stdClass Object ( [id] => 1155684 [title] => Godina koja je na izmaku bila je sjajna za hrvatski sport: obilježila ju je žetva medalja s Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, a posebna je priča bila ona teniska [alias] => godina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska [catid] => 284 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Godina koja završava danas u 23:59 bila je izuzetno turbulentna, ali kada je u pitanju hrvatski sport, ujedno i jako uspješna.

Zahvaljujući pandemiji koronavirusa, 2021. je bila godina Olimpijskih igara i Europskog prvenstva u nogometu, iako to nije trebala biti.

Godina je počela neuspjehom rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. „Kauboji” su ispali u drugoj fazi natjecanja, nakon što su ostali iza Danske, Katara i Argentine, a Lino Červar je dao ostavku te ga je naslijedio njegov dotadašnji pomoćnik u reprezentaciji Hrvoje Horvat.

U siječnju su svoju suradnju započeli Mate Pavić i Nikola Mektić, kako bi se pripremili za nastup na Olimpijskim igrama, a upravo su uspjesi u tenisu na neki način ostavili najveći trag na hrvatski sport u 2021.

Pavić i Mektić su se isprofilirali kao najbolji teniski par na svijetu, a osim naslova u Wimbledonu, osvojili su još nekoliko ATP turnira te dva Mastersa (Monte Carlo i Rim), a još su dva puta igrali u finalu turnira iz te serije (Madrid i Toronto). Zatim su na Igrama u Tokiju došli do zlata, pobijedivši Marina Čilića i Ivana Dodiga u hrvatskom finalu, prvom od 1908. u kojem su se našli tenisači iz istih zemalja.

Dobra godina za hrvatski tenis nastavila se i u studenom i prosincu, kada je naša reprezentacija došla do finala Davis Cupa, unatoč tome što je i u četvrtfinalu i polufinalu imala ulogu autsajdera. Borna Gojo, Marin Čilić i par Mektić/Pavić donijeli su nam uvjerljivu pobjedu protiv Australije u skupini, zatim je Nino Serdarušić pobjedom nad Fábiánom Marozsánom omogućio našem paru da odvede Hrvatsku do pobjede i nad Mađarskom, a onda su ponovno dvije sjajne partije Goje utabale put do prolaska domaćina Italije u četvrtfinalu te favorizirane Srbije u polufinalu. Rusija predvođena Daniilom Medvedevom i Andrejem Rublevom bila je ipak prejaka u finalu.

---

image
AFP
---

EURO nam je donio spektakularne utakmice i dramatično finale između Engleske i Italije u kojem su „azzurri” slavili nakon ruleta jedanaesteraca, a „vatreni” se na njemu nisu posebno dobro proveli. Poraz od Gordog Albiona u skupini (0:1), remi sa Češkom (1:1) i na kraju pobjeda nad Škotskom (3:1) osigurala je izabranicima Zlatka Dalića plasman u osminu finala gdje ih je čekala Španjolska.

Hrvatska je u dramatičnom susretu pogocima Mislava Oršića u 85. i Marija Pašalića u 92. minuti uspjela poravnati rezultat na 3:3 i izboriti produžetke, ali Španjolska je tamo bila bolja i s 5:3 prošla dalje. Ispadanje je popraćeno skandalom koji je izazvala kritička objava Ante Rebića na Instagramu upućena Daliću i ponekim suigračima, nakon čega je izbornik odlučno izjavio da više ne namjerava dopuštati neke stvari koje je dopuštao.

Tako na prvom sljedećem okupljanju reprezentacije nije bilo Rebića, kao ni Josipa Brekala i Bruna Petkovića. Potonji dvojac kasnije je dobio poziv, ali ne i Rebić koji se odbio posuti pepelom, iako je svoju Instagram objavu bio ubrzo izbrisao nakon što je ona izašla u javnost.

---

image
AFP
---

Nakon Eura, na red su stigle Olimpijske igre u Tokiju, koje su za Hrvatsku bile druge najuspješnije u povijesti. Naši sportaši osvojili su osam medalja (tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane), čime smo Igre završili kao 26. zemlja na svijetu.

Zlato su osvojili Matea Jelić u taekwondou, braća Valent i Martin Sinković u veslanju (disciplina dvojac „bez”) te već spomenuti Mate Pavić i Nikola Mektić. Srebro su osvojili Dodig i Čilić u paru, Tin Srbić na preči te jedriličar Tonči Stipanović u laseru, dok su brončane medalje osvojili Toni Kanaet u taekwondou i veslač Damir Martin u samcu.

Paraolimpijske igre održane također u Tokiju bile su najuspješnije u hrvatskoj povijesti, jer su naši sportaši s njih donijeli sedam medalja.

Prvo je Velimir Šandor došao do srebra u bacanju diska (kategorija F52), a nakon njega su do bronce došle Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira. Ivan Katanušić osvojio je srebro u bacanju diska (kategorija F64), a zatim su Dino Sinovčić (plivanje, 100m leđno) i Mikela Ristoski (skok u dalj) osvojili broncu. Posljednjeg dana Igara Ivan Mikulić je osvojio srebro u taekwondou, a Deni Černi broncu u bacanju kugle.

---

image
Doček Ivana Mikulića u Splitu. Mikulić je postao prvi hrvatski taekwondoaš s paraolimpijskom medaljom u tom sportu
Joško Ponoš/Cropix
---

Hrvatska će stoga sportsku 2021. godinu pamtiti uglavnom po dobrome. Olimpijske i Paraolimpijske igre dokazale su koliko smo talentirana zemlja, iako smo veličinom i brojem stanovnika izuzetno mali, a nevjerojatni uspjesi naših tenisača (pogotovo ekipni) pokazali su cijelom svijetu kako odnos snaga na papiru ne znači gotovo ništa kada je motivacija na razini.

Godina je završena dodjelom individualnih nagrada. HOO je najboljima proglasio Mateu Jelić i Tončija Stipanovića u pojedinačnoj kategoriji, najbolja momčad bila je hrvatska teniska reprezentacija, a nagrada za najbolju ekipu otišla je članicama hrvatske karate reprezentacije za osvojenu broncu u borbama na Europskom prvenstvu u Poreču.

Braća Sinković primili su nagradu u kategoriji Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada, dok su članovi najboljeg svjetskog teniskog para - Nikola Mektić i Mate Pavić - nagrađeni kao najveći sportski promicatelji Hrvatske u svijetu.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

U izboru Sportskih novosti individualne nagrade su otišle Matei Jelić i Tinu Srbiću, najboljom ekipom proglašene su Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, dok su nagradu za najbolju momčad dobili Mate Pavić i Nikola Mektić.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

Posebno poglavlje zaslužuje i HNL, koji ove sezone djeluje nikad jače i nikad konkurentnije. Hajduk je ovog ljeta okupio respektabilnu momčad koja se nalazi u borbi za dva domaća trofeja, a unatoč ispadanju od kazahstanskog Tobola već u 2. pretkolu Konferencijske lige navijači nisu dignuli ruke od ove sezone. Bijeli igraju dobro pod novim trenerom Valdasom Dambrauskasom i imaju gotovo idealnu situaciju za otići do kraja u Kupu, dok će se za naslov boriti s Dinamom, Osijekom i Rijekom. Što se tiče europskih natjecanja, jedino je Dinamo od hrvatskih klubova uspio izboriti grupnu fazu (Europske lige) te je također uspio "prezimiti" u njoj. Modre u veljači čeka dvoboj protiv favorizirane Seville.

Na kraju se treba spomenuti i susret Hrvatske i Rusije u studenome na Poljudu, koji je odlučivao o direktnom putniku na SP u Katar. Iako je Split okupala kiša, stadion je svejedno bio krcat, a "vatreni" su nošeni sjajnom atmosferom uspjeli "iščupati" pobjedu u teškim uvjetima i plasirati se na Mundijal, istovremeno poslavši Ruse u dodatne kvalifikacije.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Sada nas čeka 2022., koja nam također donosi pregršt natjecanja na kojima će sudjelovati hrvatski sportaši, uključujući ono najveće - Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, a s posebnim zanimanjem ćemo pratiti i rasplet HNL-a. O svemu nešto više sutra.

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pregled 2021. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => pregled 2021. 2 0 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2021-12-30 09:02:26 [created_by] => 3244 [created_by_alias] => PSD [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2021-12-31 11:11:00 [modified_by] => 3244 [publish_up] => 2021-12-31 11:05:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 48 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 284 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti iz sporta. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport [secure] => 0 [page_title] => Ostalo [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2021\/12\/30\/20442328.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/18391150.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/20004190.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/20233652.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/20419150.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/19237904.jpg","\/images\/slike\/2021\/12\/30\/20394916.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["AFP","AFP","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","AFP","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko Pono\u0161\/Cropix","Ronald Gor\u0161i\u0107\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","Do\u010dek Ivana Mikuli\u0107a u Splitu. Mikuli\u0107 je postao prvi hrvatski taekwondoa\u0161 s paraolimpijskom medaljom u tom sportu",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1280x750","hd_20442328_1920.jpg":"1920x1080","k_20442328_1280.jpg":"1280x1280","k_20442328_1024.jpg":"1024x1024","k_20442328_640.jpg":"640x640","k_20442328_480.jpg":"480x480","k_20442328_340.jpg":"340x340","k_20442328_220.jpg":"220x220","o_20442328_1280.jpg":"1280x750","o_20442328_1024.jpg":"1024x600","o_20442328_640.jpg":"640x375","o_20442328_480.jpg":"480x281","o_20442328_340.jpg":"340x199","o_20442328_220.jpg":"220x128","h_20442328_1280.jpg":"1280x854","h_20442328_1024.jpg":"1024x683","h_20442328_640.jpg":"640x427","h_20442328_480.jpg":"480x320","h_20442328_340.jpg":"340x227","h_20442328_220.jpg":"220x147","pp_20442328_1280.jpg":"1006x1280","pp_20442328_1024.jpg":"805x1024","pp_20442328_640.jpg":"503x640","pp_20442328_480.jpg":"377x480","pp_20442328_340.jpg":"267x340","pp_20442328_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_18391150_1920.jpg":"1920x1080","k_18391150_1280.jpg":"1280x1280","k_18391150_1024.jpg":"1024x1024","k_18391150_640.jpg":"640x640","k_18391150_480.jpg":"480x480","k_18391150_340.jpg":"340x340","k_18391150_220.jpg":"220x220","o_18391150_1280.jpg":"1280x853","o_18391150_1024.jpg":"1024x682","o_18391150_640.jpg":"640x426","o_18391150_480.jpg":"480x320","o_18391150_340.jpg":"340x226","o_18391150_220.jpg":"220x146","h_18391150_1280.jpg":"1280x854","h_18391150_1024.jpg":"1024x683","h_18391150_640.jpg":"640x427","h_18391150_480.jpg":"480x320","h_18391150_340.jpg":"340x227","h_18391150_220.jpg":"220x147","pp_18391150_1280.jpg":"1006x1280","pp_18391150_1024.jpg":"805x1024","pp_18391150_640.jpg":"503x640","pp_18391150_480.jpg":"377x480","pp_18391150_340.jpg":"267x340","pp_18391150_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1080","hd_20004190_1920.jpg":"1920x1080","k_20004190_1280.jpg":"1280x1280","k_20004190_1024.jpg":"1024x1024","k_20004190_640.jpg":"640x640","k_20004190_480.jpg":"480x480","k_20004190_340.jpg":"340x340","k_20004190_220.jpg":"220x220","o_20004190_1280.jpg":"1280x720","o_20004190_1024.jpg":"1024x576","o_20004190_640.jpg":"640x360","o_20004190_480.jpg":"480x270","o_20004190_340.jpg":"340x191","o_20004190_220.jpg":"220x123","h_20004190_1280.jpg":"1280x854","h_20004190_1024.jpg":"1024x683","h_20004190_640.jpg":"640x427","h_20004190_480.jpg":"480x320","h_20004190_340.jpg":"340x227","h_20004190_220.jpg":"220x147","pp_20004190_1280.jpg":"1006x1280","pp_20004190_1024.jpg":"805x1024","pp_20004190_640.jpg":"503x640","pp_20004190_480.jpg":"377x480","pp_20004190_340.jpg":"267x340","pp_20004190_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1280","hd_20233652_1920.jpg":"1920x1080","k_20233652_1280.jpg":"1280x1280","k_20233652_1024.jpg":"1024x1024","k_20233652_640.jpg":"640x640","k_20233652_480.jpg":"480x480","k_20233652_340.jpg":"340x340","k_20233652_220.jpg":"220x220","o_20233652_1280.jpg":"1280x853","o_20233652_1024.jpg":"1024x682","o_20233652_640.jpg":"640x426","o_20233652_480.jpg":"480x320","o_20233652_340.jpg":"340x226","o_20233652_220.jpg":"220x146","h_20233652_1280.jpg":"1280x854","h_20233652_1024.jpg":"1024x683","h_20233652_640.jpg":"640x427","h_20233652_480.jpg":"480x320","h_20233652_340.jpg":"340x227","h_20233652_220.jpg":"220x147","pp_20233652_1280.jpg":"1006x1280","pp_20233652_1024.jpg":"805x1024","pp_20233652_640.jpg":"503x640","pp_20233652_480.jpg":"377x480","pp_20233652_340.jpg":"267x340","pp_20233652_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1167","hd_20419150_1920.jpg":"1920x1080","k_20419150_1280.jpg":"1280x1280","k_20419150_1024.jpg":"1024x1024","k_20419150_640.jpg":"640x640","k_20419150_480.jpg":"480x480","k_20419150_340.jpg":"340x340","k_20419150_220.jpg":"220x220","o_20419150_1280.jpg":"1280x778","o_20419150_1024.jpg":"1024x622","o_20419150_640.jpg":"640x389","o_20419150_480.jpg":"480x291","o_20419150_340.jpg":"340x206","o_20419150_220.jpg":"220x133","h_20419150_1280.jpg":"1280x854","h_20419150_1024.jpg":"1024x683","h_20419150_640.jpg":"640x427","h_20419150_480.jpg":"480x320","h_20419150_340.jpg":"340x227","h_20419150_220.jpg":"220x147","pp_20419150_1280.jpg":"1006x1280","pp_20419150_1024.jpg":"805x1024","pp_20419150_640.jpg":"503x640","pp_20419150_480.jpg":"377x480","pp_20419150_340.jpg":"267x340","pp_20419150_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1081","hd_19237904_1920.jpg":"1920x1080","k_19237904_1280.jpg":"1280x1280","k_19237904_1024.jpg":"1024x1024","k_19237904_640.jpg":"640x640","k_19237904_480.jpg":"480x480","k_19237904_340.jpg":"340x340","k_19237904_220.jpg":"220x220","o_19237904_1280.jpg":"1280x720","o_19237904_1024.jpg":"1024x576","o_19237904_640.jpg":"640x360","o_19237904_480.jpg":"480x270","o_19237904_340.jpg":"340x191","o_19237904_220.jpg":"220x123","h_19237904_1280.jpg":"1280x854","h_19237904_1024.jpg":"1024x683","h_19237904_640.jpg":"640x427","h_19237904_480.jpg":"480x320","h_19237904_340.jpg":"340x227","h_19237904_220.jpg":"220x147","pp_19237904_1280.jpg":"1006x1280","pp_19237904_1024.jpg":"805x1024","pp_19237904_640.jpg":"503x640","pp_19237904_480.jpg":"377x480","pp_19237904_340.jpg":"267x340","pp_19237904_220.jpg":"173x220"},{"size0":"1920x1253","hd_20394916_1920.jpg":"1920x1080","k_20394916_1280.jpg":"1280x1280","k_20394916_1024.jpg":"1024x1024","k_20394916_640.jpg":"640x640","k_20394916_480.jpg":"480x480","k_20394916_340.jpg":"340x340","k_20394916_220.jpg":"220x220","o_20394916_1280.jpg":"1280x835","o_20394916_1024.jpg":"1024x668","o_20394916_640.jpg":"640x417","o_20394916_480.jpg":"480x313","o_20394916_340.jpg":"340x221","o_20394916_220.jpg":"220x143","h_20394916_1280.jpg":"1280x854","h_20394916_1024.jpg":"1024x683","h_20394916_640.jpg":"640x427","h_20394916_480.jpg":"480x320","h_20394916_340.jpg":"340x227","h_20394916_220.jpg":"220x147","pp_20394916_1280.jpg":"1006x1280","pp_20394916_1024.jpg":"805x1024","pp_20394916_640.jpg":"503x640","pp_20394916_480.jpg":"377x480","pp_20394916_340.jpg":"267x340","pp_20394916_220.jpg":"173x220"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 10 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 7827245 Threads: 1 Questions: 1640736039 Slow queries: 4877521 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 111517863 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 51 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/ostalo ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 284 [name] => Ostalo [alias] => ostalo [parent] => 255 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /sport/ostalo ) ) [link] => /sport/ostalo/godina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska-1155684 [printLink] => /sport/ostalo/godina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska-1155684?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 607371 [name] => OI u Tokiju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2020-05-02 15:12:10 [main_article_id] => 0 [alias] => oi-u-tokiju [link] => /tag/oi-u-tokiju ) [1] => stdClass Object ( [id] => 647297 [name] => poi u tokiju [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 2021-08-23 11:07:57 [main_article_id] => 0 [alias] => poi-u-tokiju [link] => /tag/poi-u-tokiju ) [2] => stdClass Object ( [id] => 494334 [name] => euro 2020 [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => euro-2020 [link] => /tag/euro-2020 ) [3] => stdClass Object ( [id] => 283328 [name] => hrvatska [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => hrvatska [link] => /tag/hrvatska ) [4] => stdClass Object ( [id] => 266941 [name] => Davis Cup [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => davis-cup [link] => /tag/davis-cup ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pregled 2021. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Godina koja je na izmaku bila je sjajna za hrvatski sport: obilježila ju je žetva medalja s Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, a posebna je priča bila ona teniska [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3244 [name] => Antonio Juričić [username] => antonio.juricic [email] => antonio.juricic@slobodnadalmacija.hr [password] => $2y$10$EfPHFTDDDyEnAt6GxG/v8OKMNwatWMZsv1VzHzNngXCyPfRNhD8J2 [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [3] => 3 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/antonio-juricic-3244 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1759 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 0 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/4c52fb69d11d8f11fe97497705e7315e?s=100&default=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20442328.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => AFP [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20442328.jpg [title] => AFP ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/18391150.jpg [title] => AFP ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20004190.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20233652.jpg [title] => AFP ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20419150.jpg [title] => Ronald Goršić/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/19237904.jpg [title] => Doček Ivana Mikulića u Splitu. Mikulić je postao prvi hrvatski taekwondoaš s paraolimpijskom medaljom u tom sportu Joško Ponoš/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2021/12/30/20394916.jpg [title] => Ronald Goršić/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Godina koja završava danas u 23:59 bila je izuzetno turbulentna, ali kada je u pitanju hrvatski sport, ujedno i jako uspješna.

Zahvaljujući pandemiji koronavirusa, 2021. je bila godina Olimpijskih igara i Europskog prvenstva u nogometu, iako to nije trebala biti.

Godina je počela neuspjehom rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. „Kauboji” su ispali u drugoj fazi natjecanja, nakon što su ostali iza Danske, Katara i Argentine, a Lino Červar je dao ostavku te ga je naslijedio njegov dotadašnji pomoćnik u reprezentaciji Hrvoje Horvat.

U siječnju su svoju suradnju započeli Mate Pavić i Nikola Mektić, kako bi se pripremili za nastup na Olimpijskim igrama, a upravo su uspjesi u tenisu na neki način ostavili najveći trag na hrvatski sport u 2021.

Pavić i Mektić su se isprofilirali kao najbolji teniski par na svijetu, a osim naslova u Wimbledonu, osvojili su još nekoliko ATP turnira te dva Mastersa (Monte Carlo i Rim), a još su dva puta igrali u finalu turnira iz te serije (Madrid i Toronto). Zatim su na Igrama u Tokiju došli do zlata, pobijedivši Marina Čilića i Ivana Dodiga u hrvatskom finalu, prvom od 1908. u kojem su se našli tenisači iz istih zemalja.

Dobra godina za hrvatski tenis nastavila se i u studenom i prosincu, kada je naša reprezentacija došla do finala Davis Cupa, unatoč tome što je i u četvrtfinalu i polufinalu imala ulogu autsajdera. Borna Gojo, Marin Čilić i par Mektić/Pavić donijeli su nam uvjerljivu pobjedu protiv Australije u skupini, zatim je Nino Serdarušić pobjedom nad Fábiánom Marozsánom omogućio našem paru da odvede Hrvatsku do pobjede i nad Mađarskom, a onda su ponovno dvije sjajne partije Goje utabale put do prolaska domaćina Italije u četvrtfinalu te favorizirane Srbije u polufinalu. Rusija predvođena Daniilom Medvedevom i Andrejem Rublevom bila je ipak prejaka u finalu.

---

image
AFP
---

EURO nam je donio spektakularne utakmice i dramatično finale između Engleske i Italije u kojem su „azzurri” slavili nakon ruleta jedanaesteraca, a „vatreni” se na njemu nisu posebno dobro proveli. Poraz od Gordog Albiona u skupini (0:1), remi sa Češkom (1:1) i na kraju pobjeda nad Škotskom (3:1) osigurala je izabranicima Zlatka Dalića plasman u osminu finala gdje ih je čekala Španjolska.

Hrvatska je u dramatičnom susretu pogocima Mislava Oršića u 85. i Marija Pašalića u 92. minuti uspjela poravnati rezultat na 3:3 i izboriti produžetke, ali Španjolska je tamo bila bolja i s 5:3 prošla dalje. Ispadanje je popraćeno skandalom koji je izazvala kritička objava Ante Rebića na Instagramu upućena Daliću i ponekim suigračima, nakon čega je izbornik odlučno izjavio da više ne namjerava dopuštati neke stvari koje je dopuštao.

Tako na prvom sljedećem okupljanju reprezentacije nije bilo Rebića, kao ni Josipa Brekala i Bruna Petkovića. Potonji dvojac kasnije je dobio poziv, ali ne i Rebić koji se odbio posuti pepelom, iako je svoju Instagram objavu bio ubrzo izbrisao nakon što je ona izašla u javnost.

---

image
AFP
---

Nakon Eura, na red su stigle Olimpijske igre u Tokiju, koje su za Hrvatsku bile druge najuspješnije u povijesti. Naši sportaši osvojili su osam medalja (tri zlatne, tri srebrne i dvije brončane), čime smo Igre završili kao 26. zemlja na svijetu.

Zlato su osvojili Matea Jelić u taekwondou, braća Valent i Martin Sinković u veslanju (disciplina dvojac „bez”) te već spomenuti Mate Pavić i Nikola Mektić. Srebro su osvojili Dodig i Čilić u paru, Tin Srbić na preči te jedriličar Tonči Stipanović u laseru, dok su brončane medalje osvojili Toni Kanaet u taekwondou i veslač Damir Martin u samcu.

Paraolimpijske igre održane također u Tokiju bile su najuspješnije u hrvatskoj povijesti, jer su naši sportaši s njih donijeli sedam medalja.

Prvo je Velimir Šandor došao do srebra u bacanju diska (kategorija F52), a nakon njega su do bronce došle Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić u ekipnom natjecanju stolnoteniskog turnira. Ivan Katanušić osvojio je srebro u bacanju diska (kategorija F64), a zatim su Dino Sinovčić (plivanje, 100m leđno) i Mikela Ristoski (skok u dalj) osvojili broncu. Posljednjeg dana Igara Ivan Mikulić je osvojio srebro u taekwondou, a Deni Černi broncu u bacanju kugle.

---

image
Doček Ivana Mikulića u Splitu. Mikulić je postao prvi hrvatski taekwondoaš s paraolimpijskom medaljom u tom sportu
Joško Ponoš/Cropix
---

Hrvatska će stoga sportsku 2021. godinu pamtiti uglavnom po dobrome. Olimpijske i Paraolimpijske igre dokazale su koliko smo talentirana zemlja, iako smo veličinom i brojem stanovnika izuzetno mali, a nevjerojatni uspjesi naših tenisača (pogotovo ekipni) pokazali su cijelom svijetu kako odnos snaga na papiru ne znači gotovo ništa kada je motivacija na razini.

Godina je završena dodjelom individualnih nagrada. HOO je najboljima proglasio Mateu Jelić i Tončija Stipanovića u pojedinačnoj kategoriji, najbolja momčad bila je hrvatska teniska reprezentacija, a nagrada za najbolju ekipu otišla je članicama hrvatske karate reprezentacije za osvojenu broncu u borbama na Europskom prvenstvu u Poreču.

Braća Sinković primili su nagradu u kategoriji Najuspješniji sportski par, štafeta ili posada, dok su članovi najboljeg svjetskog teniskog para - Nikola Mektić i Mate Pavić - nagrađeni kao najveći sportski promicatelji Hrvatske u svijetu.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

U izboru Sportskih novosti individualne nagrade su otišle Matei Jelić i Tinu Srbiću, najboljom ekipom proglašene su Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić, dok su nagradu za najbolju momčad dobili Mate Pavić i Nikola Mektić.

---

image
Ronald Goršić/Cropix
---

Posebno poglavlje zaslužuje i HNL, koji ove sezone djeluje nikad jače i nikad konkurentnije. Hajduk je ovog ljeta okupio respektabilnu momčad koja se nalazi u borbi za dva domaća trofeja, a unatoč ispadanju od kazahstanskog Tobola već u 2. pretkolu Konferencijske lige navijači nisu dignuli ruke od ove sezone. Bijeli igraju dobro pod novim trenerom Valdasom Dambrauskasom i imaju gotovo idealnu situaciju za otići do kraja u Kupu, dok će se za naslov boriti s Dinamom, Osijekom i Rijekom. Što se tiče europskih natjecanja, jedino je Dinamo od hrvatskih klubova uspio izboriti grupnu fazu (Europske lige) te je također uspio "prezimiti" u njoj. Modre u veljači čeka dvoboj protiv favorizirane Seville.

Na kraju se treba spomenuti i susret Hrvatske i Rusije u studenome na Poljudu, koji je odlučivao o direktnom putniku na SP u Katar. Iako je Split okupala kiša, stadion je svejedno bio krcat, a "vatreni" su nošeni sjajnom atmosferom uspjeli "iščupati" pobjedu u teškim uvjetima i plasirati se na Mundijal, istovremeno poslavši Ruse u dodatne kvalifikacije.

---

image
Ante Čizmić/Cropix
---

Sada nas čeka 2022., koja nam također donosi pregršt natjecanja na kojima će sudjelovati hrvatski sportaši, uključujući ono najveće - Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru, a s posebnim zanimanjem ćemo pratiti i rasplet HNL-a. O svemu nešto više sutra.

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
AFP AFP Ante Čizmić/Cropix AFP Ronald Goršić/Cropix Joško Ponoš/Cropix Ronald Goršić/Cropix
AFP
AFP
AFP
Joško Ponoš/Cropix
Doček Ivana Mikulića u Splitu. Mikulić je postao prvi hrvatski taekwondoaš s paraolimpijskom medaljom u tom sportu
[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/ostalo/godina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska-1155684 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=b0d94c72b0e96c27ea1277d88548dcb1ddc40174 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Godina+koja+je+na+izmaku+bila+je+sjajna+za+hrvatski+sport%3A+obilje%C5%BEila+ju+je+%C5%BEetva+medalja+s+Olimpijskih+i+Paraolimpijskih+igara+u+Tokiju%2C+a+posebna+je+pri%C4%8Da+bila+ona+teniska&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgodina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska-1155684 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fostalo%2Fgodina-koja-je-na-izmaku-bila-je-sjajna-za-hrvatski-sport-obiljezila-ju-je-zetva-medalja-s-olimpijskih-i-paraolimpijskih-igara-u-tokiju-a-posebna-je-prica-bila-ona-teniska-1155684 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => pregled 2021. [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Ostalopregled 2021.

Godina koja je na izmaku bila je sjajna za hrvatski sport: obilježila ju je žetva medalja s Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju, a posebna je priča bila ona teniska

Piše PSD
31. prosinca 2021. - 12:05

Godina koja završava danas u 23:59 bila je izuzetno turbulentna, ali kada je u pitanju hrvatski sport, ujedno i jako uspješna.

Zahvaljujući pandemiji koronavirusa, 2021. je bila godina Olimpijskih igara i Europskog prvenstva u nogometu, iako to nije trebala biti.

Godina je počela neuspjehom rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. „Kauboji” su ispali u drugoj fazi natjecanja, nakon što su ostali iza Danske, Katara i Argentine, a Lino Červar je dao ostavku te ga je naslijedio njegov dotadašnji pomoćnik u reprezentaciji Hrvoje Horvat.

U siječnju su svoju suradnju započeli Mate Pavić i Nikola Mektić, kako bi se pripremili za nastup na Olimpijskim igrama, a upravo su uspjesi u tenisu na neki način ostavili najveći trag na hrvatski sport u 2021.

Pavić i Mektić ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. svibanj 2024 00:04