stdClass Object ( [id] => 161484 [title] => Krstičević: Na Poljudu je odzvonilo igri sa samo jednim napadačem (VIDEO) [alias] => krsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Postao je trener Hajduka, pa skoro proplakao. Na koncu predstavljanja Miše Krstičevića kao nasljednika Krasimira Balakova, a u društvu v.d. sportskog direktora Mila Nižetića, novom treneru “bijelih” u jednom su trenutku pri sjećanju na legendarnog šjor Ivana suze došle na oči.
- Žao mi je što ovdje s nama nema mog trenerskog idola Tomislava Ivića, vjerujem da bi mu bilo izuzetno drago da me vidi na ovom mjestu. Eto, dovelo me to skoro i do suza... S njime sam bio jako povezan, često razgovarao, bio u mnogim radosnim pričama, učenju... Bio je velik trener. Sada mi je malo i teško pričati o tome... - emotivno je govorio Krstičević, pa je u tom trenutku glasnogovornik Ante Bilić “odsvirao kraj”.
A i prije toga Krstičevićev nastup pred javnosti bio je nabijen osjećajima. Svakom treneru hajdukovcu je voditi svoj klub - ispunjenje sna.
- Dobio sam u ruke veliki klub, mislim da imam znanja, hrabrosti i poštenja da ovaj posao mogu uspješno raditi. Potpuno sam neovisan i od Mila, predsjednika, menadžera i navijača, svih... i uz onoga gore, ako me podrži, vjerujem da s malo sreće mogu napraviti dobar rezultat. Primarni zadatak je zadržati drugo mjesto, ali i infiltrirati što veći broj mladih u prvu momčad, a da pritom ne pati rezultat - naglasio je Krstičević.

Međutim, da nije riječ o ugovoru do kraja sljedeće sezone, već samo o preostalih osam kola aktualne, ovaj scenarij sigurno ne bismo gledali, bez obzira na emocije.
- Svima nama trenerima čast je biti na klupi Hajduka, svi sanjamo o tome... no, ne bih pristao na samo dva mjeseca. Dobio sam u ruke najbolji klub na svijetu, ovo je kruna mog rada. Da su mi Hajduk nudili prije pet ili deset godina pitanje je da li bih prihvatio, sada sam siguran u ono što znam i u svoj rad - čvrst je u svojim stavovima Krstičević, kakav je uostalom i u svlačionici. Dakle, reda ne bi trebalo manjkati...

Krstičević je s “bijelima” dogovorio suradnju do kraja sljedeće sezone. Pomoćnik će mu biti Ivo Šeparović, trener vratara je Zoran Varvodić, dok će o kondicijskoj pripremi brinuti Boris Peyrek i Dujo Poljak. Nudio je, kaže, mjesto pomoćnika i svom suradniku iz juniora Hajduka Stipi Andrijaševiću s kojim je blisko surađivao, ali se on ipak odlučio ostati uz juniore.

Nakon što je u četvrtak razgovarao s igračima i nadgledao trening, službeno je prvo vježbanje s prvotimcima odradio jučer poslijepodne. Kakav ćemo Hajduk gledati pod Krstičevićem?
- Bio sam dio Hajduka koji je igrao napadački i hajdučki, te u tome moramo napraviti najveći pomak, igrati još agresivnije i čvršće. Hajduku mora igrati u stilu svoga imena! Moramo više pritiskati svog protivnika, pogotovo u Splitu, nego dosad. Iako sada imamo dvije teže utakmice (Cibalia i Slaven Belupo, op.a.) nećemo čuvati drugo mjesto, nego ćemo ga pokušati suvereno osvojiti - najavio je Krstičević.


Neće dakle više Hajduk igrati s jednim napadačem.
- Bit će nas više u napadu. Nećemo igrati u sadašnjem sustavu, nego čvršće i agresivnije. Neće tu biti velikih promjena 4-3-3, 4-2-3-1, sve se to prelijeva... no dosad je Hajduk na svom travnjaku igrao opreznije, mi nećemo igrati 4-1-4-1. U gostujućim susretima protiv Zagreba i Rijeke Hajduk je zaista igrao vrlo dobro, po meni je bila dobra utakmica i protiv Dinama. Balakov je našao rješenja za utakmice u gostima, ali je doma imao problema. To moramo popraviti.

Već sutra Krstičevića čeka prvi test, na Poljud stiže Cibalia, a u kadru “bijelih” neće biti ozlijeđenih Andrića i Jamesa. Pokušat će Krstičević prenijeti recept iz juniora koje je ostavio s osam bodova prednosti pred najbližim Osijekom.
- Rekao sam juniorima na početku rada kako me ne interesiraju defenzivne utakmice i rezultat 1:0. U juniorima smo zabijali oko tri gola po utakmici, a primali pola gola po susretu. Digli smo juniore i tehnički i taktički, ali i karakterom. Hajdukovac ne može biti netko tko nema karakter, tko ne voli Hajduk. Morat će igrači to shvatiti ili neće igrati.

Već je ranije mnogo mladih iz juniora prebačeno u prvu momčad, ali ostalo je, uvjerava Krstičević, još mnogo zanimljivog materijala.
- Imamo ogroman broj igrača s potencijalom. Izuzetno sam ponosan na juniorsku momčad. S mlađim igračima, rođenim 1994. i 1995. godine, Hajduk se može nositi sa svima u Hrvatskoj i Europ, samo treba nastaviti dobro raditi s njima.



FRANE VULAS
FOTO: M. TODORIĆ / CROPIX



Dogovor s Radoševićem

Jedan od prvih poteza Krstičevića kao trenera prve momčadi je bilo postizanje dogovora s talentiranim mladim veznjakom Josipom Radoševićem. Dva mjeseca Radošević je bio izvan momčadi zbog nepotpisivanja profesionalnog ugovora, ali je Krstičević vrlo brzo taj grop razmrsio.
- Danas smo riješili situaciju oko Radoševića, priključuje se treninzima prve momčadi i zadovoljan sam zbog toga. Još moramo riješiti problem Marija Jelavića, no vjerujem da će i on pristati na kurs koji je zadao predsjednik, da svi mladi igrači imaju jedinstvene ugovore - pojasnio je Krstičević.

Plaća 5000 eura mjesečno

Krstičević je odradio prvi službeni trening s prvom momčadi Hajduka. Nakon što je u svlačionici s igračima održao kraći sastanak, negdje oko 17.15 sati izveo ih je na travnjak Poljuda. S prvom momčadi su trenirali i juniori Josip Radošević, Marko Barišić i Ivo-Valentino Tomaš što pokazuje Krstičevićev smjer rada. Nakon odlaska Balakova čija su velika primanja bila opterećenje Hajduku, Krstičević je suprotnost. Navodno će na mjestu prvog trenera imati plaću od oko pet tisuća eura bruto mjesečno.

Nižetić: Radimo na dugi rok, s njim ćemo se dogodine boriti za naslov

Na predstavljanju Miše Krstičevića pojavio se ispred Hajduka sportski direktor (doduše još uvijek v.d.) Milo Nižetić. Milo i Mišo, dva M, predsjednika Maleša za treći M nije bilo.
- Naš dosadašnji trener Krasimir Balakov je ostavio trag. Izuzetan je profesionalac i radnik. Sam poziv Kaiserslauterna, koji u njemu vidi spasitelja, dovoljno govori o njemu i potvrđuje da smo prošlog ljeta dobro birali. Razišli smo se džentlmenski, a Hajduk mu ostavlja otvorena vrata – kazao je Nižetić.

Ostalo je nejasno je li Hajduk prijevremenim odlaskom Balakova nešto i zaradio? Ima li odštete, ili je, kako se prenosi, odšteta za odlazak u Bundesligu nula?
- Nije to pitanje za mene, ne mogu o tome – kazao je Nižetić.

Osvrnuo se i na stajališta kako je oproštajna konferencija za novinare u tri sata ujutro na Poljudu, one večeri kada je Hajduk savladao Rijeku na Kantridi, suluda.
- Bila je to želja Balakova i izašli smo mu u susret, da se pojavi među novinarima koji su ga i pratili svo ovo vrijeme. On je najavio i kako će 1. travnja organizirati pravi oproštajni skup u Splitu – najavio je Nižetić.

O Krstičeviću je govorio biranim riječima.
- Mišo je čovjek koji je iz kluba, poznaje situaciju, svlačio se praktički proteklih mjeseci u istoj svlačionici kao i igrači prve momčadi. Istina je da nema puno trenerskog iskustva, ali znamo što može. Uvjereni smo da će nastaviti gdje je Balakov stao.

Špekuliralo se kako bi mu klub mogao ponuditi ugovor samo do kraja sezone, no dobio je duži mandat.
- Ugovor je potpisan do ljeta 2013., no s Krstičevićem računamo dugoročno. Pozivam i navijače, koji su nas i do sada podržavali, da tako nastave i dalje i prema treneru i igračima.

Strategija je oslanjanje na vlastiti kadar, na igrače iz Omladinskog pogona, ali jasno je kako na nekim pozicijama, poput desnog beka, nema pravih rješenja ni među onima koji dolaze.
- Ustrajat ćemo u našoj strategiji, makar znamo da nam vrijeme nije saveznik. Očekivanja navijača su uvijek velika i mi ćemo u iduća dva mjeseca utvrditi što imamo i gdje se trebamo pojačati. I gradit ćemo momčad koja će se dogodine boriti za prvo mjesto – najavio je Nižetić.


P.SMOLČIĆ

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu!' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2012-03-23 12:10:31 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2012-03-23 19:31:43 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2012-03-23 19:10:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 22125 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"is_import_from_dnn":true,"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/Archive\/images\/2012\/03\/23\/sport\/krsticevic_hajduk2-230312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/KRSTICEVIC_HAJDUK2209-spo.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/krsticevic_hajduk1-230312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/krsticevic_hajduk2-230312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/krsticevic_hajduk3-230312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/krsticevic_hajduk4-230312.jpg","\/Archive\/Images\/2012\/03\/23\/sport\/MISO\/krsticevic_hajduk5-230312.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["","","","","","",""],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"700x466"},{"size0":"700x480"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"},{"size0":"366x550"},{"size0":"700x466"},{"size0":"700x466"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 15412464 Threads: 2 Questions: 3192568938 Slow queries: 7174615 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 235832695 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front06 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/krsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video-161484 [printLink] => /sport/hajduk/krsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video-161484?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 175162 [name] => MIŠOKRSTIČEVIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => misokrsticevic [link] => /tag/misokrsticevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu!' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Krstičević: Na Poljudu je odzvonilo igri sa samo jednim napadačem (VIDEO) [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-18-25-19-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/23/sport/krsticevic_hajduk2-230312.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2012/03/23/sport/krsticevic_hajduk2-230312.jpg [title] => ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/KRSTICEVIC_HAJDUK2209-spo.jpg [title] => ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/krsticevic_hajduk1-230312.jpg [title] => ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/krsticevic_hajduk2-230312.jpg [title] => ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/krsticevic_hajduk3-230312.jpg [title] => ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/krsticevic_hajduk4-230312.jpg [title] => ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/Images/2012/03/23/sport/MISO/krsticevic_hajduk5-230312.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Postao je trener Hajduka, pa skoro proplakao. Na koncu predstavljanja Miše Krstičevića kao nasljednika Krasimira Balakova, a u društvu v.d. sportskog direktora Mila Nižetića, novom treneru “bijelih” u jednom su trenutku pri sjećanju na legendarnog šjor Ivana suze došle na oči.
- Žao mi je što ovdje s nama nema mog trenerskog idola Tomislava Ivića, vjerujem da bi mu bilo izuzetno drago da me vidi na ovom mjestu. Eto, dovelo me to skoro i do suza... S njime sam bio jako povezan, često razgovarao, bio u mnogim radosnim pričama, učenju... Bio je velik trener. Sada mi je malo i teško pričati o tome... - emotivno je govorio Krstičević, pa je u tom trenutku glasnogovornik Ante Bilić “odsvirao kraj”.
A i prije toga Krstičevićev nastup pred javnosti bio je nabijen osjećajima. Svakom treneru hajdukovcu je voditi svoj klub - ispunjenje sna.
- Dobio sam u ruke veliki klub, mislim da imam znanja, hrabrosti i poštenja da ovaj posao mogu uspješno raditi. Potpuno sam neovisan i od Mila, predsjednika, menadžera i navijača, svih... i uz onoga gore, ako me podrži, vjerujem da s malo sreće mogu napraviti dobar rezultat. Primarni zadatak je zadržati drugo mjesto, ali i infiltrirati što veći broj mladih u prvu momčad, a da pritom ne pati rezultat - naglasio je Krstičević.

Međutim, da nije riječ o ugovoru do kraja sljedeće sezone, već samo o preostalih osam kola aktualne, ovaj scenarij sigurno ne bismo gledali, bez obzira na emocije.
- Svima nama trenerima čast je biti na klupi Hajduka, svi sanjamo o tome... no, ne bih pristao na samo dva mjeseca. Dobio sam u ruke najbolji klub na svijetu, ovo je kruna mog rada. Da su mi Hajduk nudili prije pet ili deset godina pitanje je da li bih prihvatio, sada sam siguran u ono što znam i u svoj rad - čvrst je u svojim stavovima Krstičević, kakav je uostalom i u svlačionici. Dakle, reda ne bi trebalo manjkati...

Krstičević je s “bijelima” dogovorio suradnju do kraja sljedeće sezone. Pomoćnik će mu biti Ivo Šeparović, trener vratara je Zoran Varvodić, dok će o kondicijskoj pripremi brinuti Boris Peyrek i Dujo Poljak. Nudio je, kaže, mjesto pomoćnika i svom suradniku iz juniora Hajduka Stipi Andrijaševiću s kojim je blisko surađivao, ali se on ipak odlučio ostati uz juniore.

Nakon što je u četvrtak razgovarao s igračima i nadgledao trening, službeno je prvo vježbanje s prvotimcima odradio jučer poslijepodne. Kakav ćemo Hajduk gledati pod Krstičevićem?
- Bio sam dio Hajduka koji je igrao napadački i hajdučki, te u tome moramo napraviti najveći pomak, igrati još agresivnije i čvršće. Hajduku mora igrati u stilu svoga imena! Moramo više pritiskati svog protivnika, pogotovo u Splitu, nego dosad. Iako sada imamo dvije teže utakmice (Cibalia i Slaven Belupo, op.a.) nećemo čuvati drugo mjesto, nego ćemo ga pokušati suvereno osvojiti - najavio je Krstičević.


Neće dakle više Hajduk igrati s jednim napadačem.
- Bit će nas više u napadu. Nećemo igrati u sadašnjem sustavu, nego čvršće i agresivnije. Neće tu biti velikih promjena 4-3-3, 4-2-3-1, sve se to prelijeva... no dosad je Hajduk na svom travnjaku igrao opreznije, mi nećemo igrati 4-1-4-1. U gostujućim susretima protiv Zagreba i Rijeke Hajduk je zaista igrao vrlo dobro, po meni je bila dobra utakmica i protiv Dinama. Balakov je našao rješenja za utakmice u gostima, ali je doma imao problema. To moramo popraviti.

Već sutra Krstičevića čeka prvi test, na Poljud stiže Cibalia, a u kadru “bijelih” neće biti ozlijeđenih Andrića i Jamesa. Pokušat će Krstičević prenijeti recept iz juniora koje je ostavio s osam bodova prednosti pred najbližim Osijekom.
- Rekao sam juniorima na početku rada kako me ne interesiraju defenzivne utakmice i rezultat 1:0. U juniorima smo zabijali oko tri gola po utakmici, a primali pola gola po susretu. Digli smo juniore i tehnički i taktički, ali i karakterom. Hajdukovac ne može biti netko tko nema karakter, tko ne voli Hajduk. Morat će igrači to shvatiti ili neće igrati.

Već je ranije mnogo mladih iz juniora prebačeno u prvu momčad, ali ostalo je, uvjerava Krstičević, još mnogo zanimljivog materijala.
- Imamo ogroman broj igrača s potencijalom. Izuzetno sam ponosan na juniorsku momčad. S mlađim igračima, rođenim 1994. i 1995. godine, Hajduk se može nositi sa svima u Hrvatskoj i Europ, samo treba nastaviti dobro raditi s njima.



FRANE VULAS
FOTO: M. TODORIĆ / CROPIX



Dogovor s Radoševićem

Jedan od prvih poteza Krstičevića kao trenera prve momčadi je bilo postizanje dogovora s talentiranim mladim veznjakom Josipom Radoševićem. Dva mjeseca Radošević je bio izvan momčadi zbog nepotpisivanja profesionalnog ugovora, ali je Krstičević vrlo brzo taj grop razmrsio.
- Danas smo riješili situaciju oko Radoševića, priključuje se treninzima prve momčadi i zadovoljan sam zbog toga. Još moramo riješiti problem Marija Jelavića, no vjerujem da će i on pristati na kurs koji je zadao predsjednik, da svi mladi igrači imaju jedinstvene ugovore - pojasnio je Krstičević.

Plaća 5000 eura mjesečno

Krstičević je odradio prvi službeni trening s prvom momčadi Hajduka. Nakon što je u svlačionici s igračima održao kraći sastanak, negdje oko 17.15 sati izveo ih je na travnjak Poljuda. S prvom momčadi su trenirali i juniori Josip Radošević, Marko Barišić i Ivo-Valentino Tomaš što pokazuje Krstičevićev smjer rada. Nakon odlaska Balakova čija su velika primanja bila opterećenje Hajduku, Krstičević je suprotnost. Navodno će na mjestu prvog trenera imati plaću od oko pet tisuća eura bruto mjesečno.

Nižetić: Radimo na dugi rok, s njim ćemo se dogodine boriti za naslov

Na predstavljanju Miše Krstičevića pojavio se ispred Hajduka sportski direktor (doduše još uvijek v.d.) Milo Nižetić. Milo i Mišo, dva M, predsjednika Maleša za treći M nije bilo.
- Naš dosadašnji trener Krasimir Balakov je ostavio trag. Izuzetan je profesionalac i radnik. Sam poziv Kaiserslauterna, koji u njemu vidi spasitelja, dovoljno govori o njemu i potvrđuje da smo prošlog ljeta dobro birali. Razišli smo se džentlmenski, a Hajduk mu ostavlja otvorena vrata – kazao je Nižetić.

Ostalo je nejasno je li Hajduk prijevremenim odlaskom Balakova nešto i zaradio? Ima li odštete, ili je, kako se prenosi, odšteta za odlazak u Bundesligu nula?
- Nije to pitanje za mene, ne mogu o tome – kazao je Nižetić.

Osvrnuo se i na stajališta kako je oproštajna konferencija za novinare u tri sata ujutro na Poljudu, one večeri kada je Hajduk savladao Rijeku na Kantridi, suluda.
- Bila je to želja Balakova i izašli smo mu u susret, da se pojavi među novinarima koji su ga i pratili svo ovo vrijeme. On je najavio i kako će 1. travnja organizirati pravi oproštajni skup u Splitu – najavio je Nižetić.

O Krstičeviću je govorio biranim riječima.
- Mišo je čovjek koji je iz kluba, poznaje situaciju, svlačio se praktički proteklih mjeseci u istoj svlačionici kao i igrači prve momčadi. Istina je da nema puno trenerskog iskustva, ali znamo što može. Uvjereni smo da će nastaviti gdje je Balakov stao.

Špekuliralo se kako bi mu klub mogao ponuditi ugovor samo do kraja sezone, no dobio je duži mandat.
- Ugovor je potpisan do ljeta 2013., no s Krstičevićem računamo dugoročno. Pozivam i navijače, koji su nas i do sada podržavali, da tako nastave i dalje i prema treneru i igračima.

Strategija je oslanjanje na vlastiti kadar, na igrače iz Omladinskog pogona, ali jasno je kako na nekim pozicijama, poput desnog beka, nema pravih rješenja ni među onima koji dolaze.
- Ustrajat ćemo u našoj strategiji, makar znamo da nam vrijeme nije saveznik. Očekivanja navijača su uvijek velika i mi ćemo u iduća dva mjeseca utvrditi što imamo i gdje se trebamo pojačati. I gradit ćemo momčad koja će se dogodine boriti za prvo mjesto – najavio je Nižetić.


P.SMOLČIĆ

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>







[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/krsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video-161484 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=75130e866cb30600e8e75f921c8afc19db256d9d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Krsti%C4%8Devi%C4%87%3A+Na+Poljudu+je+odzvonilo+igri+sa+samo+jednim+napada%C4%8Dem+%28VIDEO%29&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkrsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video-161484 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fkrsticevic-na-poljudu-je-odzvonilo-igri-sa-samo-jednim-napadacem-video-161484 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => 'U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu!' [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajduk'U ruke sam dobio najbolji klub na svijetu!'

Krstičević: Na Poljudu je odzvonilo igri sa samo jednim napadačem (VIDEO)

Piše PSD.
23. ožujka 2012. - 20:10
Postao je trener Hajduka, pa skoro proplakao. Na koncu predstavljanja Miše Krstičevića kao nasljednika Krasimira Balakova, a u društvu v.d. sportskog direktora Mila Nižetića, novom treneru “bijelih” u jednom su trenutku pri sjećanju na legendarnog šjor Ivana suze došle na oči.
- Žao mi je što ovdje s nama nema mog trenerskog idola Tomislava Ivića, vjerujem da bi mu bilo izuzetno drago da me vidi na ovom mjestu. Eto, dovelo me to skoro i do suza... S njime sam bio jako povezan, često razgovarao, bio u mnogim radosnim pričama, učenju... Bio je velik trener. Sada mi je malo i teško pričati o tome... - emotivno je govorio Krstičević, pa je u tom trenutku glasnogovornik Ante Bilić “odsvirao kraj”.


Dogovor s Radoševićem

...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 20:25