StoryEditorOCM
Domaći nogometbrojke sve govore

Usporedili smo financijska izvješća HNL klubova: sve ukazuje na to da je Hajduk propustio jedinstvenu priliku za naslov

16. travnja 2024. - 11:25

HNL klubovi morali su objaviti svoje financijske izvještaje do 13. travnja. Hajduk i Dinamo to su učinili još dan prije, dok su Osijek i Rijeka to učinili u roku.

Doduše, financijski izvještaj Rijeke nije bilo baš lako pronaći, s obzirom na to da na njihovoj službenoj web stranici nije na poveznici gdje se nalaze ostali financijski izvještaji, niti je vidljiv na naslovnici. No, iz HNS-a su nam ukazali na to da se on nalazi na poveznici kojoj se pristupa tako da na naslovnici prvo odete na sekciju "vlasnička struktura" pa tek onda na dnu pronađete poveznicu na sekciju "licenciranje", pa onda na dnu toga pronađete dokumente za download.

Inače, prema članku 10. HNS-ovog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova, financijski izvještaj mora biti "lako dostupan", što je u jednu ruku relativan pojam. No, "lakoću" pristupa možete testirati i vi sami tako da pokušate pronaći taj izvještaj na službenoj web stranici Rijeke - bez da ponovno pročitate objašnjenje kako doći do njega.

Mi smo usporedili financijske izvještaje vodeća četiri kluba HNL-a (Rijeke, Dinama, Hajduka i Osijeka) kako bismo vidjeli gdje je svaki od njih u odnosu na 2022. U svemu se ističe nekoliko zanimljivih stvari, a usporedba nam također dokazuje kako je Hajduk, odnosno Lukša Jakobušić, sve stavio na ovu sezonu i gledajući u perspektivi ostalih momčadi, propustio jedinstvenu priliku za naslov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 18:11