) [1] => stdClass Object ( [id] => 638198 [name] => zrinjski mostar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-05-08 23:23:15 [main_article_id] => 0 [alias] => zrinjski-mostar [link] => /tag/zrinjski-mostar ) [2] => stdClass Object ( [id] => 310683 [name] => Hajduk [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hajduk [link] => /tag/hajduk ) [3] => stdClass Object ( [id] => 524458 [name] => Konferencijska liga [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => konferencijska-liga [link] => /tag/konferencijska-liga ) [4] => stdClass Object ( [id] => 521086 [name] => az alkmaar [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => az-alkmaar [link] => /tag/az-alkmaar ) [5] => stdClass Object ( [id] => 730330 [name] => Premijer liga BiH [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2023-09-18 22:16:50 [main_article_id] => 0 [alias] => premijer-liga-bih [link] => /tag/premijer-liga-bih ) [6] => stdClass Object ( [id] => 399512 [name] => nogomet [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => nogomet [link] => /tag/nogomet ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KAKVA IGRAČINA! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Nevjerojatna životna priča bivšeg hajdukovca: prošlu godinu ležao je u bolnici, a sada o njemu priča cijela Europa... [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3173 [name] => Marko Bilić [username] => marko-bili [email] => marko-bili@sd.hr [password] => $2y$10$JVMyU6fm0NCz1pszxeY3xeMJuAjv1HW5uFeKaUqL7kL91Ey/72YwO [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/marko-bilic-3173 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1691 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/841fbc462357152795a05e3d92314526?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25720638.jpg [galleryCount] => 5 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Anp/Ddp Usa/Profimedia [mainImageDesc] =>

Zvonimir Kožulj (lijevo) slavi svoj gol

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25720638.jpg [title] =>

Zvonimir Kožulj (lijevo) slavi svoj gol

Anp/Ddp Usa/Profimedia ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25720631.jpg [title] =>

Nezapamćeno slavlje u Mostaru

Profimedia ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25720621.jpg [title] =>

pao je AZ Alkmaar!

Anp/Ddp Usa/Profimedia ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25720628.jpg [title] =>

Za povijest

Anp/Ddp Usa/Profimedia ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2023/09/27/25685193.jpg [title] =>

Kožulj dok je igrao u Hajduku

Danijel Bartolic/Cropix/Slobodna Dalmacija ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Heroj. Junak. Kreator epskog preokreta. Igrač tjedna. Sve je to prošlih dana bio Zvonimir Kožulj. Lice s naslovnice. Navijači, mediji, struka, komentatori... kao da su se utrkivali tko će potegnuti zvučniji hvalospjev kojim će opjevati ono što je 29-godišnji veznjak napravio u čudesnom europskom preokretu i uspjehu Zrinjskog.

Znate već svi, Mostarci su 0:3 s poluvremena protiv moćnog AZ Alkmaara u nastavku okrenuli na 4:3. Naš sugovornik zabio je prvi i četvrti gol, asistirao za drugi, u igru ušao tek drugo poluvrijeme. Dovoljno da ga UEFA proglasi igračem tjedna, odnosno najboljim igračem 1. kola Konferencijske lige.

Čuo sam se sa Zvonimirom iza utakmice, javio se debelo iza ponoći, 2.30 je bilo, zamolio me da popričamo sutradan. No problem, pa moraju ljudi proslaviti. Tek što su postali prvi klub Bosne i Hercegovine u skupini nekog od europskih kupova već su ispisali novo čudo.

Zovem ja sutradan, kontam da Zvone još dolazi sebi od sreće i slavlja, da ga puca adrenalin, euforija, da će ga pucati još dugo. Takve utakmice pamte se cijeli život. Sigurno sad vrti film utakmice, pomislih, vraća u mislima i gleda negdje svaki gol po sto puta, svaki potez, da su mu "u glavi avioni".

Zvone, di si, jel još ludilo?

- Evo šetam psa.

Ček, nismo se dobro čuli, jel još ludilo tu?

- Šetam u prirodi sa psom.

I stvarno, u slušalici mir i tišina. Junak, heroj, tvorac epskog preokreta, igrač tjedna... šeta psa negdje u prirodi, sam. Nigdje euforije, adrenalina, brčenja...

Koja je pasmina?

- Mops.

Eno na. Potpuno opuštanje uz mirnicu i pseću "lijenčinu" kao što je mops. Zvone, nismo očekivali takvu nirvanu nakon svega što se dogodilo. Svu pričaju o tebi.

- Cura je, dvije i po godine. Vazda je nešto bolesna, uvijek neki problemi s njom. Evo i sad ima neku plastiku na njušci. Stalno je po veterinarima, ali ne smeta, previše je volimo.

Barem ne morate trčat‘ za njom.

- Ha, ha, baš tako. Kad se zavali na kauč, ne miče se.

Kalvarija u Turskoj, bolnica u Poljskoj

Pustimo mi nju da odmara, vratimo se nogometu. Naš heroj, junak, tvorac epskog preokreta i igrač tjedna Konferencijske lige prošle je godine ležao u bolnici s neizvjesnom sudbinom karijere. Ozlijedio se na prvom treningu svog novog kluba (!), poljske Termalice, završio "pod nož".

"Na žalost, ova sezona je za mene gotova. Jako je frustrirajući način na koji je ozljeda nastala i činjenica da sljedećih šest mjeseci neću moći raditi ono što najviše volim. Međutim, već sam jednom išao tim putem i ovaj dugi proces oporavka gledam kao još jedan izazov u karijeri. Hvala svima, vratit ću se" - napisao je tada ispod fotografije na kojoj leži u bolničkom krevetu.

I vratio se. Taj iz bolnice danas je heroj. Igrač tjedna u Europi. U godinu i po od dna do vrha i slave. Život...

 ---

---

A prije te fatalne ozljede prošao je "tursku kalvariju" u Gaziantepu i Eyusporu, more problema. S Turcima se rastao tužbom arbitraži FIFA-i zbog neisplaćenih plaća.

-Trebalo mi je ovo nakon svega. Loša iskustva iz Turske i Poljske, pa duga rehabilitacija... Sve ovo sad je lijepo, ali život ide dalje, čekaju nas tri utakmice sljedeći tjedan.

Al‘ život obično vrati. Turska avantura i poljske bolnice prošlost su za igrača o kojem sada priča Europa. Dva gola i asistencija jakom AZ Alkmaaru u samo 45 minuta, pa sve to umotano u celofan čudesne pobjede Zrinjskog...

"Ubio si" Dicka Advocaata.

- A vidio sam da su i europski mediji prenijeli tu njegovu izjavu. Što reći, nek‘ se on sada nosi s tim. Kad nas je već išao potcjenjivati drago mi je da smo ga stavili gdje mu je mjesto.

Za one koji, možda, ne znaju, slavni Nizozemac je na poluvremenu utakmice, ono kad je AZ vodio 3:0, izjavio da je "sramota da momčadima kao što je Zrinjski UEFA uopće dopušta da igraju u Europi". I postao predmet sprdnje diljem te iste Europe. Ne može se reći da čovjek ne zna nogomet, prošao je sve i svašta, veliki je trener, legenda, ali dogodi se. Nije pametno uvijek istrčavati se, bolje lagano u leru, nekad dignit‘ ručnu...

I TV-komentator na Areni je početak nastavka najavio riječima "hoće li se Nizozemci zadovoljiti pobjedom od 3:0 ili će ganjati još veću razliku". Ali, kakav bi ovo svijet bio kad bi sve unaprijed bilo nacrtano? Zato je uspjeh Mostaraca odjeknuo nadaleko.

 ---

image

Nezapamćeno slavlje u Mostaru

Profimedia
---

Nego, daj nam otkrij što se dogodilo na poluvremenu? Kakva je atmosfera bila u svlačionici, koji je dogovor pao? Jurnuti po čudo ili ne primiti još kojega? Što vam je trener Rendulić rekao? Jeste li taj povijesni nastavak odigrali po dogovoru ili je tvoj gol iz slobodnjaka odmah na početku sve nekako stihijski pokrenuo?

- Ja sam bio na zagrijavanju pa ne znam, ha, ha! Ali znam da su ovo sve karakterni momci, da sigurno nisu izašli pognutih glava "ajmo ne primit još koji i da utakmica šta prije završi". Nisam bio tu, ali to mogu garantirat. Da je tako ne bi bili prvaci dvije godine za redom i ne bi napravili sve ovo.

A dogovor prije utakmice?

- Idemo uživat‘. Znali smo da razlika u vrijednosti i kvaliteti objektivno postoji, ali i da nitko nije nepobjediv. Dogovor i motivacija bili su nam u skladu s mogućnostima.

Imao si i prije dobrih utakmica, davao važnih golova, no, ova je baš posebna. I zbog tvoje igre i čudesne pobjede kluba. Je li ovo tvoja utakmica karijere? Ili bar najdraža? Sve se poklopilo.

- S obzirom na težinu natjecanja, protivnika i sve okolnosti... reći ću da jest. Ali, ne dajem tome posebnu važnost, ne gledam sebe, podređen sam maksimalno ekipi, nije fraza. Ovo su momci šampioni, klub nam je najvažniji.

Ti i Hrvanović, obojici vam je prvi dodir s loptom na utakmici bio - gol. I on je zabio čim je ušao u igru.

- Treba i trenera pohvaliti, pogodio je.

Tvoj slobodnjak je bio čudo, ne bi ga tri vratara obranila. Snažan šut, oštra lopta, centimetar od stative.

- Gledao sam njihovog vratara, vidio da se sprema izaći na centaršut. Već sam u Poljskoj zabio isti gol. Ali, treba to pogodit‘. Ni lijevo ni desno, ili će u stativu ili će on pokupiti. Samo sam gledao sam da mu ničim ne dam do znanja da ću tuć na gol, ni pogledom, ni kretnjama...

Kako se proslavilo?

- Ništa posebno, ostali smo malo duže u svlačionici i to je bilo sve. Imamo tri utakmice u prvenstvu u sedam dana, nemamo vremena za slavlja.

Dvije su već riješili, u Mostaru je pao Željo, opet – preokretom. Gubio je Zrinjski sve do 78. minute i onda okrenuo na 2:1, ovaj pobjednički dali su u 92. minuti. Mostarskim čudima nema kraja.

A onda su dobili i Tuzla City u gostima (4:2), grabe Mostarci prema vrhu.

Zrinjski prvi, Aston Villa zadnja

Nego, jesi li "izrezao tablicu iz novine", kako se to u šali kaže? Zrinjski prvi, Aston Villa zadnja!? Nestvarno.

- Jesam, ha, ha! Ali, promjenivo je to.

Pusti ti to, pokazivat ćeš je ti djeci za dvadeset godina... "Kad smo bili prvi, a Aston Villa zadnja".

Nego, ko kaže da Hajduka nema u Europi? Kožulj, Kiš, Tičinović, Bradarić, Balić, Radić, Batarelo, Maglica - svi u dresu Zrinjskog. Plus trener Rendulić.

- Daaa, ha, ha, devet komada! I dosta ekipe nas dolazi gledat‘ iz Splita. I navijača i novinara, zanimljivi smo im.

---

image

Kožulj dok je igrao u Hajduku

Danijel Bartolic/Cropix/Slobodna Dalmacija
---

Dvije sezone odigrao je Zvonimir u Hajduku. Sreću je sada pronašao u Zrinjskom iz kojega je i krenuo u svijet. Krug se uvijek nekako zatvori. Sportski i životni. Još nam je u očima lanjska fotografija kako leži u bolničkom krevetu dok čeka operaciju i u pogledu mu vidimo "sezona je gotova, što će biti s mojom karijerom". Danas je heroj, junak, UEFA-in igrač tjedna... O kojem se govori.

Iz njegove priče svi možemo puno naučiti. On šuti i radi, ide dalje još jače, svim problemima usprkos. Ne slavi, ne leti, ne brči se, šeta svoju mopsicu u tišini i miru prirode i sprema se za novi trening.

Čestitke... i sretno dalje, Zvonimire!

---

image

pao je AZ Alkmaar!

Anp/Ddp Usa/Profimedia
---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Anp/Ddp Usa/Profimedia Profimedia Anp/Ddp Usa/Profimedia Anp/Ddp Usa/Profimedia Danijel Bartolic/Cropix/Slobodna Dalmacija
Anp/Ddp Usa/Profimedia

Zvonimir Kožulj (lijevo) slavi svoj gol

Profimedia

Nezapamćeno slavlje u Mostaru

Anp/Ddp Usa/Profimedia

pao je AZ Alkmaar!

Danijel Bartolic/Cropix/Slobodna Dalmacija

Kožulj dok je igrao u Hajduku

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/strani-nogomet/nevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa-1326046 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=275861ead46c93cd7861b0f50fce674950ed650c [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Nevjerojatna+%C5%BEivotna+pri%C4%8Da+biv%C5%A1eg+hajdukovca%3A+pro%C5%A1lu+godinu+le%C5%BEao+je+u+bolnici%2C+a+sada+o+njemu+pri%C4%8Da+cijela+Europa...&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fnevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa-1326046 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fstrani-nogomet%2Fnevjerojatna-zivotna-prica-bivseg-hajdukovca-proslu-godinu-lezao-je-u-bolnici-a-sada-o-njemu-prica-cijela-europa-1326046 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => KAKVA IGRAČINA! [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) )
StoryEditorOCM
Strani nogometKAKVA IGRAČINA!

Nevjerojatna životna priča bivšeg hajdukovca: prošlu godinu ležao je u bolnici, a sada o njemu priča cijela Europa...

27. rujna 2023. - 19:32

Heroj. Junak. Kreator epskog preokreta. Igrač tjedna. Sve je to prošlih dana bio Zvonimir Kožulj. Lice s naslovnice. Navijači, mediji, struka, komentatori... kao da su se utrkivali tko će potegnuti zvučniji hvalospjev kojim će opjevati ono što je 29-godišnji veznjak napravio u čudesnom europskom preokretu i uspjehu Zrinjskog.

Znate već svi, Mostarci su 0:3 s poluvremena protiv moćnog AZ Alkmaara u nastavku okrenuli na 4:3. Naš sugovornik zabio je prvi i četvrti gol, asistirao za drugi, u igru ušao tek drugo poluvrijeme. Dovoljno da ga UEFA proglasi igračem tjedna, odnosno najboljim igračem 1. kola Konferencijske lige.

Čuo sam se sa Zvonimirom iza utakmice, javio se debelo iza ponoći, 2.30 je bilo, zamolio me da popričamo sutradan. No problem, pa moraju ljudi proslaviti. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. svibanj 2024 00:51