StoryEditorOCM
SplitPOLICIJA OBJAVILA

Splićanke skupo plaćaju naivnost: jedna je nasjela na prevaru prodavajući odjeću, a drugoj um pomutile kriptovalute

Piše split sd
14. ožujka 2024. - 15:12
Hacker code in laptop. Cyber security, privacy or hack threat. Coder or programmer writing virus software, malware, internet attack or developing digital design. Green web data in computer screen./Shutterstock

Splitska policija u posljednja 24 sata zaprimlila je dvije prijave za phishing računalne prijevare.

- U prvom slučaju oštećena 39-godišnjakinja je oglasila na prodaju odjevni predmet, a potom joj se javila nepoznata osoba koja je poslala poveznicu u koju je 39-godišnjakinja upisala bankovne podatke nakon čega je primijetila kako joj je s računa skinut novac, te je shvatila da je prevarena.

U drugome slučaju oštećena 63-godišnjakinja je preko internetskih stranica trgovala kripto valutama pri čemu je nepoznatoj osobi dala podatke s bankovne kartice, te je naknadno primijetila da joj je s računa neovlašteno skinuto preko 1500 eura. Na okolnosti zaprimljenih prijava provodimo kriminalističko istraživanje - kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

S obzirom na to da se skoro svakodnevno pojavljuju novi načini računalnih prijevara, iz PU splitsko-dalmatinske ističu da je važno informirati se radi čega provode preventivnu kampanju "SafetyNet 2.0- Bitka za sigurnost".

Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome.

Također, posjetite stranice Web heroj - Ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba i saznajte kako i na koji način se zaštititi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 09:13