stdClass Object ( [id] => 200294 [title] => Mišo: Smijenili su me licemjeri, neznalice, od kojih neki namjerno ne žele da se osvoji kup [alias] => miso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>
Dva-tri dana je Mišo Krstičević "vario" smjenu u sebi, pa je odlučio - olakšati dušu. Ne može otići sa scene, a da ne kaže svoju. Pozvao nas je na oproštajni razgovor, u hotel Radisson, dovoljno daleko od Poljuda da sve bude – neutralno.

Odmah u glavu:

- Smijenili su me licemjeri, neznalice, od kojih neki namjerno ne žele da se osvoji kup, jer tko će onda isplatiti premije, to bi bio samo trošak klubu! - otvorio je dušu Krstičević.

Dosta teška ocjena, ali Krsto od nje nije odstupio ni milimetra.

- Spavam mirno, hvala na pitanju – osmjehnuo se (gorko?) za početak razgovora.

- Ali, stvarno nisam očekivao da će moj posao u Hajduku ovako naprasno završiti. Mislio sam, daj da završi prvenstvo, sezona, da prođe i finale kupa. Mislim da sam zaslužio sa svojim suradnicima sve to zaokružiti, pa onda u lipnju, što bude, hvala bogu, ne moramo nastaviti dalje. Pravo da vam kažem ni ja u ovoj konsetalaciji snaga u klubu ne bih bio baš najsretniji da sam ostao i dalje, za novu sezonu, nekako ne pašemo... Svaka čast dru Paladinu, imam vjeru u doktora i njegove najbolje namjere i da čini sve što misli da je najbolje što se tiče kluba, ali neki pojedinci mi se čine zalutali u svijet nogometa. A kad bi mi predsjednik Brbić spominjao razgovor o ugovoru bilo bi to nekako čudno, da ne kažem smiješno.

Odluka o smjenama, vas i ostalih, Krešića i Fiorentinija, nije bila jednoglasna?

- Ne ulazim u to... Samo imam vjeru u doktora s kojim sam razgovarao i prije desetak dana i koji mi je najavio da se uskoro moramo naći, da ćemo razgovarati o novoj sezoni, o ugovoru i tako to. Ja to nisam ni spominjao, još manje forsirao, ali sam s doktorom pričao u najboljoj vjeri.

Kako se onda dogodio odlazak, smjena? Protiv volje dra Paladina? Nisu li vas igrači izdali protiv Rijeke?

- Igrači? Ma ne, neeee... Nikako. Mi smo prvi dio utakmice protiv Rijeke odigrali s greškama, šokiralo nas je vodstvo Rijeke, ali smo onda u drugom dijelu zaigrali baš dobro, sa srcem, zajedno i došli sasvim blizu izjednačenja. Dobro, ne možeš uvijek tvrditi da su svi igrači bili čisti, ali da se nisu borili, ne, to nije istina. Drugo poluvrijeme smo svi zdušno htjeli dobiti.

Dogodio se poraz...

- Da, sutradan ujutro, u ponedjeljak, bio je trening, normalno, i onda me oko tri i pol popodne zazvao naš Krešo Mikulandra (team-manager op. a.) da me zove predsjednik Brbić, da dođem u kancelariju. Šta je sad, mislim se ja, ulazim unutra u sobu i tamo sjede Koceić (Nikola Bilan op. a.), on (brbić op. a.) i Majić (Ante op. a.). Bulje u pod i gledaju sa strane, ne gledaju me u oči. Po tim pogledima sam vidio odmah šta je na stvari. Rekli su mi, poslije poraza uprava je odlučila promijeniti trenera! Dobro, rekao sam, evo neću ni vikat ni galamit, vi ste licemjeri, bez karaktera, neznalice, bez poštenja i odgovornosti! Eto vam. Hvala i do viđenja! Gospođa Ramljak nije tu bila, nego kasnije na pressici, valjda se prepala, prestrašila pa nije bila tu u sobi. Bit će joj bilo neugodno. A bio je i Radovani, da, on tu uvijek sve zapisuje, on je zapisničar.

Dobro, gospodin odvjetnik Radovani je predsjednik Skupštine...

- Ma, on tu uvijek bude i sve zapisuje... Nego, šteta, jer smo dogovorili da ćemo na kraju sezone podvući crtu, podvući račun, o tome sam pričao s doktorom Paladinom i Jakom Andabakom.

Zašto ste rekli da ima i onih koji bi radije da se ne osvoji kup?

- Zato jer ih ima! Oni koji se bave financijama, pa kažu skoro da je bolje ne osvojiti kup, jer tko će isplatiti premije?! Razumijem ja da je besparica, ali bi se oko momčadi ipak moralo više voditi računa. Da sad ne kažem da bi nam pofalilo i ovoga i onoga. Tužan sam jer znam da smo radili zdušno i pošteno, jer smo dosta bodova osvojili i plasirali se u finale kupa, jer smo muku mučili s mnogo stvari, od odlaska na pripreme a da utakmice nismo smjeli igrati, do nekih, ajmo reć, neudobnih putovanja. Ne žalim se, nego ističem. I nikad nismo osramotili ime Hajduka, ni igrom, ni izvedbom, izgubili jesmo od Dinama 1:3, tamo debelo ujesen pa više nijednu u gostima. U Poljudu smo teže dobijali, točno, kiksali bismo, ali Bože moj, stalno smo u bod-dva sa Splitom, Lokomotivom, Rijekom... Nikad nismo dobili zvižduk publike, nikad nam nitko nije vikao "odlazi"! I to mi je velika satisfakcija... Imali smo i fantastičnih igara, na primjer u Milanu, to je nezaboravno. Momčad nije gubila utakmice, a takva je da ne nikoga ne možeš baš razvaliti, nego sve stane u 1:1, 2:1, ili 1:2. Ali, bili smo tvrd protivnik!

Bili ste na braniku kluba...

- Jesam, kad su nas krali, odnosno kad smo trpjeli teške previde. Imamo problema sa sucima. Davali su mi u klubu znak da budem miran, da ne pravim probleme po pressicama, da će to oni riješiti. O-ho-ho bodova smo izgubili zbog stvari izvan terena.

U žarištu je bio vaš sukob sa sportskim direktorom Krešićem, pa onda i s Brbićem. Slali ste ih, pardon, "...u materinu"!?

- Ne, nego sam rekao da su "pederčine"! Jesam, rekao sam! I to je bilo za dobrobit kluba. Jer, nisu htjeli nikoga dovesti, a zaradio je klub na prodaji Radoševića. Htio sam jedno-dva pojačanja tipa Vršajevića za kojeg smo izdvojili 50.000 eura a danas vrijedi možda i cijeli milijun. Nisu htjeli. Pa sam im tako rekao. Da su pederčine. Brbić je nogometna neznalica, on bi mogao biti sjajan šef računovodstva, vjerojatno i jest, štedi se na ovom i na onome, na toalet-papiru, a za momčad bi ipak trebalo nešto uložiti. Da bude bolja. Zbog rezultata.

Ali, treba štedjeti, mora se štedjeti?

- Svakako. Mi smo to pokazali djelom, ja nisam primio plaću od Nove godine i ne žalim se, ali se možda moglo i mrvu investirati u momčad. Onda sam poželio barem mukte Plazonića pa su počeli filozofirati, te nema ovu nogu, nema tehniku, nije za Hajduk, šta ja znam... Svaki sukob nije bio zbog mog osobnog interesa, nego sam htio da Hajduk bude bolji. To je sigurno i moj obraz je čist! Vodio sam računa prije svega o rezultatu za kojeg mislim da je izvanredan s obzirom na to kakvu momčad imamo i sve okolnosti!

U svom stilu, beskompromisno i otvoreno, Mišo Krstičević se i ovom pressicom u hotelu Radisson oprostio do Hajduka. Do neke nove prigode. Jer, James Bond se često citira u Hajduku: Nikad ne reci nikad!

SLAVEN ALFIREVIĆ
Štimac, Šepa, Žan, Frfa...

Ide li Krstičević u Štimca, u stožer reprezentacije?

- To je neformalan poziv, koji godi. Ali, to tek treba dogovarati, nije to tek tako, preko noći.

Kakva je odšteta ugovora, tri plaće?

- Jesu, tri plaće ili ugovor do kraja. Zadnju sam plaću primio za prosinac, znači još šest mjeseci... Lako je za mene, žao mi je Šeparovića, on takoreći nema ni za kavu. Nije lako živjeti bez plaće. Ako imaju pameti morali bi u klubu Šepu ostaviti u pogonu, jer je odličan trener i radnik, znalac... Ili na primjer Žan (Kouassi, op. a.), nema, nema, pa nema novca, pa sam mu davao 200 kuna, a on neće, odvedem ga na kat, jedva su mu nešto isplatili...
"Ne bih o Mamićevim komplimentima"

U nogometnim krugovima poznato je da vas Zdravko Mamić izuzetno cijeni, da li vas Mamić zove da budete trener u Maksimiru, trener juniora?

- Ne bih se u to dirao, dobivao jesam komplimente, pozitivno je ocijenjen moj rad. Znate, Hajduk je moj klub, najveći klub s renomeom i reputacijom na ovim prostorima. I posebna mi je čast bila što sam bio trener, čast i zadovoljstvo. I juniora i prve momčadi. Nekako s juniorima, onaj bijeg na tablici, bio je posebno drag... U juniore me doveo Hrvoje Maleš, trebam i njemu zahvaliti. Hvala i navijačima, svakako, njima se želim posebno zahvaliti i dobro je da su oni korekcija svih odnosa u klubu, da nije bilo njih i onog prosvjeda pred Banovinom, tko zna što bi bilo od nas... A kako sam ja radio, vrijeme će prosuditi.
Šepa, Frfa, sastav i ozljede

- Zahvaljujem Šepi, suradnicima, mome Draženu (tako Krsto zove Frfu op. a.) koji je stalno bio uz mene, kao pravo hajdučko srce. Želim sreću i Tudoru, da bude drugi i osvoji kup, Drago mi je da je Tudor dobio šansu, ima pozitivne i dobre vizije. Kako sam doživio paket smjene? U principu mi je žao zbog svađe s Krešićem, nije trebala, a kad se dogodila u razlazu smo bili korektni. Fio je "kažnjen" da bi se navijači smirili, zadovoljili... Malo su se izgubili u igri riječi, mislim Brbić, te ja smijenjen zbog Europe, te Tudor nema imeprativ?! Znate kako je, ne možeš biti trener Hajduka i stalno gubiti...

- Mijenjao sam puno sastav? Jesam, i to sam radio izvanredno. Tko nije napredovao? Caktaš, zezao se prema treninzima, sad bi se htio vratiti, ali sad mu lopta ne da.

Šiljo ili Kale? E, tu se zakuhalo bez potrebe, htio sam kombinirati za dobro kluba, tri, pa dvije, jedan, pa drugi, jer Lovre Kalinić je najbolji vratar u Hrvatskoj, a ima dogovor da ode na ljeto ako ne bude baš ništa branio. Sad je loše ako na ljeto ode iz Hajduka. Nitko na mene nije mogao imati utjecaj, ni Šošo, ni bilo koji menadžer, ni "Germania". A da im to nije smetalo?!

- Ozljede? Mehaničke, tko će na to utjecati? Maloča, Milović, Jonjić, Ozobić, Tomaš, lomovi kostiju, od nožnog palca i lica, do trtice. Serija pehova...
[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => olakšao dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2013-05-02 17:25:39 [created_by] => 35 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2013-05-02 21:19:55 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2013-05-02 21:21:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 27927 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2013/05/02/sport/miso.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "700x366" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38644233 Threads: 4 Questions: 7114753261 Slow queries: 3305917 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608791904 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 47 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/miso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup-200294 [printLink] => /sport/hajduk/miso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup-200294?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 175162 [name] => MIŠOKRSTIČEVIĆ [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => misokrsticevic [link] => /tag/misokrsticevic ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => olakšao dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Mišo: Smijenili su me licemjeri, neznalice, od kojih neki namjerno ne žele da se osvoji kup [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-17-18-02-32-35 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/05/02/sport/miso.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2013/05/02/sport/miso.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}
Dva-tri dana je Mišo Krstičević "vario" smjenu u sebi, pa je odlučio - olakšati dušu. Ne može otići sa scene, a da ne kaže svoju. Pozvao nas je na oproštajni razgovor, u hotel Radisson, dovoljno daleko od Poljuda da sve bude – neutralno.

Odmah u glavu:

- Smijenili su me licemjeri, neznalice, od kojih neki namjerno ne žele da se osvoji kup, jer tko će onda isplatiti premije, to bi bio samo trošak klubu! - otvorio je dušu Krstičević.

Dosta teška ocjena, ali Krsto od nje nije odstupio ni milimetra.

- Spavam mirno, hvala na pitanju – osmjehnuo se (gorko?) za početak razgovora.

- Ali, stvarno nisam očekivao da će moj posao u Hajduku ovako naprasno završiti. Mislio sam, daj da završi prvenstvo, sezona, da prođe i finale kupa. Mislim da sam zaslužio sa svojim suradnicima sve to zaokružiti, pa onda u lipnju, što bude, hvala bogu, ne moramo nastaviti dalje. Pravo da vam kažem ni ja u ovoj konsetalaciji snaga u klubu ne bih bio baš najsretniji da sam ostao i dalje, za novu sezonu, nekako ne pašemo... Svaka čast dru Paladinu, imam vjeru u doktora i njegove najbolje namjere i da čini sve što misli da je najbolje što se tiče kluba, ali neki pojedinci mi se čine zalutali u svijet nogometa. A kad bi mi predsjednik Brbić spominjao razgovor o ugovoru bilo bi to nekako čudno, da ne kažem smiješno.

Odluka o smjenama, vas i ostalih, Krešića i Fiorentinija, nije bila jednoglasna?

- Ne ulazim u to... Samo imam vjeru u doktora s kojim sam razgovarao i prije desetak dana i koji mi je najavio da se uskoro moramo naći, da ćemo razgovarati o novoj sezoni, o ugovoru i tako to. Ja to nisam ni spominjao, još manje forsirao, ali sam s doktorom pričao u najboljoj vjeri.

Kako se onda dogodio odlazak, smjena? Protiv volje dra Paladina? Nisu li vas igrači izdali protiv Rijeke?

- Igrači? Ma ne, neeee... Nikako. Mi smo prvi dio utakmice protiv Rijeke odigrali s greškama, šokiralo nas je vodstvo Rijeke, ali smo onda u drugom dijelu zaigrali baš dobro, sa srcem, zajedno i došli sasvim blizu izjednačenja. Dobro, ne možeš uvijek tvrditi da su svi igrači bili čisti, ali da se nisu borili, ne, to nije istina. Drugo poluvrijeme smo svi zdušno htjeli dobiti.

Dogodio se poraz...

- Da, sutradan ujutro, u ponedjeljak, bio je trening, normalno, i onda me oko tri i pol popodne zazvao naš Krešo Mikulandra (team-manager op. a.) da me zove predsjednik Brbić, da dođem u kancelariju. Šta je sad, mislim se ja, ulazim unutra u sobu i tamo sjede Koceić (Nikola Bilan op. a.), on (brbić op. a.) i Majić (Ante op. a.). Bulje u pod i gledaju sa strane, ne gledaju me u oči. Po tim pogledima sam vidio odmah šta je na stvari. Rekli su mi, poslije poraza uprava je odlučila promijeniti trenera! Dobro, rekao sam, evo neću ni vikat ni galamit, vi ste licemjeri, bez karaktera, neznalice, bez poštenja i odgovornosti! Eto vam. Hvala i do viđenja! Gospođa Ramljak nije tu bila, nego kasnije na pressici, valjda se prepala, prestrašila pa nije bila tu u sobi. Bit će joj bilo neugodno. A bio je i Radovani, da, on tu uvijek sve zapisuje, on je zapisničar.

Dobro, gospodin odvjetnik Radovani je predsjednik Skupštine...

- Ma, on tu uvijek bude i sve zapisuje... Nego, šteta, jer smo dogovorili da ćemo na kraju sezone podvući crtu, podvući račun, o tome sam pričao s doktorom Paladinom i Jakom Andabakom.

Zašto ste rekli da ima i onih koji bi radije da se ne osvoji kup?

- Zato jer ih ima! Oni koji se bave financijama, pa kažu skoro da je bolje ne osvojiti kup, jer tko će isplatiti premije?! Razumijem ja da je besparica, ali bi se oko momčadi ipak moralo više voditi računa. Da sad ne kažem da bi nam pofalilo i ovoga i onoga. Tužan sam jer znam da smo radili zdušno i pošteno, jer smo dosta bodova osvojili i plasirali se u finale kupa, jer smo muku mučili s mnogo stvari, od odlaska na pripreme a da utakmice nismo smjeli igrati, do nekih, ajmo reć, neudobnih putovanja. Ne žalim se, nego ističem. I nikad nismo osramotili ime Hajduka, ni igrom, ni izvedbom, izgubili jesmo od Dinama 1:3, tamo debelo ujesen pa više nijednu u gostima. U Poljudu smo teže dobijali, točno, kiksali bismo, ali Bože moj, stalno smo u bod-dva sa Splitom, Lokomotivom, Rijekom... Nikad nismo dobili zvižduk publike, nikad nam nitko nije vikao "odlazi"! I to mi je velika satisfakcija... Imali smo i fantastičnih igara, na primjer u Milanu, to je nezaboravno. Momčad nije gubila utakmice, a takva je da ne nikoga ne možeš baš razvaliti, nego sve stane u 1:1, 2:1, ili 1:2. Ali, bili smo tvrd protivnik!

Bili ste na braniku kluba...

- Jesam, kad su nas krali, odnosno kad smo trpjeli teške previde. Imamo problema sa sucima. Davali su mi u klubu znak da budem miran, da ne pravim probleme po pressicama, da će to oni riješiti. O-ho-ho bodova smo izgubili zbog stvari izvan terena.

U žarištu je bio vaš sukob sa sportskim direktorom Krešićem, pa onda i s Brbićem. Slali ste ih, pardon, "...u materinu"!?

- Ne, nego sam rekao da su "pederčine"! Jesam, rekao sam! I to je bilo za dobrobit kluba. Jer, nisu htjeli nikoga dovesti, a zaradio je klub na prodaji Radoševića. Htio sam jedno-dva pojačanja tipa Vršajevića za kojeg smo izdvojili 50.000 eura a danas vrijedi možda i cijeli milijun. Nisu htjeli. Pa sam im tako rekao. Da su pederčine. Brbić je nogometna neznalica, on bi mogao biti sjajan šef računovodstva, vjerojatno i jest, štedi se na ovom i na onome, na toalet-papiru, a za momčad bi ipak trebalo nešto uložiti. Da bude bolja. Zbog rezultata.

Ali, treba štedjeti, mora se štedjeti?

- Svakako. Mi smo to pokazali djelom, ja nisam primio plaću od Nove godine i ne žalim se, ali se možda moglo i mrvu investirati u momčad. Onda sam poželio barem mukte Plazonića pa su počeli filozofirati, te nema ovu nogu, nema tehniku, nije za Hajduk, šta ja znam... Svaki sukob nije bio zbog mog osobnog interesa, nego sam htio da Hajduk bude bolji. To je sigurno i moj obraz je čist! Vodio sam računa prije svega o rezultatu za kojeg mislim da je izvanredan s obzirom na to kakvu momčad imamo i sve okolnosti!

U svom stilu, beskompromisno i otvoreno, Mišo Krstičević se i ovom pressicom u hotelu Radisson oprostio do Hajduka. Do neke nove prigode. Jer, James Bond se često citira u Hajduku: Nikad ne reci nikad!

SLAVEN ALFIREVIĆ
Štimac, Šepa, Žan, Frfa...

Ide li Krstičević u Štimca, u stožer reprezentacije?

- To je neformalan poziv, koji godi. Ali, to tek treba dogovarati, nije to tek tako, preko noći.

Kakva je odšteta ugovora, tri plaće?

- Jesu, tri plaće ili ugovor do kraja. Zadnju sam plaću primio za prosinac, znači još šest mjeseci... Lako je za mene, žao mi je Šeparovića, on takoreći nema ni za kavu. Nije lako živjeti bez plaće. Ako imaju pameti morali bi u klubu Šepu ostaviti u pogonu, jer je odličan trener i radnik, znalac... Ili na primjer Žan (Kouassi, op. a.), nema, nema, pa nema novca, pa sam mu davao 200 kuna, a on neće, odvedem ga na kat, jedva su mu nešto isplatili...
"Ne bih o Mamićevim komplimentima"

U nogometnim krugovima poznato je da vas Zdravko Mamić izuzetno cijeni, da li vas Mamić zove da budete trener u Maksimiru, trener juniora?

- Ne bih se u to dirao, dobivao jesam komplimente, pozitivno je ocijenjen moj rad. Znate, Hajduk je moj klub, najveći klub s renomeom i reputacijom na ovim prostorima. I posebna mi je čast bila što sam bio trener, čast i zadovoljstvo. I juniora i prve momčadi. Nekako s juniorima, onaj bijeg na tablici, bio je posebno drag... U juniore me doveo Hrvoje Maleš, trebam i njemu zahvaliti. Hvala i navijačima, svakako, njima se želim posebno zahvaliti i dobro je da su oni korekcija svih odnosa u klubu, da nije bilo njih i onog prosvjeda pred Banovinom, tko zna što bi bilo od nas... A kako sam ja radio, vrijeme će prosuditi.
Šepa, Frfa, sastav i ozljede

- Zahvaljujem Šepi, suradnicima, mome Draženu (tako Krsto zove Frfu op. a.) koji je stalno bio uz mene, kao pravo hajdučko srce. Želim sreću i Tudoru, da bude drugi i osvoji kup, Drago mi je da je Tudor dobio šansu, ima pozitivne i dobre vizije. Kako sam doživio paket smjene? U principu mi je žao zbog svađe s Krešićem, nije trebala, a kad se dogodila u razlazu smo bili korektni. Fio je "kažnjen" da bi se navijači smirili, zadovoljili... Malo su se izgubili u igri riječi, mislim Brbić, te ja smijenjen zbog Europe, te Tudor nema imeprativ?! Znate kako je, ne možeš biti trener Hajduka i stalno gubiti...

- Mijenjao sam puno sastav? Jesam, i to sam radio izvanredno. Tko nije napredovao? Caktaš, zezao se prema treninzima, sad bi se htio vratiti, ali sad mu lopta ne da.

Šiljo ili Kale? E, tu se zakuhalo bez potrebe, htio sam kombinirati za dobro kluba, tri, pa dvije, jedan, pa drugi, jer Lovre Kalinić je najbolji vratar u Hrvatskoj, a ima dogovor da ode na ljeto ako ne bude baš ništa branio. Sad je loše ako na ljeto ode iz Hajduka. Nitko na mene nije mogao imati utjecaj, ni Šošo, ni bilo koji menadžer, ni "Germania". A da im to nije smetalo?!

- Ozljede? Mehaničke, tko će na to utjecati? Maloča, Milović, Jonjić, Ozobić, Tomaš, lomovi kostiju, od nožnog palca i lica, do trtice. Serija pehova...
[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/miso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup-200294 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=9dcd98f8bef9ddbb3d2a2373650d3cfe2f01c421 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Mi%C5%A1o%3A+Smijenili+su+me+licemjeri%2C+neznalice%2C+od+kojih+neki+namjerno+ne+%C5%BEele+da+se+osvoji+kup&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmiso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup-200294 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fmiso-smijenili-su-me-licemjeri-neznalice-od-kojih-neki-namjerno-ne-zele-da-se-osvoji-kup-200294 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => olakšao dušu [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM
Hajdukolakšao dušu

Mišo: Smijenili su me licemjeri, neznalice, od kojih neki namjerno ne žele da se osvoji kup

Piše PSD.
2. svibnja 2013. - 23:21

"Ne bih o Mamićevim komplimentima"
Šepa, Frfa, sastav i ozljede
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. svibanj 2024 20:02