StoryEditorOCM
Hajdukčudo od žene

Predsjednicu Hajduka Srbi prozvali ‘novom muzom fudbala‘; Iza lijepog lica je i britki um, programerka, gamerica...

Piše D. Ka.
16. travnja 2024. - 16:46

Žene upravljaju Hajdukom, na rukovodećim su pozicijama i vode glavnu riječ. Kada muški nisu uspjeli, možda je blaža ženska ruka ono što klubu treba. Pa tako, nakon smjene Lukše Jakobušića, na čelu Hajduka je Marinka Akrap. Evo, šefica je nešto duže od tjedan dana.

Iako, malo smo se zaletjeli, jasno je da Marinka tek privremeno zauzima tu poziciju. Tu je samo dok Nadzorni odbor ne odabere i ustoliči novo ime, nepoznatu siluetu za koju u Nadzornom odboru tvrde da je odavno spremna i samo je pitanje vremena kada će sve biti službeno.

Ali, nema Hajduk samo mušku kategoriju, hajdučice već neko vrijeme žare i pale hrvatskim travnjacima, a i njima treba vođa. Imaju je, i to kakvu. Predsjednica hajdučica je Matea Bešlić. Za razliku od Marinke Akrap, Matea je na čelu kluba već neko vrijeme, još iz dana prije suradnje s Hajdukom, dok je klub nosio ime Marjan. Više od pet dugih godina vodi klub, još od kraja 2018., kada je na toj poziciji zamijenila drugu snažnu žensku ikonu, Mirtu Šurjak.

Iako ženski nogomet oduvijek gubi bitku za gledatelje i pažnju šire publike, pa novosti jedva pročitaju obitelji i prijatelji protagonista, vijest da je Matea Bešlić postala predsjednica Marjana je eksplodirala i van granica Hrvatske. Pogotovo Srbima je zapela za oko, ponajprije zbog svog izgleda.

U moru njihovih "tabloidnih" naslova izdiže se jedan koji Mateu pjesnički naziva "novom muzom fudbala". Ali, Matea je mnogo više nego što se to može vidjeti na slikama.

image

Matea Bešlić

Screenshot/
image

Matea Bešlić

Screenshot/

Jedan brzi pogled na njen LinkedIn profil otkriva čudo projekata, poslova i iskustava. "Predsjednica, PR, event manager, radijska voditeljica, gamerica, programerka..."

O Matei smo pisali još "davne" 2017. godine, kada nam je otkrila sve o svojim hobijima i životu. Tada je kao 23-godišnja studentica organizirala veliki gamerski turnir na FESB-u. Cura koja se bavi IT-jem, programerstvom i još igricama: što se tiče rušenja predrasuda, bolje od toga ne ide.

Uz to, otkrila nam je svoje nagrade za volontiranje i planove za doktorat... Nije tada bila još predsjednica sportskog kluba, ali po njenim ambicijama ni ne čudi što je postala.

Neka dugo živi Hajduk sa ženama na čelu.

image
Robert Matic/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 16:46