StoryEditorOCM
Hajdukkonačno

Dobra vijest s Poljuda: Nakon 200 dana muke i teškog rada vratio se ponajbolji igrač Hajduka

Piše Slaven Alfirević
14. svibnja 2024. - 21:47

Znate li koja je to utakmica koju je prvu propustio Dario Melnjak ove sezone, a nakon što mu je dijagnosticirana ozljeda križnog ligamenta koljena?

Da, bilo je to ujesen, odgovor je točan, ali samo djelomično precizan, a ono što smo tražili od vas jest: radi se o gostovanju u Pločama kod Jadrana Miše Krstičevića, u Kupu, tog 31. listopada...

Četiri dana ranije, u Koprivnici, Melnjak je napustio igru nakon 72 minute i otad ga nema, bilo je to 27. listopada, "otišlo" je koljeno.

Hajduk je u međuvremenu naišao na Scile i Haribde prvenstva i sezone, ali na način da se nije izvukao poput Odiseja, nego - naprotiv, teško je havariran bijeli brod i potopio je vlastite ambicije i želje navijača za duplom krunom, prvom nakon 1995. godine ili barem titulom prvaka, prvom nakon 2005. godine.

Od posljednjeg Melnjakova nastupa ovog utorka brojalo se ravno 200 dana, ali dobra vijert s Poljuda glasi: Melnjak se vraća, redovito trenira!

Toliko je ubrzao svoj povratak, poput Ivana Perišića da je već u nedjelju vrlo vjerojatan Melnjakov povratak na teren.

Protiv Gorice u Poljudu, trebao bi iznova zaigrati. Koliko minuta, e to je već druga stvar, ali je sjajno da je taj vrsni nogometaš opet u kadru "bijelih". Uvjereni smo, da mu se nije dogodila ozljeda, sada bi čvrsto figurirao na popisu izbornika Zlatka Dalića za odlazak na Euro!

Profilirao se Melnjak kao Dambrauskasova lutalica, s mjesta lijevog braniča dolutao bi sve do napadačke pozicije da zabije golove, gotovo je golgeter postao! Poslije Marka Livaje bio je i najbolji strijelac "bijelih".

Ozljeda ga je zaustavila, privremeno, vratit će se Melnjak, ali kad sve sagledate unatrag, njegov izostanak bio je ogroman hendikep od trenutka kad je momčad preuzeo Mislav Karoglan.

Bivši Hajdukov trener u svom drugom mandatu nije imao tu priivilegiju da uživa u zreloj igri iskusnog hrvatskog muža koji se rodio u Varaždinu, profilirao u Slaven Belupu, a najbolje trenutke karijere doživio je u Splitu i podario ih Hajduku.

Nakon više od 200 dana izostanka u nedjelju protiv Gorice pozdravit će, dakle, splitska publika jednog od heroja dvostrukog osvajanja kupa prošle i pretprošle sezone.

Da je bio zdrav, bolje bi se Hajduk plasirao ove godine. Ali, eto, barem se vraća. Vrijeme je da teškoj ozljedi, nakon dugotrajnog oporavka, kaže - zbogom!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 10:05